Zaterdag komt Pernis naar sportpark West. Een ploeg die de afgelopen jaren regelmatig tegenstander was van de Rood Gelen maar toch een grote onbekende. Er zijn nogal wat wijzigingen doorgevoerd bij Pernis het afgelopen jaar. Leon Nigg en Lester van Kaam behoren dit seizoen ook tot de spelers van Pernis maar of die op West aan de aftrap staan? Pernis moet het dit seizoen nog stellen zonder punten, dus een ploeg die er vol voor zal gaan zaterdag om van die ‘NUL’ af te komen.

Bij Rozenburg gaat het dit seizoen ook nog niet zoals het moet zijn, maar dat lijkt in 3D voor de meeste clubs te gelden. Er is geen ploeg meer, en dat al na 3 wedstrijden, die nog de volle winst heeft behaald. Dus de misstap in de ouverture tegen DRL lijkt tot nu toe geen onoverkomelijke gevolgen te hebben. Niet anders dan het natuurlijk een mokerslag was. Vorige week een gelijk spel tegen ’s Gravendeel. Ook niet waar ze op West nu erg zenuwachtig van moeten worden. ’s Gravendeel is een prima ploeg en ook het vorig seizoen kon Rozenburg er niet winnen. We gaan met de aanvoerder eens kijken hoe hij het allemaal beleeft en wat hij van Pernis weet.

Aanvoerder Elroy van Seventer

Gelijk tegen ’s Gravendeel …. Het leek uit de tenen te moeten komen zeker de tweede helft maar voelde het als twee punten verloren of 1 gewonnen? “In eerste instantie voelde het wel als 2 verloren punten. In de eerste minuut kwamen we al 1-0 voor en bijna de hele wedstrijd voor gestaan. Dan is het zuur dat een paar minuten voor tijd de gelijkmaker uit een penalty valt. Maar goed, als je dan daarna naar de hele wedstrijd en de kansen verhouding kijkt is een gelijkspel een reëler beeld dan een overwinning. Ik vond op zich dat het aardig stond achterin, we hielden alleen te weinig de bal vast waardoor we als team te weinig rustmomenten konden creëren. In principe is het ook geen schande om gelijk te spelen tegen 's Gravendeel, vond het een erg goede ploeg.”

Zaterdag Pernis, tijd voor een klinkende overwinning of een moeilijke tegenstander? “Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet heel veel weet van die ploeg. Afgelopen jaren vaak genoeg tegen gespeeld, maar volgens mij hebben ze een aardig nieuw team dit seizoen. Leon Nigg en Lester van Kaam spelen er ook als het goed is, dus dat is wel leuk om tegen te spelen. We hebben de afgelopen keren wel vaak van Pernis gewonnen, maar dat ging niet altijd eenvoudig. Maar het wordt wel een keer tijd voor een overwinning met goed voetbal.”

Geen ploeg meer die de volle winst heeft in 3D, lijkt de schade opgelopen tegen DRL (evt. ’s Gravendeel) mee te vallen? “Zoals Stephan (van Asperen doelman Rozenburg in een artikel eerder deze week, red.)ook al zei lijkt het weer dat iedereen van iedereen kan winnen, dus als je het zo bekijkt lijkt de schade enigszins mee te vallen. Maar goed, we hebben nu toch al 5 verliespunten dus dat betekent dat we nu geen misstappen meer kunnen maken. Anders komen we gelijk al op een grote achterstand. Wij moeten er voor zorgen dat we een paar wedstrijden achter elkaar gaan winnen, dan kunnen we kijken wat de rest doet en hoe de stand er over een aantal wedstrijden uit ziet. Dus laten we daar maar mee beginnen morgen!”

Vermoedelijke opstelling

 

Thuis

 

Uit

GHVV'13

-

Zinkwegse Boys

NBSVV

-

SV Charlois

NSVV

-

Binnenmaas

Rijnmond HS

-

DRL

Rockanje

-

‘s Gravendeel

Rozenburg

-

Pernis

Zwervers IJVV

-

Botlek

Bij Rozenburg zijn Joris van Driel en Maik den Ouden nog steeds niet beschikbaar wegens een blessure. Rick Tas heeft een knieblessure en voorlopig een maandje aan de kant en ook Onur Zaif is niet wedstrijdfit. Bryan van der Laan heeft zich, na werk in het buitenland, weer bij de selectie aangesloten. Afgelopen week tegen ’s Gravendeel speelde Rozenburg in een 4-4-2 opstelling met als centrale verdediger naast Elroy van Seventer Vince Lissenberg. Een duo geassisteerd op de flanken door Mitchell de Zeeuw en Ruud Hakbijl. De vraag is grijpt Dennis Zaal terug op 1-3-5-2 of wordt het 4-4-2 zoals tegen ’s Gravendeel. We laten ons verrassen.

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.