Rozenburg heeft afgelopen zaterdag op een eigen sportpark West een gevoelige nederlaag geleden tegen Rhoon. In de strijd voor de derde periode is de ploeg van Zaal nu ook afhankelijk van misstapjes van andere. In de strijd voor 'best of the rest' heeft de ploeg van Dennis Zaal inmiddels 5 punten achterstand opgelopen. De nederlaag tegen Rhoon lijkt voor Rozenburg een kleurloze afsluiting van het seizoen in te leiden. Nu is de competitie pas gedaan als de scheidsrechters op de laatste speeldag voor het einde fluiten, maar de meest optimistische supporter zal toch hebben ingezien dat dit Rozenburg uiteindelijk een maatje te klein is om dit seizoen al voor promotie te kunnen spelen. Of heeft Dennis Zaal nog niet al zijn troeven verspeeld.

 

Op het zonovergoten sportpark West was er voor de toeschouwers, naast een lekker zonnetje, niet zoveel te genieten. Rhoon bleek een kwelgeest voor de thuisploeg, overigens zonder goed te spelen. Het was een rommelige vertoning van beide kanten met veel balverlies en weinig uitgespeelde kansen. Rozenburg kreeg de kans om de wedstrijd al in de 16e minuut een ander aanzien te geven. Maar Frank Schipper, die de licht geblesseerde Onut Zaif verving, zag zijn inzet op de paal belanden. Het had zeker in de ogen van de thuisploeg een beter lot verdiend. Rhoon met de schrik vrij en kon verder rustig afwachten wat en of Rozenburg nog meer aan aanvallende impulsen in huis had. Rhoon al in het bezit van een vervagende periode was niet naar Rozenburg gekomen om rustig achterover te leunen en te genieten van die periode. Rhoon was gekomen om te voetballen maar zeker ook voor de punten.

 

Al vroeg in de wedstrijd moest Dennis Nijkamp de wedstrijd verlaten. Met een aanslag op de enkels kwam Rhoon speler Daniél Wigman goed weg met de kleur geel van het kartonnetje dat scheidsrechter Groenendijk uit de borstzak toverde. Leon Nigg was zijn vervanger. Het werd een wedstrijd met weinig uitgespeelde kansen. Doelman Stephan van Asperen moest in de slotfase van de eerste helft nog een keer handelend optreden en een afstandschot op fraaie wijze over de lat te tikken. Rhoon kreeg wel veel hoekschoppen maar gevaarlijk was dat allemaal niet.

 

Al vroeg in de 2e helft kwam Rhoon op voorsprong, Maurice Heijboer was de maker. Een tik die Rozenburg eigenlijk niet meer te boven kwam. Frank Schipper was nog een keertje dicht bij de gelijkmaker maar ook deze keer had de goedspelende Schipper geen geluk. Stond de eerste helft de paal voor succes in de weg, was het in de tweede helft doelman Remy Brugts die met een gelukkige actie de bal uit het net wist te houden. Rozenburg probeerde de druk op te voeren door Selim Su te brengen voor Joris van Driel. Maar veel meer druk kreeg Rozenburg daardoor niet op het doel van de gasten. Als ook spits Lennart Quak nog een aanval op de enkel te voorduren kreeg en de scheids het ook hier af deed met geel bleef Rhoon met 11 man op het veld. Rozenburg ging opzoek naar de gelijkmaker, ging één op één spelen, maar in de slotminuut was het Rick Donker die de overwinning voor Rhoon in veilige haven bracht. Weliswaar met een luchtje van buitenspel maar dat deed aan de overwinning van Rhoon niets af. Op een zonovergoten sportpark gaf Rozenburg niet thuis en verspeelde kansen op de nacompetitie. Vijf punten achterstand op de 2e plaats en staat Rozenburg nu op plaats 8 in de rangschikking en ook in de 3e periode is de achterstand 3 punten en staan er nog 6 ploegen boven Rozenburg. Dure punten en het lijkt er op dat Rozenburg niet alleen van Rhoon verloor maar ook de kansen op de nacompetitie verspeelde.

 

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 7th. .