“We moeten toch door met de goede punten uit deze wedstrijd. We trainen hard en goed alleen was daar in de wedstrijd niets van terug te zien”, was de eerste reactie van Nick de Bil na de oorwassing tegen Botlek op sportpark De Brug. Het lijkt een herhaling van zetten, won Rozenburg onder ad interim trainer Erik van de Ridder vorige week met 5-1 van De Zwervers, was er nu een 4-0 nederlaag tegen Botlek een ploeg in problemen. Iets wat zijn voorganger Dennis Zaal ook al eens was overkomen die na een ruime overwinning op Zinkwegse Boys, het debacle van Pernis over zich heen kreeg.

De euforie lijkt van korte duur, niet alleen werd er afgelopen zaterdag verloren van Botlek maar de ziekenboeg van Rozenburg loopt ook vol en heeft de ad interim trainer Erik van de Ridder niet heel veel mogelijkheden om het tij te keren. Als bij een blessure van spits Lennart Quak verdediger Ruud Hakbijl gaat warmlopen is de positie van Van de Ridder niet te benijden. De beginfase was voor Botlek en werd de ploeg van Arjan Vuik gevaarlijk met een paar hoekschoppen. Na een kwartier was het Dylan van Gelder die uit een hoekschop Botlek op voorsprong zette. Na een half uur was John Acon veel te snel voor de Rozenburg verdediging en had oog voor de mee opgekomen Charlo Hasselt en lag de tweede treffer in het mandje achter Rozenburg doelman Stephan van Asperen. Niets was terug te zien van een Rozenburg dat wilde winnen en de manier waarop het de eerste wedstrijd onder Erik van de Ridder speelde tegen De Zwervers. “Als je ziet hoe we de hele week trainen, nee dan zijn we zeker niet terug bij af”, vertelde Nick de Bil direct na de wedstrijd. “We missen de absolute wil om te winnen. Botlek heeft zeker geen betere ploeg dan wij. We geven die doelpunten ook zo makkelijk weg, maar goed dat kan gebeuren. We moeten toch de goede dingen eruit halen en er zaterdag weer staan, met de focus op de winst.”

Afgelopen zaterdag stond die focus in ieder geval niet op winst. Botlek profiteerde vooral van persoonlijke fouten van de gasten uit Rozenburg. Zoals in de 56e minuut waar (t)rots in de branding Elroy van Seventer hopeloos in de fout ging en deelde in de teloorgang van zijn ploeg. In plaats van de bal de Oude Maas in te schieten ging de aanvoerder als laatste man in de fout bij een poging het voetballend op te lossen en liet John Acon zich dit buitenkansje niet ontnemen en zette de 3-0 op het scorebord. Acon nam in de 87e minuut ook nog de 4-0 voor zijn rekening waar de verdediging van Rozenburg weer niet vrijuit ging. Bij Rozenburg viel Bryan van der Laan nog voor de rust uit met een enkel blessuren en ook Lennart Quak moest er in de 68e minuut ook met een enkel blessure vanaf.