Afgelopen dinsdag moest Excelsior’20 de eer hooghouden van de ploegen uit de derde klasse D van het afgelopen seizoen. Tot nu toe slechte resultaten, vijf ploegen gedegradeerd en geen periodekampioenen gepromoveerd. Zaterdag werd de wedstrijd tussen Excelsior’20 en GHVV afgelast omdat een speler van GHVV onwel werd en per ambulance naar het ziekenhuis moest worden vervoerd. Gisteravond stond het duel tussen Excelsior’20 en GHVV opnieuw op de rol. Uiteindelijk bleef Excelsior’20 overeind en won na verlenging.

Oud Rozenburg trainer en de huidige trainer van OHVV, Peter-Marcel Nauta bezocht de wedstrijd om alvast te kijken naar mogelijke tegenstanders voor het volgende seizoen. Nauta wilde zijn bevindingen wel met ons delen.

Peter-Marcel Nauta

Excelsior gisteren verdiend gewonnen van GHVV, in het eerste half uur veruit de sterkste en met redelijk verzorgd voetbal, keeper Davey Bouwman hield GHVV drie keer op de been en 2 maal stond het vizier niet scherp van de Excelsior spitsen, GHVV één uitval en een doelpunt, keeper van Excelsior had geen antwoord op een doelpoging van een schotje van Brian van Dam, de duik van de doelman verraadde wel dat het hier een veldspeler betrof (waar heb ik dat meer gezien) 0-1 rust, na rust een aandringend Excelsior, maar de spanning kreeg grip op de ploeg en net op het moment dat GHVV sterker leek te worden, scoorde Excelsior een uitstekend doelpunt via Lorenzo Pierau. De vermoeidheid begon met name GHVV parten te spelen, de ploeg creëerde nauwelijks mogelijkheden en het was wachten op de 2-1. In de verlenging dan toch de 2-1, de scheidsrechter gaf eerst voordeel, maar nadat dit niet goed uitpakte, wees hij alsnog naar de stip en kon Dennis Groenenboom (aanvoerder GHVV, red.) met twee maal geel vertrekken, captain Bob van der Waal hield het hoofd koel, 2-1. Vlak voor het verstrijken van eerste helft van de verlenging sloeg Excelsior nogmaals toe, een onderschepping van GHVV pakte verkeerd uit en lag ineens achter de verdediging, Dalton Dabo was er als de kippen bij en prikte 3-1. De 4-1, wederom Dalton Dabo, in de 2de helft was voor de statistieken, Excelsior terechte winnaar en zaterdag in de finale tegen IJ.v.v. de Zwervers.

Peter-Marcel Nauta heeft na de degradatie geen verdere afmeldingen gekregen en lijkt zijn selectie op orde. In de selectie van het volgende seizoen spelen de Rozenburgers Joshua Stout en Bryan van der Laan. In het verleden volgden we Bryan van der Laan ook toen hij niet voor Rozenburg speelde en we zullen zeker ook het komende seizoen gaan doen. Ongetwijfeld zal de oud trainer van Rozenburg Peter-Marcel Nauta dan ook zijn licht laten schijnen over de Rozenburgers en het wel en wee van zijn nieuwe club OHVV.