We kunnen ons zo voorstellen dat er trainers zijn in de 3e klasse D die met een jaloerse blik naar de coach van Rozenburg kijken als het gaat over het centrale verdedigingsduo die hij ter beschikking heeft. Maar ongetwijfeld ook met een blik naar de ranglijst kijken en zien dat Rozenburg al wel 19 doelpunten heeft moeten incasseren en dat zijn er bijna 2 per wedstrijd. Dat roept vragen op, tijd voor een gesprek met de beide verdedigers van Rozenburg.

De 24 jarige Vince Lissenberg speelt voor het derde seizoen bij Rozenburg en wil daar nog vele jaren aan vastplakken. Van zijn favoriete club Feyenoord heeft hij een seizoenkaart en Sergio Ramos, centrale verdediger van Real Madrid, niet bij toeval zijn favoriete speler. Voor eveneens 24 jarige Elroy van Seventer is dat anders zeker zijn favoriete club wijkt honderd procent af. Hij volgt zijn club Ajax zelfs tot in het buitenland. Een favoriete speler heeft de (t)rots in de branding van Rozenburg niet echt. Vanaf 1998 speelt Elroy bij Rozenburg. Bij Rozenburg Elroy en Vince dikke maatjes die op elkaar kunnen vertrouwen, op zondag is dat net even anders, dan is het 010 tegen 020.

Was je voetbaldroom altijd al verdediger worden?

Vince Lissenberg:"Eerlijk gezegd niet. Tot en met het eerste jaar in de A1 bij Zuidland ben ik altijd aanvaller geweest. Vanaf het tweede jaar in de A1 ben ik verdediger geworden. Als verdediger heb ik nog wel die drang naar voren en wil ik nog altijd graag scoren. Maar verdedigen staat wel voorop. Dat is iets wat ik door de jaren heen wel heb moeten leren."

Elroy van Seventer:"Ik kan mij niet herinneren dat het een droom van mij was, iedereen wil natuurlijk veel scoren en assists geven. Maar ik heb heel mijn leven al achterin gestaan, in de jeugd vaak als linksback maar sinds de Atjes centraal."

 

Dit seizoen het centrale duo bij Rozenburg, de positie die je in het huidige Rozenburg ambieert?

Vince Lissenberg:"Vorige twee seizoenen was ik vooral rechtsback. Daar kon ik lekker vaak meedoen in de aanval, maar ik speel liever in het centrum. Zeker naast Elroy."

Wat zijn de sterke punten van je maatje? "El is een echte allround verdediger. Hij beheerst eigenlijk alles wat een verdediger moet kunnen. Goede tackle en blijf rustig aan de bal. En voor zo een lange is hij nog aardig snel ook. En met zijn lengte is hij natuurlijk ook goed in de kopduels. Daarnaast is hij ook een echte leider in de laatste linie. El is ook een jongen waar je altijd op kunt bouwen, hij zeurt nooit, zelden/nooit geblesseerd en geeft altijd alles. Een voorbeeld voor het team vind ik."

Wat zijn de zwakke punten van je maatje? "El heeft niet echt zwakke punten. Er zijn wel twee puntjes die anders kunnen. El schiet nog wel eens te snel de bal zomaar uit tijdens het uitverdedigen waar het soms mogelijk is om er voetballend uit te komen. En hij mag naar mijn mening soms wel wat meer een klootzak zijn in het veld. Als tegenstander denk je wel twee keer na als iemand met zijn postuur vervelend tegen je doet. Alleen dat laatste zie ik niet snel gebeuren. Hij is de ideale schoonzoon, dus dat zit niet echt in hem."

Elroy van Seventer:" Zeker. Zoals net gezegd speel ik sinds de Atjes centraal en is dat mijn positie geworden. Toen ik net bij het eerste zat af en toe nog als back, maar 90% toch wel centraal gestaan."

Sterke punten van Vince: "Vince is erg snel en kopsterk, ook in de duels goed. Door zijn snelheid kan hij vaak gaten die ontstaan zijn dicht lopen. En daarbij gaat hij elk duel in om te winnen, Vince is niet iemand die de duels schuwt."

Zwakke punten: "Vince kan er nog wel eens een handje van hebben laconiek te worden op momenten wanneer dat niet kan. Hij gaat dan trucjes doen op plekken waar het niet kan, en soms ontstaat daar een grote kans voor de tegenstander uit."

