We kunnen er niet omheen, afgelopen zondag in de kuip een feestje en natuurlijk waren we erbij. Er werd historie geschreven, 6-0 winnen van Ajax. Zelf toch ook even terugdenken aan 1964, ook toen al als heel jong ventje bij die wedstrijd die Feyenoord won van Ajax met 9-4. Een hattrick van Frans Boumeester en van Hans Venneker en in de tweede helft het V3 wapen van Feyenoord, Kick van der Val, Piet Vraudeunt en Hans Venneker in het veld. Ook toen was het genieten, althans in mijn herinneringen, maar het is vaak als een vakantie 10 dagen regen en 4 dagen zon. Mensen hebben het alleen maar over de terrasjes en het mooie weer. Voor Rozenburger Dennis Vermeer, doelman van Abbenbroek en Futsal Rotterdam, goed en minder goed nieuws. Het goede nieuws, volgend seizoen weer onder de lat bij Rozenburg en definitief aangesloten bij zaalvoetbalvereniging HBSS. Maar de knie wil nog niet helemaal en is het voor dit seizoen over. We waren er met Dennis eigenlijk al aan begonnen dus maar snel naar onze ‘Dit is de week’……………

Voetbal

Derde klasse D - Rozenburg/Vierpolders

Rozenburg wacht op de definitieve degradatie. Het lijkt op berusting op West en wachten tot de nieuwe trainer gepresenteerd kan worden. Een verrassing, nee dat zeker niet! Bouwen aan een nieuw Rozenburg met hoofdzakelijk of alleen maar spelers uit de eigen jeugdopleiding en/of verbonden aan Rozenburg. Tegen Excelsior’20 werd met 3-0 verloren in Schiedam. Rozenburg bezig aan het volgende seizoen. Dennis Vermeer komt volgend seizoen vanaf Abbenbroek, waar hij vijf seizoenen speelde, terug naar West. Sportpark West is niet onbekend voor Dennis, hij speelde er in de jeugd en ook nog bij de senioren. Dennis speelde dit seizoen ook bij Futsal Rotterdam, eerder Feyenoord Rotterdam, in de eerste divisie van het zaalvoetbal en mede daardoor sterk als lijnkeeper. Ook in de zaal blijft Dennis actief. Aankomend seizoen komt Dennis Vermeer uit voor eerstedivisionist HBSS uit Schiedam.

Vierpolders, aanstaande zaterdag tegenstander van Rozenburg op sportpark West, won op het eigen sportpark van Lyra met 2-0. Stef Mansveld scoorde twee keer voor de ploeg van Arjan Vuik. Vierpolders is middenmoter en lijkt zich onder trainer Arjan Vuik zeker te stellen van nog een jaartje derde klasse.

Vierde klasse F – OHVV/Abbenbroek

Bryan van der Laan vond een puntje te weinig tegen GHVV’13 (1-1). “We hadden zeker recht op drie punten. We zullen er alles aan moeten doen om het tij te keren de komende vijf wedstrijden. Zoveel mogelijk punten pakken, zodat we in ieder geval een plek in de nacompetitie krijgen. En daar het seizoen veilig stellen.” Dat het een moeilijk karwei wordt beseft ook Van der Laan. OHVV kampt met een smalle selectie en wekelijks veel afwezige speler. In het Paasweekend (30 maart) speelde OHVV tegen ’s Gravendeel en verloor in die wedstrijd met 4-0. Het was het uitspelen van de eerder gestaakte wedstrijd wegens een blessure van de scheidsrechter. Er moesten op 30 maart nog 55 minuten worden gespeeld bij een stand van 1-0. In die 55 minuten scoorde ’s Gravendeel nog 3 keer.

Abbenbroek verloor kansloos van SCO’63, thuis aan de Gemeenlandsedijk-Noord met 1-4. Ondanks het verlies staat Abbenbroek nog in de veilige zone. Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen OHVV op het programma, een kraker.

Tweede klasse E – Hellevoetsluis

We hadden contact met Bethslot Woldeamanuel. De Rozenburger was de maker van het enige doelpunt in de uitwedstrijd van Hellevoetsluis afgelopen weekend tegen Yerseke (3-1). “Inderdaad een doelpunt. Je komt na een goeie eerste tien minuten op 0-1 voorsprong, maar wat we daarna doen is ook mij nog altijd niet duidelijk. Alle afspraken worden de deur uitgegooid en dan is het uiteindelijk zeer terecht dat je 3-1 verliest. Ondanks het feit dat je zeker 6 7 honderd procent kansen zelf niet afmaakt. Extra zuur, maar nu weer de focus op zaterdag, DBGC thuis.”

Tweede klasse E – IJsselmonde

IJsselmonde verloor afgelopen zaterdag met 2-0 in de uitwedstrijd tegen Slikkerveer. Slikkerveer had al na 2 minuten de bal in het netje liggen bij IJsselmonde. IJsselmonde wist de kansen die er zeker ook waren niet te verzilveren en dan blijf je met lege handen.

Waterpolo – SCOMZeehondDuck

SCOMZeehondDuck won met 12-6 in de Rozenbucht van WZC H2. Doelpunten SCOMZeehondDuck: Erik Aknaev 4X, Sasha Aknaev 3X, Dylano Overgouw 2X, Thijs Schouten, Alex Heskes, Jesco Molenkamp ieder 1X.

Stand na: 1e Periode, 3-0, 2e Periode, 6-2, 3e Periode, 9-5, 4e Periode, 12-6.

Volleybal

Vovero verloor in een thuiswedstrijd afgelopen dinsdag van Spivo DS3 met 2-3. Setstanden 20-25/25-22/25-20/11-25/15-17.

Volley Zuid won van Volley2B in een uitwedstrijd met 0-4. Setstanden 16-25/19-25/18-25/15-25. Met nog 1 wedstrijd te spelen zal het team van Milon van Seventer en Nieke Pranger ook volgend seizoen in de derde divisie spelen.