Zaterdag komt SSS naar Rozenburg en kan om 16:15 uur de competitie 2016-2017 naar de geschiedenisboeken. Voor Rozenburg een seizoen waar de hoge verwachtingen maar ten dele werden gerealiseerd. Eigenlijk een seizoen waar de ploeg van Dennis Zaal met lege handen achter blijft. Terwijl de uitgesproken ambitie meespelen voor het kampioenschap en op z’n minst de nacompetitie halen was. Dat laatste is de tegenstander van zaterdag SSS wel gelukt.

Er zullen allerlei redenen zijn waarom het niet is gelukt. Het ontbreken van scorend vermogen is er in ieder geval één, alhoewel Rozenburg in de eerste periode goed opdreef was. In een memorabele wedstrijd tegen GOZ waar de beslissing moest vallen kwam Rozenburg niet verder dan een 1-3 overwinning en eindigde met 9 man de wedstrijd, door rode kaarten van Lennart Quak en doelman Stefan van Asperen. Tegenstander van zaterdag SSS won die periode op doelsaldo en won met 6-0 van Jonge Spartaan. SSS won de eerste periode met een doelsaldo van +13 en Rozenburg bleef steken op +10. In de uitwedstrijd was er wel succes voor Rozenburg en won de ploeg van Dennis Zaal met 2-3, nadat het tot twee keer een achterstand had weggewerkt. Doelpuntenmakers voor Rozenburg 2 maal Lennart Quak en Rick Tas. Voor SSS scoorde Frank van der Linden en Dennis de Cauwer. Of de wedstrijd er zaterdag één wordt om des keizers baard zullen we na 90 minuten weten. SSS gaat de nacompetitie in en zal voorzichtig zijn en bij Rozenburg is er zelfs dit keer niet eens iets zoals sportieve plicht. De uitslag zaterdag zal de competitie niet beïnvloeden. Wat overblijft voor Dennis Zaal en zijn mannen is het publiek en de ongeslagen status op West.

Aanvoerder Elroy van Seventer

Een wedstrijd tegen SSS om des keizers baard en SSS met de gedachten al in de nacompetitie, of de ongeslagen status thuis vast houden? “Voor ons wel een beetje een wedstrijd om des keizers baard, maar toch zullen we hem niet zomaar laten lopen. Zoals je zegt, thuis zijn we ongeslagen, zou leuk zijn als we die status kunnen behouden. Sowieso leuk om de laatste wedstrijd thuis winnend af te sluiten, ook voor het publiek. Of SSS al met hun gedachten bij de nacompetitie is weet ik niet. In het midden van het seizoen hebben ze een dipje gehad, maar de laatste weken zijn ze goed op dreef. Al een paar overwinningen achter elkaar met hoge cijfers dus die willen met een goed gevoel de nacompetitie in.”

De laatste van het seizoen met lege handen, verloren seizoen? “Doelstelling voorafgaand aan het seizoen was een prijsje pakken, kampioen ofwel een periode. Heel het seizoen mee gedraaid bovenin, op doelsaldo de eerste periode niet gepakt en nu uiteindelijk helemaal met lege handen. Dus dan kun je wel spreken van een verloren seizoen ja. Zeker gezien de kwaliteiten die we in de selectie hebben, hadden we meer uit dit seizoen moeten halen. En wat dan de oorzaken hiervan zijn, zijn denk ik in de loop van het seizoen al vaker gezegd. We hebben nu nog 1 wedstrijd en die moeten we goed en leuk afsluiten.”

 

Vermoedelijke opstelling

Jordie de Groot zal nog niet spelen tegen SSS. Voor de rest kan Dennis Zaal beschikken over zijn selectie. Rozenburg zal ongetwijfeld spelen in een 3-5-2 opstelling.

Thuis

 

Uit

Botlek

-

‘s Gravendeel

SV Charlois

-

Rijnmond HS

Jonge Spartaan

-

WFB

NBSVV

-

Bolnes

Rhoon

-

GOZ

Rozenburg

-

SSS

Vlotbrug

-

Pernis

Zaal zal verdedigend kiezen uit Elroy van Seventer (zekerheidje) Maik den Ouden, Stefan van Es, Rick Tas. Op het middenveld de gebruikelijke vijf, Sander Arkenbout, Paul Santra, Joris van driel, Bryan van der Laan en Onur Zaif. En aanvallend zal Floris van den Heuvel niet ter discussie staan en moet Zaal kiezen tussen Nick de Bil en Lennart Quak. Maar of dit is wat ook de technische leiding van Rozenburg in petto heeft?

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 7th. .