Als we vragen hoeveel wedstrijd Lennart Quak voor het 'Vlaggenschip' van Rozenburg heeft gespeeld moet hij het antwoord schuldig blijven, maar dat zullen er zeker meer dan 200 zijn geweest. Ook van het totaal aantal doelpunten heeft Lennart geen idee. De vraag waar hij volgend jaar speelt laten we achterwegen want Lennart is een Rozenburger, ook al woont hij tegenwoordig niet meer in ons dorp. Lennart heeft al zijn hele voetballeven voor Rozenburg gespeeld. Toch twijfelde de spits rond de winterstop of hij zijn verblijf op West wel wilde verlengen.

 

Belangrijk dit seizoen voor je club, hoe kijk je terug op dit seizoen

"Als je naar de doelpunten kijkt misschien wel. Ik ben op dit moment topscoorder, dat is waar. Vorig seizoen was Yoeri Bak er natuurlijk ook bij en die had heel veel scorend vermogen. Dit jaar hebben we toch wat nieuwe jongens erbij gekregen, vooral jonge spelers en daar mag je niet gelijk van verwachten dat ze het elftal gaan dragen. Persoonlijk heb ik denk ik één van mijn beste seizoenen gespeeld tot nu toe. Maar als team toch wel een bewogen seizoen. In het begin speelde we best aardig mee en pakt we onze puntjes. Maar het begon toch te knagend en te rommelen. Een aantal spelers was het met de gang van zaken niet eens. Zonder nu weer op alle details in te gaan zijn er een aantal spelers vertrokken, de technische commissie opgestapt en is de vaste kern, waar ik er één van was, achter de huidige technische leiding blijven staan. Natuurlijk heeft dat zijn sporen nagelaten, er waren spelers bij die hun meerwaarde voor dit Rozenburg hadden bewezen. We moesten daardoor ook met een smalle selectie verder. Dat blijft niet zonder gevolgen."

Had Rozenburg mee kunnen doen voor de prijzen?

"Achter Nieuwenhoorn waren er dit seizoen veel ploegen aan elkaar gewaagd. Maar wij hebben toch te veel punten laten liggen om aanspraak te maken op prijzen. Bernisse was zo'n wedstrijd als je die wint hebt je 2 punten meer en heb je het meer in eigenhand. Zestienhoven thuis was ook zo'n wedstrijd en tegen Pernis verspelen we onnodig een 0-2 voorsprong. Maar aan de andere kant hebben we ook veel wedstrijden met maar één doelpunt verschil gewonnen, dus aan het einde van een seizoen sta je daar waar je hoort te staan. En de perikelen rond de winterstop helpen natuurlijk nooit mee. Een trainer die net begonnen is bij Rozenburg, wat nieuwe en vooral jonge jongens. Maar uiteindelijk als je dit soort dingen met een positiefgevoel kan afsluiten, wordt je sterker."

Is het geen zware last dat jij voor dit Rozenburg de doelpunten moet maken

"Op zich is dat niet zo'n zware last. Er waren seizoenen waar we meer andere spelers hadden die ook hun doelpuntje meepikten. Als spits wil je toch wel graag doelpunten maken. Dit seizoen wordt er weinig door de middenvelders gescoord. Als je dan als spits er wel een paar inprikt is zo'n seizoen ook wel weer lekker. Dit seizoen was wel het baltempo soms te laag waardoor de mogelijkheden voor een spits vaak al weg zijn voor hij in balbezit komt. Met spelers als Bryan van der Laan kan dat anders worden volgend seizoen. Bryan is een speler die ver vooruit kan denken en als de ploeg dat kan oppakken kunnen we daar zeker beter van worden."

Gevestigde namen terug naar sportpark West daarbij was erg bij betrokken

"Ja, misschien. Ik heb zeker met die jongens gesproken. Leon Nigg begon er denk ik over tijdens een wedstrijd in de winterstop tegen Hellevoetsluis. Zelf dacht ik die jongens voetballen allemaal lekker op hun plekkie, maar heb ze toch eens gebeld. Van het één kwam het ander, je merkte al snel dat zeker als er meerdere zouden komen de interesse groter werd. Het zijn allemaal jongens die hier gespeeld hebben. En zijn stuk voor stuk spelers die de ploeg een kwaliteitimpuls kunnen geven. Het moet natuurlijk wel allemaal weer klikken maar daar heb ik wel vertrouwen in. Het zijn jongens die bij Rozenburg in de 2e klasse hebben gespeeld en nu bij hun huidige club nog hoger. Dan zitten er in het huidige Rozenburg ook nog wel een paar spelers die dat niveau aan moeten kunnen. Vergeet niet we hebben nog een paar groeibriljantjes rondlopen, waarvan Onur (Zaif red.) al een poosje meespeelt. Nadeel van de smalle selectie van dit moment is wel dat er een aantal talentvolle spelers nu noodgedwongen moeten meespelen in het eerste en straks misschien weer een pasje op de plaats moeten maken. Die jongens moeten we heel goed opvangen en zeker niet verloren laten gaan. Ja en dat de druk op volgend seizoen ligt moge duidelijk zijn. Met de jongens die komen moeten we voor het kampioenschap gaan en niets meer maar zeker niets minder."

Je woont niet meer in Rozenburg wel eens aan een ander club gedacht

"Als ik eerlijk moet zijn, dit seizoen voor het eerst. Ik ben een Rozenburgse jongen en heel mijn leven al bij Rozenburg gevoetbald, zeker geen loper en ook niet zoveel zin om ergens opnieuw te moeten beginnen. Maar door mijn verhuizingen en laten we het dan nog maar één keer zeggen het randgebeuren rond de winterstop, heb ik wel een beetje rond me heengekeken. Plezier in het voetbal staat wel voorop en daar hoort de gezelligheid ook wel bij. Nu heb ik het geluk dat we met z'n alle weer vooruit kijken en het verleden achter ons hebben gelaten. Dus kon ik een eventueel vertrek snel laten varen. Maar eerst zaterdag afsluiten tegen Rijnmond Hoogvliet Sport. Zij hebben al een periode dus kan nog een leuke wedstrijd worden. Ik heb de mogelijkheden van het behalen van de 4e plaats ook gelezen. Laten we eerst maar winnen en daar verder niet te veel aandenken."

Na RHS de benen op tafel

"Ik doe wel denk ik een paar weken even niet veel. Daarna zorg ik wel dat de basisconditie er blijft. Waar ik nu woon (Boulevard Spijkenisse red.) is er een fitnessruimte onder de flat dus mogelijkheden genoeg. Daarna gaan we ons focussen op het nieuwe seizoen. Kon ik vroeger het voetballen moeilijk loslaten is dat wel een beetje veranderd. Ik ga zeker proberen fit te blijven, normaal heb ik nog wel eens een periode met blessures of zo maar dit is gewoon mijn beste seizoen en gevrijwaard van blessures, dat moeten we vasthouden."

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 7th. .