Bij Oranje hebben we 17 miljoen bondcoaches, mannen maar ook vrouwen die het allemaal beter weten. Bij Rozenburg is dat eigenlijk niet anders, alhoewel 17 miljoen natuurlijk een beetje veel is voor het groene hart van de Botlek en Europoort. Er zullen ergens in Nederland nog wel een paar mensen zijn die Rozenburg niet kennen en de coach van de Rood Gelen, Dennis Zaal dus dan ook niet. Maar het gevoel moet het zelfde zijn althans daar gaan we, naïef als we soms zijn, een beetje vanuit. De coach wordt afgerekend op de resultaten, en een winnende coach heeft altijd gelijk.

 

Zaterdag won Rozenburg eigenlijk zonder moeite van NBSVV en de coach had zijn principes, in ieder geval voor die week, laten varen. Het was sowieso een moeilijke week als we het over trainen en principes hebben. Op de vaste trainingsavond van de selectie, donderdag, was het Koningsdag en werd er niet getraind. Hoe zit dat dan met spelers die op dinsdag echt niet konden maar op donderdag stonden te trappelen. Overboord met het principe niet getraind op de bank, chapeau. Tenslotte ‘De trainer beslist, moeilijker is het niet’. En de winnende trainer heeft altijd gelijk. De beste elf staan in het veld en clubbelang mag nooit uit het oog worden verloren. Dus als er zaterdag spelers hebben gespeeld en gewonnen die niet hebben getraind, is dat ook de verdienste van de trainer. Een discussie, niet trainen dan op de bank hebben we ook gevoerd met doelverdediger van Rozenburg Stephan van Asperen, maar we zullen ons beperken tot de slotconclusie van de doelman en onze redactie. De trainer beslist, alhoewel we discussie niet hebben afgerond met een consensus. Maar met Stephan van Asperen, een man met een verhaal, praten we verder over de wedstrijd tegen NBSVV en de 24ecompetitieronde. Zijn voorspellingen zijn minder goed dan de prestaties onder de lat. Daar kunnen we op dit moment niet veel over zeuren, clean sheet tegen NBSVV, geweldige wedstrijd tegen ‘s Gravendeel. In de voorspellingen waren er 3 goed en daar is de wens (lees voorspelling)de laatste weken meer en meer de vader van de gedachte.  

Stephan van Asperen over NBSVV

“Het was vooraf een wedstrijd om iets recht te zetten, uit hadden ze verloren en ik ze omdat ik toen geschorst was. Maar ook ik vond dat we iets recht te zetten hadden, voor de supporters, voor de club, maar ook als team. Toch een beetje aparte wedstrijd, je speelt eigenlijk nergens meer voor. Je weet dat Rhoon kampioen gaat worden. In theorie kan het misschien nog wel maar het wordt gewoon meer dan lastig. We zijn verplicht aan ons zelf om 3 wedstrijden te winnen. We hebben toch wel een aardig seizoen gedraaid en dan wil je ook niet op plaats 7 of 8 eindigen. Je zag al snel, tegen NBSVV, dat wij veel beter zijn als ploeg maar ook individueel. We missen voorin echt een killer, dat is vandaag niet voor het eerst dat ik dat zeg. Achterin moeten we wel alles geven om geen schade op te lopen. Dan komen we op 1-0 en denk je dit wordt een relaxte middag. NBSVV had ook wel wat plaagstootjes maar weinig echte kansen. Vlak voor wij de 2-0 maken kregen ze nog wel een goede kans, dan ga je met 1-1 de rust in en dat is toch een ander gevoel. Ik kon ze van een doelpunt afhouden en Floris (van den Heuvel, red.) schiet de 2-0 binnen. Een heel andere manier om naar de thee te gaan. In de tweede helft gaan we toch weer een beetje achteruit lopen en dan zie je dat we het onszelf weer lastig maken. Niet dat ze er van konden profiteren maar we zijn niet instaat om de druk er op te houden. Dan maken we nog de 3-0 in de slotfase. Eerste helft wel goed en de tweede redelijk. Zij moeten dan en wij stoppen met voetballen. Dat hebben we wel vaker en daar moeten we in gaan groeien. We lieten nu een beetje de teugels laten vieren en NBSVV in het spel komen.”

Speelronde 23  

Bolek - WFB 1 – 1. “Het verbaasd me. Vorige week verloren nu gelijk. Wat daar nu opeens aan de hand is. WFB pakt een punt in de strijd tegen degradatie, dat is wel weer knap. Maar het is allemaal voor de ploeg uit Ouddorp niet genoeg. Voor Botlek lijkt het op gemakzucht met een periode op zak.”

Charlois – ’s Gravendeel 0 - 1 “Blijf erbij dat ’s Gravendeel geen goede ploeg is. Charlois speelt nergens meer voor. Van ’s Gravendeel wel gewoon goed, blijven puntjes pakken.” 

Voorspelling competitieronde 25

 

thuis

 

uit

voorspelling

Bolnes

-

Jonge Spartaan

3

GOZ

-

Botlek

2

sGravendeel

-

Rhoon

3

Pernis

-

NBSVV

2

Rijnmond HS

-

Vlotbrug

1

SSS

-

SV Charlois

1

WFB

-

Rozenburg

2

GOZ - SSS 1 - 7. “GOZ zit in zak en as, dat is klaar. SSS doet het goed en probeert de lijn van de laatste weken door te zetten. Kunnen nog hoog eindigen en hebben een periodetitel. Proberen zo met een goedgevoel de nacompetitie in te gaan.”

Jonge Spartaan - Rijnmond HS 0 – 5. “Grote uitslag goed voor RHS. Die gaan voor de nacompetitie en hebben dat min of meer zelf in de hand. Knap dat ze opeens alles winnen alhoewel ze een goede ploeg hebben dus zo verwonderlijk is dat ook weer niet. Punten morsen zie ik ze niet zo snel meer doen.”

Rhoon – Pernis 2 – 0. “Rhoon had nog een puntje nodig en winnen terecht van Pernis. Ik denk wel dat Rhoon de terechte kampioen is. Tegen ons heeft Rhoon dan verloren en gelijk gespeeld. Maar voor de rest niet veel weggegeven, dan ben je de terechte kampioen.”

Vlotbrug - Bolnes 3 – 6. “Bij Vlotbrug is de geest uit de fles en die zijn er klaar mee. Lastig worden om de nacompetitie te gaan ontlopen. Zal niet de wil zijn van de trainer. Maar Tom Larssen heeft weinig te willen, hij staat niet in het veld. Wat bij Zuidland wel is gelukt, lukt bij Vlotbrug niet. Andere club en een potje met geld gevonden bij zijn oude club misschien in ieder geval was daar meer mogelijk. Je kan wel willen maar blij Vlotbrug kan er niet veel.”

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Monday the 26th. .