Het is lastig om te moeten blijven winnen en wachten tot dat andere foutjes maken en punten morsen. Maar dat scenario heeft Rozenburg vooral over zichzelf uitgeroepen. Als er ooit een seizoen is geweest waar in ieder geval de nacompetitie, zonder al te veel moeite, voor het grijpen lag, was het dit seizoen. Zaterdag moeten de mannen van Rob Vuik naar Hellevoet en wacht Vlotbrug. Op voorhand niet makkelijk omdat het Vlotbrug van coach Tom Larssen nog niet helemaal veilig is. Maar na Rozenburg staat voor Vlotbrug Victoria op het programma, wordt nog een spannend slot van de competitie. Ook aanstaande zaterdag de burenderby Cion tegen Victoria en om het nog spannender te maken clubs die ook nog meedoen voor de 3e periode.

 

In ieder geval blijven winnen.

Welk scenario er ook uit de kast wordt gehaald, Rozenburg moet blijven winnen te beginnen met aanstaande zaterdag tegen Vlotbrug. Aan alle kanten wordt het nu spannend en staan er belangen op het spel. Te beginnen zaterdag met de 'Burenderby' Victoria tegen Cion. Voor Cion een uitwedstrijd waar ze te voet naar toe zullen gaan. Cion heeft de punten nog nodig omdat de ploeg nog in de gevarenzone staat en beide ploegen doen nog mee in de 3e periode en Victoria ook nog om de vervangende periodetitel van de kampioen. In die wedstrijd staat er dus genoeg op het spel en daar kan Rozenburg wel eens de lachende derde worden. Maar met nog drie wedstrijden te gaan kunnen we wel 4 pagina's met als en dan en .... volschrijven. Kethel Spaland zal zaterdag thuis tegen PPSC wel het kampioenschap binnen gaan halen, wie twijfelt daar nog aan. Als Victoria en Rozenburg punten morsen worden ze zelfs kampioen bij verlies, dus daar kan de champagne al vast wel koud gezet worden. Ook onder de rode streep kunnen er zaterdag al beslissingen vallen. Excelsior R.dam moet winnen anders valt het doek en voor Cion, SVS en Zestienhoven ziet het er allemaal nog niet uit als een gelopen koers. Cion heeft zowel in de derde periode, kan die nog winnen, als ook in de degradatiezone een rol van betekenis te spelen. Misschien kan Rozenburg daar zaterdag al van profiteren, maar eerst winnen en wachten wat anderen doen. Dat leggen we ook voor aan de aanvoerder van de Rood Gelen, Jordie de Groot.

Jordie de Groot

" Ja aan de ene kant wel, maar we hebben onszelf in deze positie gebracht. Als je ziet hoeveel punten we al (onnodig) verspeeld hebben onderweg… Maar gelukkig zijn we daarin niet de enige dus ondanks dat kunnen we nog steeds een prijsje pakken, maar MOETEN we inderdaad alles winnen. Aan de andere kant, corrigeer me als het niet zo is, hoeven we niet af te wachten en naar anderen te kijken en zelf gewoon 3x winnen. Als zowel wij als Victoria 3x wint pakt Victoria de 3e periode en worden wij 3e maar krijgen we hun vervangende periode.

Als wij 3x winnen, en Victoria zou punten verspelen dan worden we 2e en krijgen we de vervangende van Kethel. Toch??? ", is de aanvoerder positief naar de toekomst toe en denkt hij zeker nog aan het toetje van de competitie 2014 - 2015, nacompetitie. "Het wordt hoe dan ook een spannend slot van de competitie", denkt ook Jordie de Groot.

Het programma voor 25 april 2015

Thuis

 

Uit

Kethel Spaland

-

PPSC

Poortugaal

-

Excelsior R.

Rijnmond HS

-

Rhoon

SVS

-

Maense

Victoria '04

-

CION

Vlotbrug

-

Rozenburg

Zestienhoven

-

Leonidas

Vermoedelijke opstelling van Rozenburg.

Dit keer zal de aanval voor Rozenburg coach Rob Vuik het probleemkindje zijn. Lennart Quak en Renaldo van Emmerik waren dinsdag niet op het trainingsveld en op de donderdagtraining, wellicht uit voorzorg, vroegtijdig naar binnen. Vince Lissenberg is geschorst en dat is ook Isa Fahkri. Erik Don lijkt weer beschikbaar en eigenlijk met Yoeri Bak in vorm zijn de problemen nu ook weer niet zo groot voor Vuik. Zijn rechtervleugelspeler scoorde afgelopen zaterdag 3 keer en had een groot aandeel in de overwinning. Vuik zal ongetwijfeld Rik Tas in de verdediging gaan gebruiken en zal Johan Don weer speelminuten krijgen als de andere vleugelverdediger. Een middenveld met Erik Don, Kenan Yilmaz en Onur Zaif. En dan het puzzeltje in de aanval, natuurlijk Yoeri Bak en dan zal veel afhangen van de fitheid van Lennart Quak en Renaldo van Emmerik. Of gaat Vuik met Gerard de Niet op het middenveld spelen en schuift hij een middenvelder naar de aanvalslinie? 

 

Foto: Rick Tas

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Wednesday the 6th. .