Het was best een moeilijke beslissing om weer terug te keren naar sportpark West. Zijn Rood Gele Hart lijkt de doorslag te hebben gegeven. In één van onze gesprekken vertelde Nick 'Rozenburg moet weer gaan leven' en daar wil de aanvaller graag aan meewerken. Het begon allemaal als pupilletje bij Rozenburg, maar voor het toenmalige niveau van de Rozenburgse jeugd was Nick de Bil te goed en kwam via Excelsior Maassluis bij FC Dordrecht terecht. Na zijn tijd bij de beloften en het 2e elftal van FC Dordrecht was Nick voor vele clubs een gewilde speler.

Nick de Bil was tussentijds ook nog 2 jaar op West maar na het vertrek van Wim van der Steene kreeg de aanvaller het steeds minder naar zijn zin. Door het vertrek van veel spelers en de neerwaartse spiraal, met degradatie uit de 2e klasse als gevolg, vertrok Nick de Bil naar BVCB om nu weer terug te keren naar waar het allemaal ooit is begonnen.

Wat heeft je doen besluiten om terug te keren?

"Het zijn een aantal redenen bij elkaar die er voor hebben gezorgd dat ik terugkeer. Om te beginnen heb ik het met mijn werk enorm druk en aangezien BVCB 3x per week traint is dat voor mij zwaar om te combineren. Vaak ga ik vanuit mijn werk direct door naar de club en eet ik rond een uur of 10/half 11 als ik thuis kom. Ik heb het er graag voor over want BVCB is een mooie club en ik heb het er gewoon erg goed naar mijn zin, vandaar dat het besluit ook niet over 1 nacht ijs is gegaan. Ik wist van Bryan dat hij terugkeerde en hij en de andere jongens hebben ook aan mij constant gevraagd wat ik ging doen. Het blijft dan door je hoofd spoken en uiteindelijk neem je een beslissing, het lijkt mij een moment om terug te keren."

BVCB is een ploeg met mogelijkheden voor de 1e klasse, altijd/vaak een basisplaats. Wat waren het voor jaren in Bergschenhoek?

"Wat ik al zei, BVCB is gewoon een erg mooie club met inderdaad mogelijkheden. Ik denk dat we met onze huidige selectie via de nacompetitie grote kans hebben om te promoveren. We hebben een jonge, gretige groep die zichzelf elke training tot het uiterste dwingt en dat betaald zich gewoon uit in de wedstrijden. We draaien een prima, constant seizoen en zijn nog steeds bouwende aan waar we vorig jaar mee zijn begonnen. Ik vind het jammer dat ik dit proces niet verder meemaak maar soms lopen dingen zoals ze gaan… 1 ding is zeker, spijt van deze overstap heb ik geen moment gehad."

Rozenburg een derdeklasser (of misschien..??..) wat denk je er te vinden / wat wil je bereiken met Rozenburg?

"Ik heb dit seizoen natuurlijk weinig tot geen wedstrijden van Rozenburg gezien maar ik begrijp toch wel dat ze het een aantal wedstrijden hebben laten liggen, wellicht hadden ze dan iets meer aanspraak gemaakt op promotie (via nacompetitie). Nu denk ik dat het een lastig verhaal wordt, maar je weet het natuurlijk nooit! Uiteindelijk is Rozenburg een club met uitstraling van minimaal een tweedeklasser. Ik denk ook dat Rozenburg minimaal op dat niveau moet acteren, zonder nu meteen een doelstelling aan volgend jaar vast te plakken, is dat wel iets om voor te spelen denk ik. Zeker met de jongens die nu bij Rozenburg voetballen met daarbij de versterkingen. Maar al met al moet het plezier onderling de succesformule worden en gezien de groep die er komt te staan volgend seizoen, zit dat wel goed, ik denk dan dat de resultaten vanzelf komen!"

Heeft het besluit dat ook Bryan van der Laan, Sander Arkenbout en Jordie de Groot terug komen meegespeeld

"Ja, uiteraard heeft dat meegespeeld. Van Bryan wist ik het al een tijd en toen ik mijn besluit had genomen om ook terug te komen hebben wij Jordie benaderd hoe hij erin stond. Het verhaal is inmiddels bekend en Jordie heeft ook al toegezegd! En het positieve daarvan is weer dat hij Sander Arkenbout meeneemt van Brielle, die ook al jaren voor de club heeft gespeeld en dat nu weer graag wilt doen. Een win-win-win-win situatie denk ik voor zowel de club als ons!"

Nick begon als pupilletje bij Rozenburg. Natuurlijk met de paplepel ingegeven omdat zijn vader Rinus deel uit maakte van de 'Gouden Generatie' en met Rozenburg vele jaren op het hoogste niveau van Nederland speelde. Maar bij Rozenburg was de kleine Nick snel uitgeleerd. Bij de D-tjes vertrok hij naar Excelsior Maassluis. Bij Excelsior Maassluis werd zijn talent opgemerkt door FC Dordrecht waar hij 5 jaar speelde. Hij kwam er in de jeugd en haalde het belofte team en speelde in het 2e elftal. Na FC Dordrecht speelde Nick bij eersteklasser Rijsoord. Maar het gevoelsmens Nick de Bil voelde zich niet thuis op het 'Kraaiennest' en kwam naar Rozenburg. Een prachtig jaar onder Wim van der Steene werd afgewisseld door een veel minder jaar onder Rob Vuik. Vuik kreeg te maken met een selectie die niet 2e klasse waardig was en Rozenburg degradeerde. Het werd voor Nick een jaar waar hij het plezier in het voetbal aan het verliezen was en een afscheid van West kon niet uitblijven. Maar het bloed stroomt waar het niet gaan kan en komt Nick weer terug op sportpark West. Nick is een linkerspits die even zo makkelijk in de punt van de aanval kan spelen. Ook de wisseling naar de rechterkant is voor hem niet vreemd. Het is nog veel te vroeg om nu al over het volgende seizoen te beginnen. Nick is met BVCB nog volop in de race voor promotie naar de 1e klasse. En daar ligt de prioriteit voor de Rozenburger voorlopig. Voor Rozenburg, waar het zonder TC even moeilijk leek te worden, mooi dat er nu 4 spelers die op niveau hebben gespeeld terug komen. Nick de jeugdopleiding en het belofte team van FC Dordrecht, Bryan van der Laan jeugdopleiding van Feyenoord, RKC en topklasse ervaring met Excelsior Maassluis en Jordie de Groot en Sander Arkenbout eerste klasse bij v.v. Brielle. En in het huidige Rozenburg zitten zeker ook nog wat toppers en aankomende toppers. Rozenburg lijkt nu al klaar voor het volgende seizoen.   

 

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 7th. .