Een wedstrijd waar Rozenburg te veel kreeg, maar daarmee doen we Rozenburg doelman Stephan van Asperen te kort. De sluitpost van Rozenburg was een bijna onneembare rots in de branding. Rijnmond Hoogvliet Sport kwam voor de punten naar sportpark West, maar vertrok met lege handen. Voor Rijnmond Hoogvliet Sport ook een wedstrijd tegen Stephan van Asperen, met de doelman van Rozenburg als een ware plaag beloond, in de laatste minuut, met een gat in zijn lip en bonkende hoofdpijn. Maar meer dan één balletje kreeg RHS niet in het netje achter Stephan van Asperen en won Rozenburg met 2-1.

Voor de thuisploeg een wedstrijd waar alleen de punten telden, een wedstrijd waar het vooral moeite had met een fysiek sterk Hoogvliet, en op het middenveld de slag verloor. Scheidsrechter Den Turk moest zich na 75 minuten met een blessure laten vervangen door een toevallig op het sportpark aanwezige scheidsrechter. Er moest nog een kwartier worden gespeeld en Rozenburg stond soms met de rug tegen de muur op een 2-1 voorsprong. Na de onderbreking kwam de thuisploeg niet meer aan voetballen toe en stond het zelfs met de rug door de muur. De wedstrijd eindigde voor de hoofdrolspeler van de middag, Stephan van Asperen, met een gat aan de binnenkant van zijn bovenlip en bonkende hoofdpijn. In de laatste seconde zag de invallende scheidsrechter de zware overtreding over het hoofd en liet doorspelen terwijl de doelman gewond, bloedend en bijna roerloos bleef liggen in de zestien. Met kunst en vliegwerk konden de verdedigers van Rozenburg een doelpunt voorkomen. “Het was eigenlijk een duel om de bal”, vertelde Stephan van Asperen. “De bal kwam over de verdediging en ik liep naar voren en Jair ( Wederfoor, red.) naar achteren, ik had alleen maar de bal in het oog en Jair zag mij kennelijk niet in het duel. Ik klapte op mijn hoofd en mijn schouder op de grond en daarna weet ik even niets meer. Risico van het vak zullen we maar zeggen.” Al vroeg in de wedstrijd kwam Rozenburg aan de leiding. In de tweede minuut van de wedstrijd was het de eerste aanval van Rozenburg die door Sander Arkenbout doeltreffend werd afgerond. Ondanks de vroege goal, en dus tegenslag, was Rijnmond Hoogvliet Sport gekomen voor de punten. In de 8e minuut plukte Rozenburg doelman Stephan van Asperen een bal van Lorenzo Kranenburg uit de kruising. Tien minuten later was er weer een uiterste krachtinspanning van de doelman nodig om een bal van Runell Martes, stijf in de hoek, onschadelijk te maken. RHS was de betere ploeg op sportpark West en vooral aan de rechterkant waar Lorenzo Krananbrug veelvuldig in het spel betrokken werd moest Rozenburg alle zeilen bijzetten. RHS werd gesteund door de vroege gele kaart van rechterverdediger Stephan van Es die daardoor met de handrem erop moest spelen. Rozenburg was gestart met de zelfde elf als in de wedstrijd tegen Jonge Spartaan van vorige week, in een 3-5-2 opstelling. Van een overwicht op het middenveld was geen sprake. Daar deelde vooral het fysieke sterke RHS de lakens uit. Rozenburg deed met de 1-0 voorsprong ook wel wat terug en was Joris van Driel dichtbij een tweede treffer voor de thuisploeg toen hij een verlengde voorzet van Floris van den Heuvel net over kopte en RHS doelman Arjan Jongerius met de schrik vrij kwam. In de slotminuut van de eerste helft was het weer Stephan van Asperen die de gelijkmaker voorkwam. Een 200 procent kans voor Lorenzo Kranenburg maakte hij tot twee keer toe onschadelijk en kon Rozenburg alsnog met de vroeg verkregen voorsprong naar de thee.

Na de thee bleef Stefan van Es achter in de kleedkamer en kwam Onur Zaif in de ploeg. Rozenburg ging weer met vier verdedigers spelen. Rick Tas en Sander Arkenbout werden de verdedigers naast het centrale duo Jordie de Groot en Elroy van Seventer. In de 60e minuut was het Bryan van der Laan die de 2-0 op het bord zette. Een vrije trap van een meter of twintig, niet voor het eerst dit seizoen, liet de van Excelsior Maassluis teruggekomen Rozenburger al keepers van die afstand kansloos. Ook RHS sluitpost Arjan Jongerius had geen antwoord, 2-0. Een fase van de wedstrijd waar Rozenburg de kans kreeg de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Twee minuten na de 2-0 werd Floris van den Heuvel teruggefloten door scheidsrechter Den Turk voor buitenspel.

In de 75e minuut mocht Bryan van der Laan alleen op doelman Jongerius af gaan maar was zijn lobje te hoog en ging over de lat, iets wat Floris van den Heuvel ook al was gebeurd in die tweede helft. Rozenburg trainer Dennis Zaal moest wisselen. Floris van den Heuvel mocht er vanaf en kwam Emilio Haezenbos. Op het inbrengen van Roddy Soares bij RHS antwoordde Dennis Zaal met Maik den Oude voor Paul Santra met maar één doel het fysieke geweld een halt toe te roepen. Maar in de 75e minuut kon Rozenburg niet voorkomen dat Hoogvliet de aansluittreffer kon maken. Runell Martes was de maker en mocht samen met Roddy Soares door de defensie van Rozenburg wandelen, 2-1. Kort daarna hield scheidsrechter Den Turk het voor gezien en of de onderbreking van een kleine 20 minuten in het voordeel of het nadeel was voor de thuisploeg zullen ze op West nooit weten. In ieder geval kwam Rozenburg er na de hervatting niet meer aan te pas maar was doelman Stephan van Asperen de held van West. Hij had een groot aandeel in de driepunten die Rozenburg kreeg voor een moeizame 2-1 overwinning.