Als de weergoden het toelaten, en waarom niet, begint zaterdag in de 3e klasse C de competitie weer. Voor Rozenburg staat er gelijk een kraker op het programma en komt de koploper naar sportpark West. De heenwedstrijd was er winst voor Rozenburg maar of dat zaterdag ook zo zal zijn na 90 minuten? Rozenburg heeft een fitte selectie daar liggen de problemen, als ze er al zijn, niet. Jeroen van Balen zal de rest van het seizoen in het 2e elftal spelen.

 

Rozenburg gaat voor een prijs of prijsje als we goed naar coach Rob Vuik hebben geluisterd. De ploeg van sportpark West staat op de derde plaats en heeft 6 punten achterstand op koploper en tegenstander zaterdag Kethel Spaland. Bij winst van Kethel Spaland wordt het gaatje negen punten en lijkt dat met nog 12 wedstrijden te spelen redelijk groot. De coach vertelde eerder op deze site dat het dan de wachtkamer wordt, maar een eventueel kampioenschap is dan wel heel ver weg. Na de training van donderdag spraken we nog met de aanvoerder van Rozenburg Jordie de Groot. In de heenwedstrijd wat gelukkig aan de punten dus wilde we weten hoe hij de kansen ziet zaterdag tegen Kethel Spaland.

Jordie de Groot:

"Klopt, was een hele lastige wedstrijd en vooral in de 2e helft voor zover ik mij herinner. 1e helft nog redelijk gelijk op, en wij ook goede kansen. Nog een (terechte?) afgekeurd goal van Lennart geloof ik. Grote sterke spits, goed middenveld, maar achterin liggen de kansen. Ik las van de week al op deze site dat Rob (Vuik red.) aangaf, dat je de ene keer wat meer krijgt en de andere keer wat minder. Die wedstrijd kregen we misschien wel teveel met 3 punten, maar ze waren er niet minder lekker om. Morgen teken ik er zo weer voor!"

Na zo'n winterstop en 13 wedstrijden gespeeld, zijn alle ploegen de revue gepasseerd. We moeten de kampioen hebben gezien. Of Kethel Spaland echt de sterkste ploeg is? Poortugaal doet het goed en toch een ploeg om rekening mee te houden. Zaterdag de kraker tegen Rhoon en daar kan de nummer 2 zomaar punten verspelen. Maar heel vaak is het na de winterstop opeens een ander competitie. Niet zelden zie je ploegen met voorsprong die voorsprong verspelen als sneeuw voor de zon. Het is dan ook niet voor niets een voetbalwaarheid dat ergens begin maart de kampioenen zich melden aan het firmament. Rozenburg heeft nogal wat onnodige punten gemorst. Als dat stopt zou het zomaar kunnen, ook als we onze roodgele bril hebben afgezet, dat Rozenburg serieus meespeelt voor de titel. We wilde van de aanvoerder ook nog weten of hij de kampioen al had gezien.

Jordie de Groot:

"Als ik eerlijk ben, vind ik niet echt dat er een team boven uit steekt. Iedereen kan in deze competitie van elkaar winnen Het is dus zaak om constant te blijven presteren, en zodoende bovenin mee te blijven draaien. Dan zien we wel waar we het einde van de rit staan. Ik hoop zodoende m’n VVR periode mooi en met een prijsje, af te kunnen sluiten!"

Het programma voor 24 januari 2015

Thuis

 

Uit

CION

-

Zestienhoven

Excelsior R.dam

-

SVS

Leonidas

-

Vlotbrug

Maense

-

Rijnmond HS

PPSC

-

Victoria '04

Rhoon

-

Poortugaal

Rozenburg

-

Kethel Spaland

 

Vermoedelijke opstelling van Rozenburg.

Tegen Nieuwenhoorn speelde Rozenburg zonder de aanvoerder en stond Stefan van Es naast Elroy van Seventer in het centrum van de verdediging. Of Vuik dat ook zaterdag zal doen? Als Van Es op die plaats speelt schuift De Groot op naar het middenveld. Met Kenan Yilmaz zeker een sterk blok voor het centrale duo. Erik Don, weer speelgerechtigd, zal naar verwachting op de linkerkant gaan verdedigen en voor Vince Lissenberg (geschorst) zal Lester van Kaam, zoals tegen Nieuwenhoorn, de rechtsback positie voor zijn rekening nemen. Onur Zaif werd tegen Nieuwenhoorn uitvoorzorg in de rust gewisseld, liesblessure. Of Onur zal spelen of dat Vuik toch op zeker gaat om de lies nog wat rust te geven en Isa Fahkri op het middenveld zal laten spelen is niet helemaal duidelijk. Donderdag op de training waren er 19 man inclusief 2 keepers, dat moet voor de trainer een goed teken zijn. Rozenburg lijkt op scherp te staan voor de tweede helft van de competitie.

Doel: Stefan van Asperen. Achter: Lester van Kaam, Stefan van Es, Elroy van Seventer, Erik Don. Middenveld: Yoeri Bak, Onur Zaif/Isa Fahkri, Jordie de Groot, Kenan Yilmaz. Voor: Lennart Quak en Renaldo van Emmerik.

 

Foto: topscoorder Yoeri Bak, krijgt de laatst weken hulp van Lennart Quak die het net ook weet te vinden.

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

Binnenkort op deze site

* Vince Lissenberg v.v. Rozenburg speelde alle wedstrijden afgelopen seizoen. We gaan met hem in gesprek.

* Marnix Sonneveld, het talent met Rozenburse roots kwam vorig seizoen terug naar West. Heeft hij zijn draai gevonden?

* en wat nog meer over het bureau, voor de camera of onder de pen komt

 

 


 

 

Sunday the 12th. .