Veel doelpunten tegen, nog niet één keer de NUL en nog nooit met meer dan 1 doelpunt verschil gewonnen (dit seizoen), wat is daarvan de oorzaak?

Vince Lissenberg:"Daar zijn meerdere redenen voor te geven. Verdedigen begint natuurlijk voorin. Maar daar missen we in dat opzicht denk ik wat stootkracht. Onur (Zaif red. ) staat noodgedwongen rechtsbuiten en Floris linksbuiten. Dat zijn niet de grootste jongens, dus mis je daar al wat duelkracht. Ook op het middenveld missen we dat, omdat we daar ook kleine jongens hebben staan met Stefan van Es en Kenan Yilmaz. Sander van Pelt en Lennart Quak hebben wij dan de mannen met wat meer lengte en body voor in de duels, maar dat zijn er dus maar 2 van de 6. Op de bank hebben we ook niet echt andere spelers die dat wel hebben. Met een Joris (van Driel red.) en Frank (Schipper red.) krijg je niet meer lengte en body in de ploeg, dus zullen we moeten zoeken naar een andere oplossing. En als je dan gaat kijken naar de tegengoals zijn er meerdere redenen te geven. 4 tegengoals kwamen van Nieuwenhoorn, de enige ploeg die ik echt beter vind dan Rozenburg. Afgelopen zaterdag tegen Bernisse ook 2. Maar als je dan kijkt naar de verdediging, was ik de enige verdediger van de 4 die er normaal gesproken instaan. Ook zaten er een aantal penalty's tussen, dus er zijn genoeg redenen. Aanvallend gezien scoren we niet zo makkelijk dan vorig jaar. Met Yoeri Bak had je toch iemand die ongeveer 15 goals maakte in een seizoen. Zo iemand mis je dan toch wel. Nu zijn er meerdere mensen die kunnen scoren, alleen zijn het niet die aantallen. Moet ik wel zeggen dat de voorhoede op Lennart na compleet anders is dan vorig jaar, dus wie weet komen er nog meer goals aan. Laten we het hopen!"                        

Elroy van Seventer:"Dat we nog niet één keer met meer dan 1 doelpunt verschil gewonnen hebben is vervelend en soms onnodig. We maken het onszelf daardoor lastig in de laatste fase van de wedstrijd. De tegenstander gaat dan alles of niets spelen en dan hoeft er maar een bal goed te vallen en is het weer gelijk. We zijn op dit moment denk ik nog niet volwassen genoeg als team om dit beter uit te spelen. Heeft natuurlijk ook te maken met dat we weinig scoren en veel tegen krijgen, daardoor is het lastig om een keer een ‘rustige’ wedstrijd te spelen. Zo’n wedstrijd tegen Portugaal, waar we 3-0 voorstaan maar dan in de laatste minuten 2 goals tegen krijgen waardoor het toch nog spannend wordt. Is totaal onnodig, er sluipt dan iets van gemakzucht in de ploeg terwijl wij daar totaal de ploeg niet voor hebben. Het lijkt soms wel dat wij liever met 0-0 de rust in gaan dan met 2-0 voor, dan weten we dat iedereen tweede helft weer scherp moet zijn, in plaats van rustig achterover kan gaan hangen."

 

Waar ligt het probleem bij Rozenburg veel doelpunten tegen of weinig scoren?

Vince Lissenberg:"Je zegt het net eigenlijk zelf al. We krijgen helaas veel doelpunten tegen en we scoren niet heel makkelijk. Het is daarom denk ik een combinatie van beide. Het is natuurlijk een open deur intrappen, maar als je zelf weinig scoort, maar je houdt wel de 0 dan win je elk potje. Dus het heeft wel met elkaar te maken."

Elroy van Seventer:"Ik denk dat dit met elkaar samenhangt. Als we veel scoren gaan we vanzelf makkelijker voetballen en als je bijvoorbeeld 3-0 voor staat doet de tegenstander toch een stapje minder dan dat ze maar 1-0 achter staan. Kijk naar de wedstrijd van afgelopen zaterdag, waar we veel kansen niet benutten, of de wedstrijd tegen Leonidas waar we de voorsprong ook uit moeten breiden. Scoren we, dan gelooft de tegenstander er niet meer in en maken we het onszelf een stuk makkelijker. Verdedigend staat het goed nu, Vince en ik voelen elkaar goed aan in het centrum, en ook met de backs is de samenwerking goed. Toch krijgen we veel tegendoelpunten, dit zal beter moeten de komende tijd, want dan is het niet erg als we wat minder scoren. Alhoewel ik een verdediger ben lig ik er niet wakker van als we de 0 niet houden, ik heb liever de drie punten. Maar toch wordt het binnenkort hoog tijd dat we een keer de nul houden, ook leuk voor Stephan als doelman."

