Dit seizoen speelt Nick de Bil weer op West. Voor de tweede keer kwam hij terug naar de club waar het allemaal begon. Via Rozenburg, Excelsior Maassluis bij FC Dordrecht de jeugdopleiding doorlopen, gespeeld bij de beloften en het 2e elftal. Hij kwam terug naar Rozenburg in het laatste jaar van trainer Wim van der Steene en in de jaren dat Rob Vuik aan het roer stond bij Rozenburg. Rozenburg degradeerde naar de 3e klasse en dat was niet het voetbal geluk waar Nick de Bil naar opzoek was. De Bil vertrok naar BVCB voor twee seizoenen maar wilde terug naar zijn oude liefde. Het Rood Gele bloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan. ‘Rozenburg moet weer gaan leven’, vertelde Nick ons toen we met hem vorig seizoen spraken over zijn tweede terugkeer naar West.

We zijn halverwege de competitie 2016-2017. Bij veel Rozenburg doelpunten dit seizoen was De Bil betrokken, de teller staat op 8 assist. Bij de doelpunten komt de teller niet verder dan één en dat is voor sommige supporters, maar zeker ook voor Nick, wat aan de schrale kant maar een echte goalgetter is Nick eigenlijk nooit geweest. Nick de Bil was ook de grote animator om naast zelf het Rood Gele Shirt weer om de schouders te gaan dragen dit seizoen ook nog een paar andere klasbakken warm te maken zijn voorbeeld te volgen. Nick de Bil is niet een speler die 90 minuten lang het gras opvreet, zoals zijn vader vroeger deed toen hij met Rozenburg op het hoogste niveau van Nederland speelde. Maar wel een speler die elke wedstrijd weer belangrijk is voor het team en niet alleen de Koning van de Assist. Eens vragen hoe Nick het nu zelf allemaal beleeft.

Hoe is terug op West tot nu toe bevallen / hoe kijk je terug op je eigen prestaties tot nu toe?

Mijn (2e) terugkeer op West bevalt me meer dan uitstekend. Ik heb door de jaren heen toch al wat clubs versleten en ben nu voor de tweede keer terug bij de club waar het allemaal begon. Ik trof een hele leuke spelersgroep aan, waar ik bijna al iedereen kende, en een gedreven staf!Er wordt leuk en goed samengewerkt, we hebben een doel gesteld vanaf dag 1 en daar werken we keihard voor. Dat is voor mij heel belangrijk, prestaties en ambitie gepaard met een hoge dosis plezier en deze formule werkt op dit moment goed denk ik.Wat betreft mijn eigen prestaties leg ik de lat hoog. Ik denk dat er altijd ruimte voor verbetering is. Als je bijvoorbeeld kijkt naar het aantal doelpunten wat ik heb gemaakt dan is dat ondermaats. Maar ik denk wel dat ik bijna elke wedstrijd beslissend ben d.m.v. een assist of beslissende actie en voel me gewaardeerd door m'n teamgenoten, dat is voor mij het belangrijkst.

Een 2e plaats achter Rhoon, had je op deze plaats gerekend of verrast dat het team zo goed presteert?

Eerlijk gezegd ben ik blij verrast door onze prestaties, zeker de eerste periode waarin we wedstrijd op wedstrijd ongeslagen bleven. Ik wist dat we kwaliteit in onze selectie hadden maar dat moet nog wel gesmeed worden tot een team, ik denk dat Dennis en Dave hierin een groot compliment verdienen. Een redelijk nieuw elftal, een nieuw systeem en dan de eerste periode gewoon goed presteren, dat is iets wat ik niet had verwacht!

Waar speelde Rozenburg de pannen van het dak en in welke wedstrijd ging het wat minder.

Ik denk dat wij een aantal hele goede wedstrijden (of in ieder geval grote delen van wedstrijden) goed hebben gespeeld. Denk aan Rhoon (2e helft), Rijnmond Hoogvliet Sport (1e helft) en bijvoorbeeld SSS. Zeker in die wedstrijden hebben wij laten zien dat we gewoon heel goed kunnen voetballen, tegenstanders weten soms geen raad met het systeem welke wij hanteren. Daarentegen zijn er uiteraard ook wedstrijden waarin het minder ging met als absolute dieptepunt NBSVV uit. Als in dit soort wedstrijden de ondergrens omhoog gaat, dan staat er voor ons wat moois te gebeuren, daar ben ik van overtuigd.

Waar staat Rozenburg aan het einde van de competitie (kampioen/nacompetitie/buiten de prijzen)?

Dat is moeilijk te zeggen, ik heb een langgekoesterde droom en dat is met dit elftal kampioen worden. Veel Rozenburgse jongens, die goed met elkaar omgaan zowel binnen als buiten het veld. Man, dat zou geweldig zijn als we dan met de platte kar door Rozenburg rijden met die titel op zak!

Kan, en zo ja waar het team nog verbeteren. Wat vind je van de systemen die jullie spelen, voorkeur?

Zoals ik al eerder aangaf is er, denk ik, altijd ruimte voor verbetering, zo ook dus bij ons. Ik denk dat wij soms nog te onrustig zijn aan de bal en daardoor onzeker worden van ons eigen spel.Er zijn een aantal wedstrijden geweest dat we delen van de wedstrijden heel goed waren, daarna een soort gemakzucht in het team sloop en we het onszelf weer onnodig moeilijk maakten. Wanneer we het positiespel verbeteren, rustig blijven aan de bal, die gemakzucht uit ons spel blijft en we 90 minuten lang gefocust zijn voor 100%, dan zijn wij heel moeilijk te verslaan. Wat betreft de systemen is het heel simpel, er is en wordt veel over gezegd maar voor ons als elftal bestaat er geen twijfel. Wij voelen ons goed in het 3-5-2 systeem maar als de wedstrijd erom vraagt kunnen wij heel snel schakelen naar 4-3-3 / 4-4-2, dat is fijn en tekent misschien ook wel de volwassenheid aan van deze ploeg.

Waar speelt Nick de Bil in het seizoen 2017-2018?

Heel kort en simpel. Met vv Rozenburg hopelijk in de 2e klasse!

 

 

 

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.