Rozenburg is na het verlies van Botlek tegen Rhoon weer de runner-up in de 3e klasse D. De Rood Gelen wonnen zelf van Vlotbrug met 3-1 in een wedstrijd waar de ploeg van Dennis Zaal niet helemaal ongeschonden uit de strijd kwam. Stefan van Es liep een diepe snee in zijn voet op en Paul Santra moest er na een onbestrafte elleboog van Clint van de Veerdonk vanaf met een lichte hersenschudding.

Rozenburg was er alles aangelegen om zich met mooi en goed voetbal te herstellen van de opgelopen zeperd vorige week tegen Botlek. Bij Rozenbrug Silvio Spiessens in het doel en Stefan van Es als derde verdediger. Vlotburg kwam voor een stunt en dacht dat Rozenburg, als aangeschoten wild, een makkelijke prooi zou kunnen worden. Maar ook al speelde Rozenburg, de thuisploeg, in een te laag tempo, verder dan een paar plaagstootjes kwam de ploeg van Tom Larssen, Vlotbrug, niet. Vlotbrug was wel beter dan Rozenburg in die eerste helft maar ongevaarlijk. En Rozenburg deed niet genoeg met de vrije man op het middenveld. “We speelde niet goed”, was de eerste reactie van Nick de Bil na-afloop. “We hadden vaak in Paul Santra een vrije man op het middenveld en deden daar niet genoeg mee. Zo leek het moeilijker dan dat het eigenlijk was. In de tweede helft komen we niet scherp uit de kleedkamer. Krijgen een snel doelpunt tegen, gelukkig wisten we die achterstand snel ongedaan te maken. Prima actie van Sander Arkenbout aan de linkerkant. Of die bal er in zat of dat Floris (van den Heuvel, red.) er nog aan zat kon ik niet zien.” Dan maak je zelf de 2-1! “Ja, prima actie en ik zag het gaatje. Meestal geef ik de bal dan nog af maar wilde het wel een keertje proberen. Zat mooi in de hoek, naar buiten dreigen naar binnenkomen en krullen. Dat derde doelpunt met die penalty was wel terecht. Bryan liep voor de keeper langs en die trapte na, voor de scheidsrechter genoeg om de bal op de stip te leggen. Met Bryan (van der Laan red.) een zekerheidje.”

De doelpunten vielen in de tweede helft. Nog maar net uit de kleedkamer stond Rozenburg op achterstand. Een aanval over de rechterkant met een prima voorzet werd door Stony van den Berg afgerond. Het leek buitenspel maar scheidsrechter van Drunen wilde daar niets van weten. Twee minuten na de achterstand had Sander Arkenbout een prima actie over de linkerkant. Zijn voorzet leek in het doel te verdwijnen maar drukte Floris van den Heuvel er toch nog voor de zekerheid een teentje tegen aan, 1-1. Als nog voor er een uur gespeeld is Nick de Bil de 2-1 op het bord zet is de wedstrijd gespeeld. Zeker als Bryan van der Laan er via een strafschop in de 88e minuut 3-1 van maakt. Paul Santra maakte dat niet meer mee. Santra kwam in aanraking met de elleboog van Clint van de Veerdonk en moest het veld verlaten met een lichte hersenschudding en een geneusde kaak. Ook Danny Browne moest het resultaat horen vanuit de kleedkamer. Kreeg Van de Veerdonk geen geel voor zijn actie, kreeg Browne dat wel voor praten rondom dat incident met Paul Santra. Het was de tweede voor Browne dus rood. Ook Stefan van Es haalde het einde van de wedstrijd niet. Al vroeg in de wedstrijd had hij een fikse snee in zijn voet opgelopen. Van Es speelde wel verder maar verder dan 75 minuten hield de Rozenburger het niet vol. Rick Tas, de hele week ziek geweest moest het laatste kwartier spelen. Maar veel kon Vlotbrug met 10 man niet meer uitrichten in die slotfase. Rozenburg won kreeg de punten maar kwam gehavend uit de strijd. Werk aan de winkel om de boel weer fit te krijgen voor het uitduel tegen Charlois.