Rozenburg kon de vroeg verkregen voorsprong niet over de streep trekken, op sportpark de Trekdam tegen ’s Gravendeel. In de eerste helft was er sprake van acceptabel voetbal van de kant van Rozenburg. Zeker omdat ’s Gravendeel, de ploeg van trainer Barry Schipper, geen ploeg is die je, op eigenveld, even op grote achterstand kan zetten. ’s Gravendeel is een ploeg die hoge ogen kan gooien in deze competitie. De derde klasse D is een competitie waar na drie speelronden geen ploegen meer zijn zonder puntverlies. En waar iedereen weer van iedereen kan winnen, maar ook verliezen. Zaterdag tegen ’s Gravendeel moest Rozenburg zich tevreden stellen met een punt, en meer zat er eigenlijk ook niet in.

Rozenburg coach Dennis Zaal had gekozen voor Nick de Bil op de positie van de afwezige Bryan van der Laan. In een 4-4-2 opstelling speelde Vince Lissenberg in het centrum van de verdediging en speelde een meer dan prima wedstrijd. Dan is het jammer dat juist hij de veroorzaker was van de penalty waardoor ’s Gravendeel in de slotfase van de wedstrijd langszij kon komen. “Ik raakte hem sowieso, ook de bal, maar de scheids legt hem op de stip”, vertelde Vince Lissenberg direct na de wedstrijd. “Smetje op de wedstrijd, dat zeker. We hebben als leeuwen gevochten om hier een overwinning uit het vuur te slepen. Misschien kregen we de tweede helft niet echt kansen, noem het mogelijkheden als je dat wil. We kunnen die tweede niet maken. ’s Gravendeel kreeg toch wel kansen. Er is er één die in de vijfmeter nog naast schiet mag je qua kansenverhoudingen blij zijn met een punt. Maar als je het zolang volhoud is het toch teleurstellend dat we er maar één puntje aan overhouden.”

Rozenburg kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. In de eerste minuut werd Mitchell de Zeeuw door de doelman van ’s Gravendeel in de zestien onderuit gehaald en bleef er voor scheidsrechter Sahan niet veel anders over dan de bal op de stip te leggen. Joel da Veiga Martins wist wel raad met dit buitenkansje en zette de 0-1 op het scorebord. De veroorzaker, doelman Ricardo Bakker was kanslos. Na een minuut of 20 had de van Brielle gekomen spits ook de 0-2 op zijn schoen maar mikte het leer net aan de verkeerde kant van de paal. Rozenburg speelde als team en was bereid de gaatjes te stoppen of de foutjes te corrigeren van de medespelers. Rozenburg was zeker in de eerste helft de betere ploeg, maar thuisploeg ’s Gravendeel kreeg ook kansen. Rozenburg sluitpost Stephan van Asperen was in goeden doen en was voor de thuisploeg een bijna onneembare vesting. Colin Reening, Youri Ton, Bob Kriens en Martin Calmera zagen lijdzaam toe hoe de Rozenburg sluitpost heer en meester was in de zestien. Verdedigend was het bij de Rood Gelen niet altijd vlekkeloos maar door de inzet en de wil om te winnen werden de plooitjes gladgestreken. Zonder spelers te kort te doen verzette Vince Lissenberg en Jordie de Groot bergen werk.

Na de thee bleef Onur Zaif licht geblesseerd in de kleedkamer achter en werd vervangen door Stefan van Es. En later in de tweede helft moest Joel da Veiga Martins er met hamstringklachten vanaf en mocht de snelle Floris van den Heuvel nog wat minuutjes maken. Maar het was voor Rozenburg vooral tegenhouden die tweede helft op de Trekdam in ‘s Gravendeel. Het leek drie punten op te gaan leveren voor de ploeg van Dennis Zaal tot dat ongelukkige moment van Vince Lissenberg in de 83e minuut. Colling Reening stuurde de Rozenburg doelman vanaf 11 meter naar de verkeerde hoek en stond de 1-1 op het scorebord. Gezien de hele wedstrijd een terechte uitslag en Rozenburg doet gewoon mee in de derde klasse D, met een achterstand van 3 punten op koploper NSVV.