Een scheidsrechter uit de talentenpoule van de KNVB, de oudste speler op het veld en een ervaren doelman stonden in het middelpunt afgelopen zaterdag in de wedstrijd tussen GOZ en Rozenburg. De klokken stonden op 52 minuten in een wedstrijd waar Rozenburg aan de leiding was gekomen door een makkelijke geven strafschop in de 18e minuut van de eerste helft. Daarna had iedereen een mening van wat een aanslag op de benen tot niet zeuren niets aan de hand. Bij het publiek een beetje afhankelijk welke kleur shirt de voorkeur had. We spreken elke week met de doelman van Rozenburg en dan kan het niet anders dan dat we beginnen in die 52e minuut van de wedstrijd.

 

Stephan van Asperen over de 52e minuut

“Ik vond het allemaal nog wel meevallen. Volgens mij deed ik dat wat een keeper moet doen. Speler (Olaf Sap, red.) gaat langs de verdediging, hij komt vrij en speelt de bal iets te ver voor zich uit. Geeft mij een kans om voor de bal te gaan. Ik pak de bal maak me klein en mijn voet een beetje omhoog. Lessen van keeperstrainers, als je op de grond ligt moet je iets doen om je te beschermen anders raak je elke week geblesseerd. Ik hoor een fluitje en ziet de scheidsrechter naar mij toe rennen. Pakt zijn rode kaart en zegt wegwezen. Hij had het over gestrekt been en been naar voren. Hoop gegil en die speler met de brancard er af. Hij stapte er overigens in de gang alweer vanaf, pakt een colaatje en ging in de dug-out zitten. Na de wedstrijd naar hem toegegaan en gevraagd hoe het ging. Viel allemaal wel mee en woorden als kan gebeuren. Ik heb hem wel geraakt, dat wel. Maar schandalig dat dit de gevolgen zijn, zeker voor een talentvol scheidsrechter uit de talentenpoule. Op de middenlijn kreeg iemand van GOZ een gele kaart voor een schwalbe. Die penalty voor ons was ook al te makkelijk gegeven. Ook de rode kaart van Lennart Quak discutabel. Kreeg een klap in zijn gezicht, bloed uit zijn mond, dat ziet de scheidsrechter niet. Dat kan, maar bij de eerste overtreding van Lennart Quak moet hij er met rood vanaf, dan voel je de wedstrijd niet aan. Zo’n scheidsrechter drukt een negatief stempel op de wedstrijd en voor het zelfde geld slaat de vlam in de pan. Uiteindelijk worden we in mijn geval dubbel gestraft, rode kaart en penalty. Volgende week tegen Botlek er zeker niet bij.”

Stephan van Asperen over Rozenburg

“Uiteindelijk toch knap dat we het potje gewoon uithalen. Toen ik er af moest stond het pas 0-1. Dan maken we met 10 man de 0-2 en met 9 man de 0-3. Rare wedstrijd met de scheidsrechter in de hoofdrol. Natuurlijk heel goed dat Silvio (Spiessens, red.)die pingel pakt. Als het 1-1 had geworden was GOZ misschien toch anders gaan spelen. Silvio had een prima invalbeurt. Langs de kant denk je dan toch nog even aan de stand bij SSS. Uiteindelijk werd de eerste periode beslist. Maar daar was de stand zodanig dat we met 9 man dat nooit meer konden inhalen, stonden ( SSS, red.) met 4 of 5 -0 voor. Met 9 man moet je wel achteruit dat blijft niet uit. Dan kan je een hoge score verder vergeten en moet je voor de overwinning gaan. We begonnen toch wel een beetje zenuwachtig aan de wedstrijd, eigen net als de eerste helft tegen Rhoon. Dan staat er druk op en dat is voor een aantal jongens toch nieuw, althans zo lijkt het. Maar verdienste van de ploeg om deze wedstrijd te winnen ook al is het tegen de nummer laatst, je staat wel een half uur met 9 man.”

We kijken met de doelman naar de uitslagen van afgelopen zaterdag    

Charlois - Botlek 2 - 2. “Knap van Charlois. Charlois heeft toch wel een redelijke ploeg. Botlek is erg wisselvalig, verspelen veel punten. Goed voor ons, jammer dat ik zaterdag niet kan spelen als ze naar ons komen.”

’s Gravendeel - Pernis 3 - 0 “Pernis heeft wel individuele wel kwaliteiten maar is geen ploeg. ’s Gravendeel profiteerde daar van. Lijken een degelijke ploeg te hebben. Pernis uiteindelijk niet goed genoeg.”

Rhoon – Vlotbrug 5 - 0.   “Aanvallend en op het middenveld is Vlotbrug wel goed, maar verdedigend heel zwak. Als Rhoon weer met veel lange ballen heeft gespeeld dan komen er veel kansen. Bij Rhoon scoren ze makkelijk en veel. Ze kunnen een ploeg overrompelen.”Bij Rhoon lopen er een paar die schoppen ze er wel in als ze de kans krijgen.”

RHS – NBSVV 3 - 0. “RHS heb ik hoog staan, gewoon een prima uitslag voor Rijnmond. Die gaan nog wel meedoen. Ze zijn wel wisselvalig, verspelen zo hier en daar toch wel wat punten.”

SSS – Jonge Spartaan 6 – 0. “Gehoopt op een gelijk spelletje, maar meer dat het in ons voordeel zou zijn geweest. Dat SSS zou gaan winnen wel voorspelbaar maar 6-0, daarvoor is Spartaan te goed. SSS zit in de goede flow alles lijkt daar goed te gaan.”

WFB - Bolnes 0-4.   “Bolnes is de weg omhoog ingeslagen en scoort er op los. Bolnes gaat nog meedoen voor de prijzen.”

Op de ranglijst ontstaat er toch na de eerste periode al een afscheiding. “De bovenste ploegen gaan ook nog wel punten verspelen. Onderin staan er toch wel ploegen die daar moeilijk weg zullen komen. Bovenin is er wel een afscheiding maar er doen er nog veel mee. Wij hebben nog niet verloren maar we lopen er beslist een keertje tegenaan en dat zullen SSS en Rhoon zeker ook doen”, besluit de doelman en hoofdrolspeler in Mijnsheerenland zijn verhaal.  

 

thuis

 

uit

voorspelling

Bolnes

-

SV Charlois

3

Jonge Spartaan

-

Vlotbrug

3

NBSVV

-

Rhoon

2

Pernis

-

GOZ

3

Rozenburg

-

Botlek

1

SSS

-

‘s Gravendeel

3

WFB

-

Rijnmond HS

2

We laten de doelman ook nog even naar de komende wedstrijden kijken en hem een voorspeling laten doen (1 thuisploeg /2 uitploeg / 3 gelijkspel). Na zeven wedstrijdronde, de eerste hadden we geen voorspelling, staat de teller op 30 uit 49 nog altijd een score van bijna 61%. Hoge score, zeker als je bedenkt dat de voorspelling van SSS tegen Spartaan van afgelopen week eigenlijk meer een wens was. De inhaalwedstrijd Rhoon tegen Botlek was door Stephan niet goed voorspeld.

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 24th. .