Er waait een andere wind op West. Na een rumoerig weekje waar Trainer Dennis Zaal werd ontslagen en Erik van de Ridder met aan zijn zijde Leen van Es de technische leiding heeft overgenomen, was er winst voor de Rood Gelen. Van de Ridder pakte die eerste winst in een wedstrijd waar het niet altijd oogstrelend was, maar er bij vlagen goed werd gevoetbald. In ieder geval stond er weer een team die wilde winnen.

In zo’n eerste wedstrijd onder de nieuwe trainer waar ook maar één keer getraind was moet je de vraag zijn, wat kan je in korte tijd veranderen zodat het elftal weer aan voetballen toekomt. Aan kwaliteit ontbreekt het niet bij de ploeg van West. Erik van de Ridder is een man van de club en had Rozenburg meerdere keren zien spelen voor hij het stokje overnam. Beginnen de meeste ad interim trainers wat voorzichtig aan de klus, bij Van de Ridder toch nogal wat wijzigingen in de ploeg en speelde van de Ridder in een 4-3-3 opstelling, waar Floris van den Heuvel een hoofdrol vertolkte.

“Ik denk dat we het de eerste helft best nog wel moeilijk hadden, zo makkelijk ging het allemaal niet”, vertelde Floris van den Heuvel, de man van 4 doelpunten direct na de wedstrijd. “We begonnen wel goed, gretig, feller ook dan de afgelopen weken. Als ik voor mezelf praat speel ik veel liever in een 4-3-3 opstelling. Dat we dit systeem nu speelde was wel een soort geschenk, waar ik mijn waarde voor de ploeg kon laten zien. Eerste helft best nog wel wat gemist, maar de tweede helft lieten ze meer ruimte achter de verdediging en daar hou ik wel van. Erik had ook gezegd ik wil dat je vaak de diepte zoekt en dat gaat met 3 spitsen wat makkelijk dan met 2, althans voor mij. Afgelopen donderdag pittig getraind en nu deze lijn vasthouden.“ In de 2e minuut was er een onoplettendheidje bij Bryan van der Laan waardoor de eerste kans van de wedstrijd voor IJVV de Zwervers was. Na 8 minuten was de openingstreffer een feit en Floris van den Heuvel de maker. “Het was een prachtige steekpass van Nick de Bil waardoor ik vrij voor de keeper kwam en de bal strak in de hoek kon schuiven”, liet Floris van den Heuvel het eerste doelpunt nog eens de revue passeren. IJVV de Zwervers kwam op gelijke hoogte door een strafschop. De derde wedstrijd achter elkaar dat Rozenburg doelman Stephan van Asperen een doelpunt tegen kreeg vanaf elf meter. Dit keer was Elroy van Seventer de veroorzaker. Hij raakte Kenzo Sanches ligt, en Sander Gorter mikte raak vanaf de stip, 1-1. Nog voor de thee was het Lennart Quak die Rozenburg op voorsprong bracht. In de 40e minuut zoek Floris van den Heuvel zijn man op en bracht Lennart Quak in stelling, 2-1.

Na de thee is het Floris van den Heuvel die nog verantwoordelijk is voor een onvervalste hattrick. “De tweede wist ik, niet zo onstuimig en wild zoals in de eerste helft. Focus op laag houden en schoof ik hem onder de keeper door. De derde was een diepe bal van Vince (Lissenberg, red.) die Nick de Bil doorschuift en de laatste was wel lekker. Ik roep aan Joel (de Veiga Martins in gevallen voor Lennart Quak, red.) raken en krijg de bal en kan om de keeper heen. Die zijn natuurlijk lekker.” Floris van den Heuvel wilde zeker niets kwijt over de trainerswissel, maar voelde zich afgelopen zaterdag als een vis in het water. En zonder andere te kort te doen, het was een overwinning van het collectief, waren de woorden van De Zwervers trainer Wim Eilander, vlak voor wij met Floris konden praten, misschien wel treffend “Je hebt ons aardig te kijk gezet en afgedroogd, dat heb je heel goed gedaan.” Op sportpark West stond weer een ploeg die wilde winnen en dat was de afgelopen weken wel eens anders. Het eerste succes vraagt om meer, maar ook al speelde Rozenburg bij vlagen aardig voetbal, was IJVV de Zwervers een gewillig slachtoffer.  

 

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.