Rozenburg heeft afgelopen zaterdag WFB simpel opzij gezet. De ploeg van coah Dennis Zaal was veel te sterk voor een zwak WFB uit Ouddorp. Rozenburg miste naast Jorie de Groot en de zieke Joris van Driel op de bank, ook een hand vol opgelegde kansen en hadden dubbele cijfers niet misstaan op sportpark West. Door de winst van Rozenburg en het verlies van SSS staat Rozenburg weer op plaats twee op de ranglijst, vier punten achter koploper Rhoon.

Rozenburg kwam goed uit de startblokken met de nederlaag van de week ervoor tegen NBSVV nog vers in het geheugen. Dennis Zaal had tegen WFB gekozen voor een 4-3-3 opstelling, mede door het ontbreken van verdediger Jordie de Groot en de zieke middenvelder Joris van Driel, die wel op de bank zat. Al snel werd duidelijk dat er voor de gasten uit Ouddorp niet heel veel te halen was op sportpark West. Binnen een kwartier stond Rozenburg op een 2-0 voorsprong en leek het een wedstrijd te worden met dubbele cijfers. Zover kwam het niet omdat de thuisploeg wel heel veel kansen creëerde maar er ook even zoveel om zeep hielp. Nadat aanvoerder Elroy van Seventer in de 5e minuut al dicht bij de openingstreffer was, mocht hij in de 8e minuut wel gefeliciteerd worden met de openingstreffer. Uit een hoekschop van Nick de Bil was het in eerste instantie nog WFB doelman Marco Krommenhoek die een antwoord had op de inzet van Van Seventer. Maar de aanvoerder kreeg een tweede kans en liet de sluitpost van WFB kansloos. Na een kwartier stond de 2-0 op het scorebord. Dit keer was het Floris van den Heuvel op aangeven van Bryan van der Laan die doelman Krommenhoek voor de tweede keer de trieste gang naar het net liet maken. Het leek een makkelijk middagje te worden voor de thuisploeg en dat werd het ook wel. Helemaal vrijwillig naar de slachtbank wilde WFB niet en deed nog wat terug. In de 17e minuut een vrije schop van Martijn van Wijk die op de lat uiteenspatte en in de 38e minuut kwam WFB zelfs op 2-1. Nick de Bil verspeelde de bal voor de dug-out en had Simon Bremer een vrije doortocht naar het Rozenburg doel. Stephan van Asperen, weer onder de lat na 3 wedstrijden schorsing, was kansloos. WFB begon er in te geloven, mede doordat Rozenburg veel kansen onbenut liet. In de slotminuut van de eerste helft maakte Lennart Quak er nog 3-1 van voor de thuisploeg. In de eerste helft miste Rozenburg zeker 5 honderd procent kansen om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen.

De toeschouwers hadden hun plaats op de tribune en aan de zijlijn nog niet ingenomen of WFB was op 3-2 gekomen en weer was aanvoerder Simon Bremer de doelpuntenmaker. De eerste aanval na de aftrap mocht Bremer, die niet werd aangepakt, uithalen uit een moeilijke positie en zag zijn schuiver via de binnenkant van de paal in het netje verdwijnen. WFB vleugels en de thuisploeg begint aan een rommelig kwartiertje. In de 60e minuut was het de goed leidende scheidsrechte Fonseca die een overtreding van Martijn van Wijk met direct rood bestrafte. Zeker voor de WFB aanhang en de neutrale toeschouwers zwaar bestraft. De thuisploeg verder tegen 10 man. Pas in het laatste kwartier kon Rozenburg het verschil maken. Een schot van Floris van den Heuvel, wat zeker naast zou zijn gegaan, verdween via de rug van Kevin Groenendijk in het net achter doelman Krommenhoek, 4-2. En als dan Onur Zaif in de 84e minuut de 5-2 op het bord zet is de wedstrijd echt gespeeld. Voor Rozenburg een prima overwinning, alhoewel WFB een ploeg is die niet voor niets in de onderste regionen speelt. Ook nog eens met veel invallers speelde en pas echt door de knieën ging toen WFB met 10 man kwamen te staan. Aan de andere kant als Rozenburg de rust in gaat met 7-1 was dat zeker niet geflatteerd geweest. Zaterdag de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop in Klaaswaal waar SSS de tegenstander is. Rozenburg zal moeten winnen om in het spoor te blijven van koploper Rhoon die in de laatste wedstrijd tegen GOZ geen fout zal maken.