In het seizoen 2008 - 2009 speelde Elroy van Seventer voor het eerst in de hoofdmacht op sportpark West. Het was trainer Francis Janse die de centraleverdediger van het huidige Rozenburg liet debuteren. Het was in de uitwedstrijd tegen SC Voorne op 4 maart. Van Seventer, nog A- junior, was op de bank begonnen en moest invallen voor Marc Manssens. Dat Janse, kende Elroy van Seventer uit de jeugd, vertrouwen in de verdediger had bleek uit het verloop van die wedstrijd. Hij stuurde om alsnog een gelijkspel af te dwingen laatste man Jordie de Groot naar voren en liet de verdediging aan Van Seventer over. En dat gevoel, om het rustig aan Van Seventer over te laten, hebben ook de trainers na Janse gehad. Werd er nogal eens gewisseld op de positie naast Elroy stond zijn positie eigenlijk nooit meer ter discussie.

 

Je bent bij Rozenburg gebleven, nooit gedacht aan een andere club?

"Ben inderdaad bij Rozenburg gebleven, en heb eerlijk gezegd ook niet aan een andere club gedacht. Enerzijds omdat ik niet door een andere club benaderd ben en ik het bij Rozenburg te goed naar mijn zin heb om zelf op zoek te gaan. En anderzijds omdat ik nog nooit bij een andere club gespeeld heb waardoor het voor mij eigenlijk vanzelfsprekend is om bij Rozenburg te spelen. "

Spelers vertrokken en andere gekomen sterker geworden ... of?

"We zijn pas net begonnen dus of we sterker geworden zijn of niet moeten we natuurlijk nog even afwachten. We zijn wel een aantal (basis)spelers kwijtgeraakt, zoals Nick (de Bil red.) en Gene (Overkeelft red.). Misschien dat we in de breedte wat zwakker zijn geworden, maar dat moet het seizoen uitwijzen. Als blijkt dat we qua individuele spelers zwakker geworden zijn zullen we dit met het team opvangen."

Als je kijkt naar de indeling, niet de moeilijkste afdeling in de derde klasse, wat zijn de mogelijkheden voor Rozenburg?

"De afdeling had inderdaad zwaarder gekund, had zelf wel verwacht dat we met Nieuwenhoorn, Hellevoetsluis, NSVV, e.d. ingedeeld zouden worden, maar de KNVB heeft het anders ingedeeld. Hoe de mogelijkheden voor ons zijn weet ik eerlijk gezegd niet, daarvoor ken ik teveel ploegen niet goed genoeg. Maar ik vind wel dat we meteen weer voor promotie zouden moeten gaan. Dat is toch wel een doelstelling."

Ken je de ploegen of zijn er veel onbekende voor je bij?

"Van naam ken ik alle ploegen wel, maar er zijn er wel een aantal waar ik nog nooit tegen gespeeld heb, of alleen in de jeugd, zoals CION, Kethel Spaland, SVS en Zestienhoven. Andere ploegen, zoals Rhoon en Leonidas, zijn wat bekender."

Je plaats in het hart van de verdediging staat/lijkt niet ter discussie, de tweede centrumverdediger wisselt nogal eens. Heb je een voorkeur?

"Ik heb eigenlijk niet echt een voorkeur, met Jordie heb ik de meeste wedstrijden in het centrum gespeeld dus we zijn goed op elkaar ingespeeld. Maar ook Stefan, en bijvoorbeeld Adam, ken ik goed en vind ik het geen probleem om mee samen te spelen."

Verdedigend voetballen is geen schande meer. Wat denk jij eerst de deur dicht of aanvallend spelen?

"Als verdediger is het natuurlijk fijn om de deur achterin dicht te houden, dat hebben we vorig jaar geloof ik maar 1 keer gedaan. Maar daarvoor hoeven we niet met z'n allen op de eigen 16 te blijven hangen. Ik denk ook niet dat we daarvoor het juiste team hebben. In balbezit moeten we gewoon lekker voetballen en aanvallen zodra het kan."

Wat is je mooiste ervaring tot nu toe (in de voetballerij)?

"Als je het over mooiste ervaringen hebt dan kom je al gauw uit bij de jaarlijkse trainingskampen. We zijn een paar keer naar Portugal geweest, dat was onvergetelijk, maar ook het trainingskamp vorig jaar in Maastricht staat hoog op het lijstje mooie ervaringen. Mooie ervaringen met het voetbal zelf is onder andere de promotie naar de 2e klasse. Afgelopen seizoen was door verschillend redenen (degradatie) niet echt een mooi ervaring, maar hopelijk komt dit seizoen wel op dat lijstje te staan!"

Hoe belangrijk is voetballen voor jou?

"Voetbal is voor mij wel belangrijk ja, naast dat het mijn grootste hobby is, is het ook gewoon de gezelligheid eromheen die het leuk maakt. En daarnaast is er op tv genoeg te volgen en te zien. De belangrijkste bijzaak van het leven zeggen ze toch weleens."

 

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 19th. .