Rozenburg leek op weg naar een mooie overwinning op Botlek. De Rood Gelen ging met een riante voorsprong naar de thee maar kwamen in de tweede helft nooit meer terug in de wedstrijd. Uiteindelijk met een 4-2 nederlaag terug naar sportpark West en zag Rozenburg de voorsprong in het eerste kwartier van de tweede helft als sneeuw voor de zon verdwijnen.

In de strijd om het kampioenschap is de ploeg van Dennis Zaal de regie kwijt en verder afhankelijk van wat de ploegen rondom de Rood Gelen gaan doen. Ook de start van de derde periode was door de nederlaag op sportpark de Brug niet een start met perspectief. De eerste klap was zeker geen daalder waard. Wat is er gebeurt en was volharden in de speelwijze die de eerste helft succesvol was wel de beste strategie. Rozenburg doelman Stephan van Asperen had liever omgeschakeld, zeker in het eerste kwartier van de tweede helft, naar een verdediger meer. We kijken met de doelman terug naar de verloren wedstrijd en naar de andere wedstrijden in ronde 18, de eerste wedstrijd van de 3e periode.

Stephan van Asperen

“Was bizar, gek, raar maar we winnen met z’n allen en verliezen met z’n allen”, begint de doelman van Rozenburg ons gesprek. “We beginnen niet slecht aan de wedstrijd, hadden even de tijd nodig om te wennen omdat Bryan van der Laan er niet bij was. Maar hadden het toch weer snel onder controle. Botlek kreeg wel wat ruimte op het middenveld, daar hadden we wel wat moeite mee. Maar goed, Botlek deed er niet zoveel mee. We gingen er echt voor, wonnen duels, pakte vaak de tweede bal, zag er misschien niet altijd even mooi uit maar er was strijd.Veel kansen creëerde we nu ook niet maar zag er zeker niet naar uit dat het van onze kant een hopeloze wedstrijd zou worden. Dan uit het niets zet Nick de Bil, met een geweldige steekpass, Floris van den Heuvel alleen voor de keeper. Floris rond dat perfect af. Dan komen we op 0-2 door een eigen doelpunt van Jama Abdalla. Cadeautje of niet we gaan met 0-2 de rust in. Zij hadden een afstandschot, wat ik over de lat kon tikken, en een één op één situatie waar ik ze van score af kan houden. Dan gaan we de rust in en dan weet je dat ze uit een ander vaatje gaan tappen, ze hebben niets meer te verliezen. Het wordt dan een heftig kwartiertje dat weet je en als je dat doorkomt je het spel van de eerste heft weer op kan pakken. We hadden na de thee terug moeten gaan naar 4-4-2. We besluiten dan toch om 3-5-2 te blijven spelen en als het nodig zou zijn tijdens de wedstrijd om te schakelen. We waren los van het systeem geen schim meer van de eerste helft. De strijd was er uit de passie was weg we wonnen geen duel meer we lieten het allemaal gebeuren. En dan sta je gewoon binnen 12 minuten met 3-2 achter. Die eerste goal mag die aanvaller ( Shurnel Francois, red.) zo maar langs vijf spelers van Rozenburg wandelen en schiet de bal fraai binnen. Die tweede goal hand in eigen boezem. Die bal kwam er overheen en ik dacht dat ik buiten de zestien was tegen de achterlijn aan. Die speler krijgt de bal toch nog voor en daarna trok ik hem aan zijn shirt. Hij gaat slim liggen en de bal op de stip. Ik moest hem naar de buitenkant drukken maar liep niet goed af, mijn fout. Daarna denk je dat we het toch recht gaan zetten maar er was niets over van de eerste helft. We gingen ons weer verstoppen. De lange bal spelen, met kopsterke verdedigers niet helemaal een goede keuze maar voetballend kwamen we er niet meer uit. Als zij dan een bal achter de verdediging plaatsen met snelle mannen als John Ackon ben je gezien. Die vierde treffer was een beauty. We geven het weg, hadden even in de tweede helft moeten verdedigen tot ze uitgeraasd waren door met vier verdedigers te gaan spelen. Nu moeten we afwachten wat de concurrentie doet, hebben het niet meer in eigenhand en kunnen ons geen misstapje meer veroorloven.”

Speelronde 18

Charlois – Bolnes 1 – 0. “Bolnes is zo’n wisselvallige ploeg dit seizoen. Tegen ons spelen ze de sterren van de hemel en nu gaan ze tegen Charlois de teil in. Charlois is best wel een aardige ploeg en doet het goed om te winnen van Bolnes. Inmiddels is Bolnes geen ploeg meer om rekening mee te houden. Toch teleurstellend dat ze niet meedoen. Er zijn wel wat spelers vertrokken maar toch niet alle elf.”

GOZ – Pernis 0 – 2. “GOZ is een degradatiekandidaat. Van Pernis een goede overwinning, sprokkelen puntjes om ver weg te blijven van de rode streep.”

Rhoon – NBSVV 4 – 1. “Rhoon doet het goed. NBSVV toch een ploeg waar wij van verliezen. Maar ook Rhoon loopt nog wel een keer tegen puntverlies op, en overigens Botlek ook. De competitie is nog niet gespeeld.”