Er zijn nu 10 wedstrijden gespeeld, dat Rozenburg kampioen kan worden met Nieuwenhoorn in de competitie is niet waarschijnlijk, is halen van de 2e klasse toch nog realistisch?

Vince Lissenberg:"Nieuwenhoorn is wel echt een goede ploeg. Je zag het tegen ons. Op een gegeven moment in de tweede helft schakelen zij even een paar tandjes bij en worden we helemaal overlopen. Zeker toen we 1 op 1 gingen spelen achterin. Dat weten zij met hun kwaliteiten goed uit te spelen. Zij gaan denk ik ook wel kampioen worden, al houd ik hoop dat wij alsnog een gooi naar de titel kunnen doen. Je weet nooit hoe het gaat lopen. Daarom denk ik ook dat wij de 2e klasse wel kunnen halen. Dat is ook een doelstelling die we als team voor ogen hebben. Wel ben ik van mening dat we dan beter moeten gaan voetballen dan de laatste wedstrijden. Anders zal het lastig worden."

Elroy van Seventer:"Kampioen worden is inderdaad niet heel realistisch, Nieuwenhoorn is gewoon een klasse te goed voor deze competitie. Wellicht dat ze hier en daar nog wat punten verspelen, maar ze staan nu al 9 punten voor. En daarbij moeten wij (en de andere achtervolgers) dan alles blijven winnen. Het is niet onmogelijk, maar of het realistisch is om kampioen te worden is een tweede. Het halen van de tweede klasse daarentegen is wel realistisch. Vorig jaar hebben we heel het seizoen bovenin meegedraaid, en na een beetje een stroeve start dit jaar staan we nu al een paar weken op de tweede plek. Het voetbal kan nog wel een stuk beter, maar de resultaten zijn er op dit moment."

Zaterdag Reeuwijk voor de beker, een oefenpotje of gaan voor de volgende ronde en wat weet je van Reeuwijk?                                                                                                                                  

Vince Lissenberg:"Ik vind niet dat wij in de positie zijn om wedstrijden als oefenpotjes af te doen. Wel hebben we nog te maken met wat blessures en een schorsing. Maar dat mag geen redden zijn om gas terug te nemen. Bovendien zit dat ook niet in mijn karakter. Elke wedstrijd die ik speel wil ik winnen, dus ook deze! Daarnaast kan en moet ons spel beter en daar is dit dan een goede wedstrijd voor om daar mee te beginnen. Over Reeuwijk weet ik eerlijk gezegd niet zo veel. Het is vlakbij Gouda, dus dat is niet om de hoek in ieder geval. Verder heb ik in de wandelgangen gehoord dat er familie van Floris speelt. Ook weet ik dat er net een trainerswissel heeft plaatsgevonden. Nu is dhr. Schaap interim trainer. Het is te hopen dat dat niet te veel gemekker oplevert binnen die club. Ze staan 6e in de competitie met 16 punten. Dat is 3 punten minder dan wij. Ik verwacht dus dat het een lastig potje zal worden, maar dat is eigenlijk elke wedstrijd voor ons. We zullen het dus zien a.s. zaterdag.                          

Elroy van Seventer:"Zaterdag tegen Reeuwijk zeker geen oefenpotje, het is een bekerwedstrijd en die willen we ook winnen. Is tenslotte de snelste weg naar Europa (met een hele dikke knipoog). Daarbij wil ik elke wedstrijd winnen, en ik denk (en hoop) dat dat voor alle spelers geldt. We hebben wel wat spelers die licht geblesseerd zijn of net terug komen van een blessure. Voor diegene is het een goed moment om te herstellen of weer ritme op te doen. Van Reeuwijk zelf weet ik weinig, ze spelen derde klasse en het is een eind rijden. Zag van de week op internet dat ze een nieuwe trainer hebben, maar verder geen idee."

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 7th. .