pernis uit 001De selectie van Rozenburg lijkt in de breedte sterk genoeg om mee te draaien in de top van de derde klasse D van het zaterdag voetbal. Afgelopen zaterdag kon coach Dennis Zaal niet beschikken over 6 spelers uit zijn selectie. Drie spelers langdurig geblesseerd en 3 om andere redenen niet beschikbaar. Rozenburg won in Pernis verdiend met 1-2. Het spel was niet altijd even sprankelend maar dat weet over 2 weken niemand meer zullen ze ongetwijfeld bij Rozenburg hebben gedacht. De punten tellen in dit soort wedstrijden en die gingen alle drie mee terug naar sportpark West.

“We hebben ons systeem aangepast”, vertelde coach Dennis Zaal voor de wedstrijd. “We spelen dit seizoen vaak 3-5-2 maar als je het team op drie plaatsen moet wijzigen kijk je wel of dat systeem wel het beste is om Pernis te bestrijden. Met de huidige groep is 4-3-3 een betere optie”, was de uitleg van Zaal over zijn opstelling. “Je ziet maar weer je hebt ze allemaal nodig tijdens het seizoen.” Toch was het weer even wennen voor sommige spelers terug naar het 4-3-3 systeem. De beginfase was dan ook duidelijk voor Pernis zonder dat daar nu grote kansen uit voort kwamen. Nick de Bil moest op de positie van Bryan van der Laan spelen maar had duidelijk zijn dag niet. De Bil werd in de rust gewisseld. Pernis was de bovenliggende ploeg in de eerste helft, alhoewel Rozenburg ook met 0-3 voor had kunnen staan. Lennart Quak was er in de 21e minuut dichtbij maar werd iets te veel naar de achterlijn gedrukt en zag zijn inzet voorlangs gaan, misschien was terugleggen op de meegekomen medespelers was wellicht een betere oplossing geweest. Maar ook Stephan van Asperen, doelman van Rozenburg, moest zijn kunnen tonen op het sportpark van Pernis. Zeker in de 27e minuut was het een zeker doelpunt wat de doelman wist te verijdelen toen hij Jordy Wemelsfelder alleen voor zich zag opduiken.

Rozenburg had het niet makkelijk aan de Deijfelbroekseweg in Pernis zeker de eerste helft niet, vond ook middenvelder en maker van het eerste doelpunt, Joris van Driel. “We stonden de eerste helft zeker in het begin heel erg onder druk. Was ook weer even wennen aan een ander systeem. Zelf wist ik niet zo goed hoe ik moest staan in het begin. Denk dat we de tweede helft goed uit de kleedkamer kwamen. Na een minuut of zes kreeg ik een kans, ik dacht laat ik maar eens schieten. Ik werd aangespeeld door Onur (Zaif red.) op een meter of 25. Mijn vader zegt altijd tegen mij, schiet ook eens en deze zat strak in de kruising, ben er echt blij mee. Dan komen we ook nog op 0-2 maar maken het niet af. Het is een cliché maar het was wel weer zo, wij maken het niet af en zij scoren uit een hoekschop. Zelf kreeg ik ook nog een kans alhoewel ik niet weet of die bal van Lennart als voorzet was bedoeld. Ik kwam van eigen helft en moest ver naar de buitenkant en kreeg de bal niet verder dan op de paal. We hebben laten zien dat we een sterke selectie hebben en verdiend gewonnen. Invallers hebben het uitstekend gedaan.” Na rust kwam Martijn Lievaart voor Nick de Bil. In de 20e minuut was het Floris van den Heuvel die alleen op keeper Niels Ketting van Pernis mocht afgaan en de doelman kansloos liet, 0-2. Pernis begon aan een wanhoopsoffensief om de aansluittreffer als nog op het bord te krijgen. In een mêlee van spelers wist Stephan van Asperen een pegel van een meter of 5 via zijn vuisten en de onderkant van de lat de aansluittreffer te voorkomen. Maar in de 37e minuut moest hij zich op een kopbal van Pernis aanvoerder Izak Lavooij gewonnen geven. Pernis wilde meer, maar door het drukken van Pernis werd het veld langer en kon Rozenburg op de counter spelen. Met snelle mannen als Floris van den Heuvel en Emilio Haessenbos creëerde Rozenburg wat mogelijkheden. Vooral Haessenbos speelde als invaller een prima wedstrijd en in deze vorm zal de aanvaller ongetwijfeld meer speelminuten krijgen in dit Rozenburg. Rozenburg kon de voorsprong vasthouden en de punten op het conto bijschrijven. “We moesten diep gaan”, vertelde Maik den Ouden op weg naar de kleedkamer. “Maar we pakken verdiend de punten.”