Het ongeloof was groot in het Rood Gelen kamp. Na een 0-2 voorsprong bij de rust verliet Rozenburg met de staart tussen de benen sportpark De Brug in Spijkenisse. De tuisploeg wist in de tweede helft die achterstand om te bouwen naar een 4-2 voorsprong en is nu de nummer twee op de ranglijst na koploper Rhoon. Botlek trainer Richard Koutstaal wil meedoen in de strijd voor het kampioenschap en daar heeft hij met zijn ploeg een belangrijke stap gezet. Volgende week is koploper Rhoon te gast op De Brug en wordt er in de derde klasse D heel veel meer duidelijk.

Rozenburg moet in de wachtkamer en die deur hebben ze zelf open gezet. Na een fraaie 0-2 ruststand waren de Rood Gelen onherkenbaar in de tweede helft van de wedstrijd tussen Botlek en Rozenburg. “Na de rust wisten we dat we het eerste kwartier door moesten komen”, vertelde een teleurgestelde Jordie de Groot. “Als je dan na acht minuten al twee doelpunten om je oren krijgt weet je hoe laat het is. Eerste helft creëren we misschien niet veel maar de kansen die we creëren gaan er in. Botlek is wel een paar keer voor de goal geweest maar echt gevaarlijk was dat niet. In de rust was de boodschap, we zijn er nog niet we hebben hier al vaker voorgestaan. Het gas moet er echt nog op. Je weet dat je hun centrale verdedigers kort moet zetten. Dat zijn mannen van de lange bal en ze hebben snelle spitsen. Die penalty kan ik niet goed voor de geest halen, lange bal er overheen en Stephan begaat op de achterlijn kennelijk een overtreding. Dan sta je na 8 minuten weer gelijk. Dan gaan we pompen met veel lange ballen, dat was wel in het voordeel van de centraleverdedigers van Botlek. Elroy (van Seventer, red.) en ik zijn wel veel mee naar voren gegaan maar zonder succes. We hadden een slag kunnen slaan met in het vooruitzicht ook de wedstrijd van aanstaande zaterdag waar Botlek hier tegen Rhoon speelt. Nu lopen we er weer achteraan.”

Botlek kwam sterk uit de startblokken. De gasten uit Rozenburg hadden zeker 10 minuten nodig om de wedstrijd onder controle te krijgen. Na een half uur spelen was het Floris van den Heuvel die de Rood Gelen op voorsprong zette. Nick de Bil zag het gaatje ergens in de buurt van de middenlijn en was Foris van den Heuvel die niet twijfelde en Botlek doelman Rijsdijk kansloos liet. Aanvoerder van Botlek en oud speler van Rozenburg Jamal Abdalla maakte het in de 39e minuut nog erger. Een voorzet van Rozenburger Floris van den Heuvel beoordeelde de routenier verkeerd en werkte Abdalla met een strak schot de bal voor de tweede keer deze middag in het net. Een welkom cadeautje voor Rozenburg die daarna met een 0-2 voorsprong naar de thee konden gaan.

Nog maar net terug van de thee was het Shurnel Francois die de aansluitingstreffer voor Botlek op het scorebord zette. De linker spits mocht ongehinderd door de defensie wandelen. Een paar minuten later werd de doelpuntenmaker onderuit gehaald in de zestien door Rozenburg doelman Stephan van Asperen. Vanaf elf meter ging Francios zelf achter de bal staan en was het weer gelijk. Rozenburg geschrokken en Botlek op stoom. En nog voor er een uur gespeeld was kwam Botlek op voorsprong. Dit keer ook een speler van Botlek met een verleden bij Rozenburg. John Ackon werd vrij in de zestien aangespeeld en was Van Asperen kansloos, 3-2. Binnen een kwartier in de tweede helft had Botlek de 0-2 achterstand uit de eerste helft omgezet in een 3-2 voorsprong. Rozenburg ging aanvallend wisselen en kwam Emilio Haesebos voor Stefan van Es. Rozenburg probeerde de bakens te verzetten en werd het spannend op sportpark De Brug. Rozenburg pompte de bal wel in de zestien en werden de verdedigers Jordie de Groot en Elroy van Seventer meer aanvallers dan verdedigers. Maar daardoor werd het soms een openhuis achterin. Rozenburg doelman Van Asperen moest nog erger voorkomen op een moment dat hij twee spelers van Botlek op zich af zag komen. De doelman redde een 200% kans voor Botlek en hij was vaker op zijn plaats. Ook aan de andere kant wilde Kevin Rijsdijk van Botlek niet wijken. Twee keer naar het net was genoeg in de topper tegen Rozenburg. Het slotakkoord was voor Kenny Lopez Cruz van de thuisploeg. Cruz nam van zeker 25 meter de bal op zijn slof en die verdween onhoudbaar in het kruis. Bij Rozenburg was het verzet gebroken met nog 5 minuten op de klokken. Een gevoelige nederlaag voor de mannen van Dennis Zaal. Zijn ploeg zakte naar de 3e plaats op de ranglijst en het gaatje met Rhoon is opgelopen tot 4 punten. Een tik die aankwam maar volgende zaterdag wordt pas echt duidelijk hoe de zaken ervoor staan in de 3e klasse D, dan staat de wedstrijd Botlek tegen Rhoon op de rol. Bij winst van Rhoon kan Rozenburg de 2e plaats weer overnemen van Botlek en bij winst van Botlek staan er 3 ploeg op één punt. Alle alarmbellen zijn inmiddels afgegaan bij Rozenburg nog meer punten morsen dan de koplopers betekend afhaken in de race voor de titel en mogelijk ook voor de periode.