Er was meer mogelijk geweest voor Rozenburg in de thuiswedstrijd tegen koploper Nieuwenhoorn. Ver in blessuretijd pakte Nieuwenhoorn als nog de overwinning waar een gelijkspel meer de verhoudingen in het veld had weergegeven. Na 90 minuten stond er nog 2-2 op het scorebord. In blessuretijd scoorde Nieuwenhoorn nog twee keer waarvan één uit een penalty. Het geluk van de koploper of gewoon de kracht van Nieuwenhoorn?

"Het is zuur als je in de 92e en de 94e minuut 2 doelpunten om je oren krijgt", was Rozenburg coach Dennis Zaal zichtbaar teleurgesteld. "Als het 3-1 staat hebben ze ook niets te zeggen. Het stond goed vooral verdedigend gaven we niet al te veel weg. Op het laatst wisselde ik nog wel Dennis Nijkamp maar dat had niets met zijn spel te maken. Dennis speelde een prima wedstrijd, meer dan goed zelfs, maar ik wilde in de laatste 10 minuten Dave (Zaal red.) brengen om met zijn ervaring wat rust te brengen. Dan moet er een verdediger af om tactische reden. Uiteindelijk verliezen we dan toch nog. We creëerde kansen en we scoren. Ik denk dat we toch wel drie honderd procent kansen kregen die er dan net niet in gaan. Frank Schipper had een prima invalbeurt, hij wil het me moeilijk maken met de keuzes die ik moet maken en dat is hem vandaag goed gelukt. Die derde goal, strak in de kruising, van Nieuwenhoorn kon ik niet goed inschatten wat de afstand nu precies was, maar die zat er goed in. Misschien had de doelman eerder moeten komen om het doel te verkleinen. Silvio heeft het overigens prima gedaan. Dan stopte hij 2 minuten later een penalty en staan we te slapen en gaat niemand voor die bal. Ja, die Nieuwenhoorn speler en staat het 2-4. Nieuwenhoorn mag blij zijn dat ze hier met 3 punten zijn weggegaan, voor ons had er echt meer ingezeten."

Nieuwenhoorn kwam voortvarend uit de kleedkamer en in het eerste minuten had de Rozenburgse defensie even alle aandacht nodig om de zaken te organiseren. Vooral Corley Bazoer maakte het Rik Tas moeilijk in die beginfase. Tas beet zich vast in zijn taken en kwam Bazoer er in de rest van de wedstrijd niet echt meer aan te pas. In het eerste kwartier was de koploper beter aan de bal maar wist amper kansen te creëren. Nadat verdedigend de poorten door Rozenburg meer en meer waren gesloten kon Rozenburg steeds meer de aanval zoeken en werd het een wedstrijd. Toch kwam Nieuwenhoorn aan de leiding en eigenlijk uit het niets. Dat de koploper een elftal heeft dat kan voetballen en kleine mogelijkheden omzet in kansen bleek in de 25e minuut. Een steek pas dwars door de verdediging heen bracht Jordy Braber vrij voor Rozenburg doelman Silvio Spiessens en stond de 0-1 op het bord. Rozenburg had tot die tijd ook wel wat kansen maar Sander van Eck hield zijn doel schoon. Toch kwam Rozenburg na 35 minuten op gelijke hoogte. Het leek op flipperkastvoetbal in de vijfmeter waar keeper, lat en spelers de bal beroerde zonder te beseffen wat er gebeurde. Uiteindelijk was het Sander van Pelt die tegen zijn oude ploeg de gelijkmaker voor zijn rekening nam.

In de tweede helft wilde Rozenburg meer. Nieuwenhoorn oogde nonchalant en Rozenburg kreeg steeds meer grip op de dit seizoen onaantastbare lijkende koploper. Selim Su was geblesseerd in de kleedkamer achter gebleven en Frank Schipper bracht meer snelheid in de aanvallen van de thuisploeg. In de 54e minuut kwam Rozenburg op voorsprong en zeker niet onverdiend. Lennart Quak was de maker van de 2-1. Rozenburg kreeg kansen om de voorsprong verder uit te breiden maar Nieuwenhoorn doelman Sander van Eck voorkwam een grotere voorsprong van de thuisploeg. Nadat Ailton Lima Silva in de 20e minuut de ploegen weer naast elkaar bracht, leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen. Waarbij Rozenburg iets nadrukkelijker op jacht was naar de winst. In blessuretijd was het dan toch de kracht van dit Nieuwenhoorn of het geluk van de koploper die de overwinning voor het team van coach Steef Buijs, bracht. In de 92e minuut was het Ailton Lima Silva die raak schoot in de bovenhoek en als Stefan van Es dan nog ongelukkig bij het uitglijden de bal tegen zijn hand krijgt kan de goed leidende scheidsrechter Van der Maat niets anders doen dan de bal op de stip leggen, en komt Nieuwenhoorn toch nog aan een ruime overwinning. Rozenburg doelman Spiessens stopte de bal van Nieuwenhoorn aanvoerder Jan Tuitel nog wel maar de rest van Rozenburg stond als aan de grond genageld toen Regillio van Buuren in de rebound de eindstand op het bord zette, 2-4.