Rozenburg verliest niet op ‘De Omloop’ en we hoorde Stephan van Asperen een aantal keren zeggen niet verloren van Marco van Rijn. Koploper Rhoon wist maar één schamelpuntje over te houden aan de twee wedstrijden tegen Rozenburg dit seizoen. Afgelopen zaterdag werd het 1-1 in de Albrandswaard op De Omloop, maar hoe mooi het misschien ook is met alleen winnen of in ieder geval niet verliezen van Rhoon wordt je geen kampioen.

Voor Rozenburg blijft over dat er nu geen misstappen meer gemaakt mogen worden en hopen dat Rhoon dat verder ook niet doet. Dan blijft de nacompetitie inzicht door middel van de vervangende periode. Daar licht de enige kans voor de Rood Gelen en kan het seizoen nog een beloning krijgen met kansen op de tweede klasse. Voorlopig blijft het koffiedik kijken en blijft het feit dat Rozenburg in ieder geval tegen Rhoon gedaan heeft wat het moest doen, niet verliezen. Doelman Stephan van Asperen wilde zeker niet verliezen van coach Marco van Rijn van Rhoon, en dat is dan ook niet gebeurd.

Stephan van Asperen over Rhoon

“Je kan er van alles op loslaten, maar wilden zeker niet verliezen van Rhoon. Zou kunnen dat verliezen beter was geweest om Rhoon in de race te houden voor de 3e periode maar dan komen andere in de totaalstand dichterbij. We begonnen best aardig aan de wedstrijd. Maar je zag toch wel dat Rhoon een volwassen ploeg heeft. Ze hebben spitsen die knokken voor elke bal. Fysiek sterke verdediging, heel erg aanwezig op het middenveld. Wij hadden er vijf op het middenveld en daar zag het vaak niet naar uit. Rhoon deelde een paar kleine spelde prikjes uit en in die eerste helft hebben wij geen kans gehad. Het was best zwaar ook nog eens op een heel erg slecht veld. Tegen een ploeg die echt kampioen wil worden die, ook al heeft de ploeg beperkingen ze strijden voor elke meter. Wij komen doelpunten te kort. Keuze om met 5 middenvelders te blijven spelen en onze spitsen er geen 25 maken in een seizoen. Dan moet je denk ik voor elke bal blijven gaan, en of dat nu altijd gebeurd? Met Lennart geblesseerd hebben we ook niet zoveel keuze voorin. Puntje voor de trainers en het bestuur voor het volgende seizoen. Afgelopen zaterdag kwamen we tegen Rhoon eerst achter. We verliezen op het middenveld de bal zij voeren een snelle counter uit en komt Stefan van Es één op één te staan en wordt uitgespeeld en dan moet je een keuze maken als keeper. Die speler neemt hem niet goed aan dus ik kom eruit. Net voor ik bij de bal ben tikt hij hem voor me langs en ik raak hem en hij valt over mij heen. Terechte penalty, kan niet anders zeggen. Rhoon scoort vanaf elf meter, niet veel aan toe te voegen. Meer als terecht en een gele prent. In de rust hebben we er niet zo heel veel van gezegd, was ook niet nodig. Dan zag je dat Rhoon het zelfde deed wat wij ook vaak doen, naar achteren lopen. We kregen daardoor veel meer balbezit. We creëerde dan niet zo heel erg veel en Rhoon kreeg ook nog kansen, balletje op de paal hadden we geluk nog een keertje één op één. En dan heeft Nick de Bil zijn moment en wordt het 1-1. Voor ons was alles op niets spelen te veel van het goede, meer zat er tegen Rhoon niet in. Als je naar de kansen kijkt had Rhoon meer verdiend, maar over de gehele wedstrijd gezien misschien een terechte uitslag, maar wij mogen denk ik ook wel blij zijn met dat punt.”

Speelronde 22  

Charlois - NBSVV 0 – 1. “Een prima overwinning voor NBSVV, je ziet dat die uit de gevarenzone willen blijven. Met deze overwinning een goede stap.”

Voorspelling speelronde 23

thuis

 

uit

voorspelling

Bolnes

-

Rhoon

3

sGravendeel

-

Rozenburg

2

NBSVV

-

Jonge Spartaan

3

Pernis

-

SV Charlois

2

Rijnmond HS

-

GOZ

1

SSS

-

Botlek

3

WFB

-

Vlotbrug

2

GOZ – Jonge Spartaan 2 - 2 “Dat zijn wedstrijden die gaan ergens om. Ze hebben de punten gedeeld daar schieten ze beide niet veel mee op.”

’s Gravendeel - Bolnes 5 - 2. “Ja vreemd dat Bolnes zo uitslag over zich heen krijgt. Ik vind het geen wonderploeg maar dit zijn uitslagen die er mogen zijn. En ze komen gevaarlijk dichtbij we zullen de volgende wedstrijdecht aan de bak moeten tegen ’s Gravendeel.”

Rijnmond HS – Botlek 4 – 2. “Knap van RHS, wel thuis en daar kan het spoken. Rijnmond zit in de flow en die zetten nu alles op die 3e periode. Overtuigende overwinning op Botlek, alle lof voor die ploeg.”

SSS – Vlotbrug 5 – 2. “SSS heeft een poosje matig gepresteerd maar komen nu in de flow van de nacompetitie. Belangrijk voor een ploeg die al zo vroeg een prijs heeft gewonnen. Voor Vlotbrug begint het er lastig uit te zien.“

WFB - Pernis 3 – 1. “Bij Pernis gaat het helemaal mis. Trainer weg spelers weg dat wordt lastig. Oppassen dat het geen vrije val naar beneden wordt. Zullen alles nodig hebben om er in te blijven. Voor WFB mooi meegenomen, bonuspunten.”

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Wednesday the 15th. .