Rozenburg speelde de slechtste wedstrijd van dit seizoen tot nu toe. Het team van Dennis Zaal was niet opgewassen tegen een matig spelend Bolnes. Nooit was er een moment in de wedstrijd waar de jonge doelman Thomas Fernandes, 17 jaar, van Bolnes in gevaar kwam. Rozenburg kon geen vuist maken op een nat en troosteloos sportpark van Bolnes. Het gemis van regisseur Bryan van der Laan op het middenveld was meer dan merkbaar.

Rozenburg had geen antwoordt op het spel van Bolnes afgelopen zaterdag en werd met eigen wapenen verslagen. Dat vond ook trainer/coach Dennis Zaal na-afloop. “In de eerste helft hadden we geen antwoordt op hun 3-5-2 systeem, een spelletje wat we zelf goed beheersen. Dat vind ik een kwalijke zaak. In de tweede helft zetten we wel wat meer druk maar tot echte kansen kwam dat niet.” Rozenburg miste Maik den Ouden, Bryan van der Laan en Joris van Driel in de eerste wedstrijd na de winterstop. Maar bij Rozenburg ook een oude bekende op de bank. Jos van Suchtelen, 77 jaar en jaren lang verzorger bij Rozenburg, verving de zieke Job van Uitert als verzorger bij het team van Dennis Zaal. Het was een saaie, matte partij aan de Kievitsweg in Ridderkerk, waar Rozenburg geen vuist kon maken en Bolnes de doelpunten op een presenteerblaadje kreeg aangediend. De 1-0 was een mooie, maar zonder geluk vaart niemand wel. Wesley Sturrus verraste Rozenburg doelman met een lobje maar had daar wel de hulp van Jordie de Groot en de binnen kant van de paal bij nodig. “Die speler wilde de bal voorzetten”, vertelde Rozenburg doelman Stephan van Asperen. “Ik moest zelf de korte hoek afdekken en de bal ging via Jordie over mij heen en via de binnenkant van de paal, in de verre hoek, er in. Zoveel geluk heeft hij dit seizoen niet meer. Maar we komen wel achter.” Voor de neutrale toeschouwers toch wel een beetje tegen de verhouding in. Alhoewel Rozenburg niet erg veel verder kwam dan de 16 meter. Met dat doelpunt van Wesley Fernandes werd ook de ruststand bereikt.

Rozenburg probeerde na de thee de bakens te verzetten. De mannen van Zaal, die voor het begin van de competitie voor een kampioenschap wilde gaan, kwamen niet echt tot doelrijpe kansen. “Promotie wil in zeker nog niet uit het hoofd zetten, maar kampioenschap met dit vertoonde spel maar even in de ijskast”, was de diep teleurgestelde trainer van Rozenburg realistisch. In de tweede helft kwam Bolnes wel makkelijk aan de treffers. Na een dik kwartier spelen in die tweede helft was het een breedte bal op het middenveld van Rozenburg die de 2-0 inleidde. Bolnes pikte de bal op en met de meeste Rozenburgers in de voorwaartse beweging had Wesley Sturrus een voorsprong voor een perfect uitgevoerde counter. De maker van de 1-0 was niet egoïstisch en zag de mee opgekomen Marleyson Mejia in een nog betere positie en stond de 2-0 op het papiertje van scheidsrechter De Graaf. Ook de 3-0 was een doelpunt voor discussie zeker bij de Rozenburg aanhang. Rick Tas raakte al dan niet een speler van Bolnes binnen de beruchte lijnen en scheidsrechter De Graaf vond het een penalty. Wesley Sturrus achter de bal en doelman Van Asperen kansloos. “We maken cruciale fouten waar we het hele seizoen al op hammeren. Balletje breed waar de 2-0 uit komt. Ik heb dat ook andere zien doen. Weinig beweging voorin waardoor we niet gevaarlijk kunnen worden. Waar de scheidsrechter die penalty vandaan haalde weet ik ook niet. Die speler duikt er van een halve meter afstand overheen en de bal ligt op de stip. Na de 2-0 zakte het als een kaartenhuis in elkaar. Als je zo speelt mag je het woord kampioenschap niet meer in de mond nemen, daar heb je dan geen recht op. Tegen NBSVV, voor de winterstop, was het een collectief falen, dat vond in vandaag niet. Maar als je zo speelt heb je verdiend verloren”, was Dennis Zaal duidelijk in zijn analyse na de wedstrijd. “De spelers die het team nu moeten dragen zijn niet opgestaan.”