De vraagtekens hangen nog boven sportpark West. Hoe kan een ploeg met zoveel voetbal in de gelederen een dik pak slaag krijgen van vierdeklasser Stellendam in de ouverture van het bekertoernooi. Onderschatting, het systeem of gewoon een day off? In ieder geval stond er vorige week 2-4 op het scorebord op West en dat mag je best een blamage noemen voor een ploeg die titelaspiraties heeft en het vizier op de tweede klasse heeft gericht. Als de Rood Gelen het bekertoernooi nog enige kleur willen geven zal er zaterdag gewonnen moeten worden bij vierdeklasser SCO’63 in Spijkenisse.

Rozenburg moet het gezicht redden in Spijkenisse en zal op volle oorlogssterkte aan het duel moeten beginnen. Maar daar ligt gelijk het probleem voor de technische leiding van Rozenburg. Coach Dennis Zaal zal een beroep moeten doen op de brede selectie en dan zal gelijk duidelijk worden of alle posities echt dubbel bezet zijn. Nick de Bil en Joel da Veiga Martins hebben de hele week getraind. Of dat betekend dat ze ook kunnen spelen is nog maar de vraag. Linkerspits Floris van den Heuvel zal zeker ontbreken en ook Mitchell de Zeeuw en doelman Stephan van Asperen zullen op sportpark Oostbroek niet voorkomen op het wedstrijdformulier. Bij de doelverdedigers heeft Dennis Zaal waarschijnlijk toch wel een probleem. Zaal kan onder normale omstandigheden beschikken over 4 keepers naar het zich laat aanzien zijn ze alle 4 niet beschikbaar of geblesseerd. Voor de vermoedelijke opstelling is de koffiedrab nog dikker dan de vorige week. Voor de hand ligt spelen in een 1-3-5-2 opstelling, immers middenvelders genoeg in de selectie van Dennis Zaal. De grote vraag voor zaterdag is, wie verdedigd het doel bij de Rood Gelen?

SCO’63

SCO’63 speelt sinds het seizoen 2013-2014 in het zaterdagvoetbal. Tot nu toe in de vierde klasse met wisselend succes. Het eerste seizoen nog plaats drie, maar kwam de ploeg uit Spijkenisse uit de tweede klasse zondag. Vorig seizoen eindigde SCO’63 op plaats zes in de competitie. SCO is net als Rozenburg het bekertoernooi begonnen met een nederlaag. Tegen MVV’27 werd het in Maasland 3-0 voor thuisploeg MVV. Ook SCO’63 zal op eerherstel uit zijn, al is de nederlaag van SCO is begrijpelijker dan die van Rozenburg.

 

Foto: Coach Dennis Zaal

 

 

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.