De eerste periode miste Rozenburg afgelopen weekend op doelsaldo. Maar lang heeft de ploeg van West niet om daar bij stil te staan. Doelman Stephan van Asperen en spits Lennart Quak liepen bij in de wedstrijd tegen GOZ een schorsing van 3 wedstrijden op. Maar andere staan klaar omdat gemis op te vullen. Zaterdag tegen Botlek weer een wedstrijd waar de spanning van afdruipt. Blijft Rozenburg ook na 9 wedstrijden ongeslagen?

 

De feiten zijn simpel, Lennart Quak en Stephan van Asperen kregen beide rood in de wedstrijd tegen GOZ. Daar staat een straf van 4 tot 8 wedstrijden voor. Het schikkingsvoorstel is in de meeste gevallen een wedstrijd minder, in het geval van de beide Rozenburgers 3 wedstrijden, ga dan maar eens in beroep als de kans van slagen niet groot is. Dennis Zaal moet met zijn ploeg verder en zullen ander op moeten staan. Silvio Spiessen zal de doelman zijn. Silvio heeft dat ook vorig seizoen gedaan bij de blessure van Stephan van Asperen. En afgelopen zaterdag stopte hij een strafschop, zo van de bank!!! En Floris van den Heuvel kan je moeilijk een bankzitter noemen, die speelt bijna altijd. Eens vragen aan aanvoerder Elroy van Seventer hoe de vlag er voor staat op sportpark West.

Aanvoerder Elroy van Seventer

Wedstrijd tegen GOZ verwerkt in de groep?

“Wedstrijd tegen GOZ is prima verwerkt. Dat we de periode niet gepakt hebben is zonde, maar niet meer dan dat. We hebben gewoon gewonnen dus staan nog steeds gedeeld bovenaan. Knap van SSS om zo'n uitslag neer te zetten, wij hadden daar wat meer moeite mee. Speelde niet goed, beetje te onrustig terwijl dat niet nodig was. Na de 2 rode kaarten konden we niet meer doen dan tegenhouden, en dat hebben we goed gedaan.”

Drie wedstrijden zonder Lennart en Stephan selectie breed genoeg om dit op te vangen?

“Dat denk ik wel. Je ziet zaterdag dat Sylvio gelijk de penalty pakt, zeer knap. Vorig jaar heeft Sylvio (Spiessens, red.) natuurlijk ook al wat wedstrijden gekeept en dat ging prima. Lennart er ook 3 wedstrijden niet bij, maar ook dat kunnen we opvangen denk ik. Alhoewel we niet eenzelfde type spits hebben, dus we zullen wat anders moeten gaan spelen. Maar Floris en Emilio (van den Heuvel en Haesenbos, red.) staan te trappelen om de plek in de spits in te vullen en dat is alleen maar goed.”

Tegen Botlek weer een moeilijke wedstrijd!

“Botlek is voor ons altijd een lastige wedstrijd, ja. Vorig jaar thuis met moeite 2-1 gewonnen, uit onnodig 2-2 gespeeld. Twee jaar geleden natuurlijk uitgeschakeld in de nacompetitie door hun. Botlek heeft al 3 wedstrijden niet gewonnen dus die moeten winnen willen ze niet te ver achterop raken. Wij moeten ook winnen willen we aan kop blijven, dus belooft een leuke wedstrijd te worden!”

 

Thuis

 

Uit

Bolnes

-

SV Charlois

Jonge Spartaan

-

Vlotbrug

NBSVV

-

Rhoon

Pernis

-

GOZ

Rozenburg

-

Botlek

SSS

-

sGravendeel

WFB

-

Rijnmond HS

Vermoedelijke opstelling.

Er veranderd niet zo heel veel voor Rozenburg. Sander Arkenbout zal weer in de basis staan, begon afgelopen week op de bank, en Floris van den Heuvel in de spits. Met Silvio Spiessens in het doel zal Rozenburg vol voor de punten kunnen gaan. Dat Rozenburg vaker 1-3-5-2 speelt is ook al geen verrassing meer.

Vermoedelijke opstelling: Doel Silvio Spiessens. Achterhoede Jordie de Groot, Elroy van Seventer en Maik den Ouden. Middenveld Onur Zaif, Joris van Driel, Paul Santra, Bryan van der Laan en Sander Arkenbout. Voorhoede Floris van den Heuvel en Nick de Bil.

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.