Nog eens praten met de doelman van Rozenburg over de verloren punten in de wedstrijd van ’s Gravendeel tegen Rozenburg op De Trekdam. De doelman zelf had een hoofdrol met uitstekende reddingen en reflexen. Het waren er zeker drie maar ook vijf honderd procent kansen behoort ook tot de mogelijkheden. Onze redactie was de tel kwijt. Maar wat je er ook van vindt of hoe je er tegenaan kijkt, Rozenburg deed hele slechte zaken.

Voor de ene de verdedigende opstelling tegen een ploeg als ’s Gravendeel, voor de andere het wegvallen van Jordie de Groot en bij de technische leiding van Rozenburg misschien wel het gebrek aan spelers die de opengevallen plaatsen konden opvullen. Ze zullen allemaal een beetje gelijk hebben, feit is wel dat Rozenburg zaterdag de een-na-laatste strohalm heeft verprutst en de laatste strohalm geknakt is. En het alles of niets offensief kwam wat aan de late kant, zowel met de wissels als ook met de spelers die misschien niet helemaal begrepen dat puntverlies wel eens einde seizoen, en vooral nog een seizoen in de derde klasse zou beteken. En dat laatste is dichterbij dan ooit en dat met zeker de helft van de spelers die op het tweede klasse niveau hebben gespeeld of sommige zelfs nog hoger. Maar gemorst water krijg je niet meer in de emmer…..… Laten we eens kijken hoe de redder van dat ene punt de wedstrijd tegen ’s Gravendeel heeft beleeft.  

Stephan van Asperen over ‘s Gravendeel

“Het is niet allemaal de trainer, natuurlijk is hij eindverantwoordelijke en bepaalt wie er wel of niet op de bank zit, en of afspraken kunnen worden geschonden in het algemeen belang. Maar hij heeft ook weinig middelen en met het team zoals wij hebben moeten we ook een beter resultaat neer kunnen zetten tegen ‘s Gravendeel. We hebben niet de topspitsen, en zeker niet achter de hand, om dit soort wedstrijden met twee vingers in de neus te kunnen spelen. Maar met meer inzet moet er meer uit te halen zijn. We moeten het als groep ook wel een beetje bij ons zelf zoeken. Gelukkig pakte ik nog een paar ballen die er ook in kunnen gaan, maar daar sta ik ook voor. Alleen als het straks een keertje fout gaat is Leiden in last. Een verdedigende fout kunnen we moeilijk herstellen. Kijk, het wordt een herhaling van zetten, we scoren te weinig voor een ploeg met de doelstelling om naar de tweede klasse te promoveren. Wij gingen ons een beetje ingraven en ’s Gravendeel vol op de aanval. Zij hebben ook aanvallers. ’s Gravendeel speelde ook nog eens thuis. Wij speelde dan wel met vijf middenvelders maar werden redelijk vaak overlopen. Het werd van twee kanten niet gevaarlijk tot het moment dat Jordie de Groot geblesseerd raakte. Onbedoelde beweging van Jordie en kwamen we even met 10 man te staan. Als de trainer dan besluit om Maik den Ouden te brengen moet die wel voldoende warm lopen anders heb je na 5 minuten weer een wissel. Dan komt er, terwijl we met 10 man staan, bij de tweede paal een bal die ik driekeer van de lijn weet te tikken en de vierde keer werd de bal snoeihard in het doel geschoten. Dat Jordie er even niet was klopt, maar er staan er nog 6 in de zestien die staan te kijken hoe ik gepasseerd wordt. Dan hebben we twee minuten later de pech dat Nick de Bil een bal op de paal schiet, die er ook in had gekund. Na de thee gaan we anders spelen en vallen er gaten achter de verdediging en kom ik een keer of vijf in een één op één situatie. Uiteindelijk maken we in de slotminuut nog de gelijkmaker. Voor ’s Gravendeel een zure appel, zeker als je zoveel kansen hebt gehad. Voor mij wel een lekkere wedstrijd maar daar schieten we niets mee op. Niet vandaag voor het eerst zeg ik dat het een seizoen wordt waar we niets gaan halen. Kunnen we nog wel drie keer winnen en straks op plaats twee staan maar dat kan heel goed met lege handen. Als Rhoon eenmaal kampioen is gaan ze punten verspelen, dat gebeurt gewoon ook als je dat als sporter niet wil. Met Lennart geblesseerd en een aangever als Nick de Bil en een snelle buitenspelers als Floris weet je dat je scorend vermogen te kort komt. En als Rozenburg dan in de tweede klasse wil spelen moet daar wel wat gebeuren en de huidige spelers kunnen dat gat niet dichten. Dat kan je ons misschien niet eens kwalijk nemen. De selectie is te smal en we missen een man die er 20 inschopt.”

Speelronde 23  

Bolnes - Rhoon 2 – 3. “Rhoon stond op 0-3 dacht ik maar Bolnes heeft niets meer te halen dus prima voor Rhoon, worden kampioen.”

NBSVV – Jonge Spartaan 2 - 1 “NBSVV wil natuurlijk de nacompetitie ontlopen en daar zijn ze goed op weg. Van Jonge Spartaan had ik tegen NBSVV meer verwacht. Maar goed zaterdag helpen we Jonge Spartaan weer een beetje, dan komt NBSVV naar Rozenburg en wij hebben wat goed te maken dat is duidelijk.”

Voorspelling wedstrijdronde 24

 

thuis

 

uit

voorspelling

Botlek

-

WFB

1

SV Charlois

-

‘s Gravendeel

3

GOZ

-

SSS

2

Jonge Spartaan

-

Rijnmond HS

2

Rhoon

-

Pernis

3

Rozenburg

-

NBSVV

1

Vlotbrug

-

Bolnes

3

Pernis - Charlois 5 - 1. “Charlois was ongeïnspireerd als ik de berichten mag geloven. Knap van Pernis opeens er weer te staan nadat er daar van alles is gebeurd met een trainer en spelers die zijn vertrokken.”

Rijnmond HS – GOZ 5 – 1. “Rijnmond wil de derde periode pakken en dat gaat ze denk ik lukken. GOZ is klaar dat roep ik ook al een paar weken. Rijnmond heeft de beste papieren voor de nacompetitie en ik kan me niet voorstellen dat ze dat nog weggeven.”

SSS – Botlek 4 – 0. “Bizar dat SSS dit presteert. Zakte helemaal weg na de eerste periode en draaien het nu weer helemaal om. Botlek moet een offday hebben gehad. Twee ploegen die al een periode hebben en dan zo’n uitslag. Denk dat de laatste wedstrijd tegen SSS voor ons ook nog lastig wordt.”

WFB – Vlotbrug 2 – 4. “WFB eerst met 2-0 voor. In de rust harde woorden gevallen bij Vlotbrug en heeft Tom Larssen het toch nog weten om te zetten. Vlotbrug doet toch nog goede zaken maar wordt nog lastig om nacompetitie te ontlopen denk ik.”

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 20th. .