Er wordt als we naar de spelers van Rozenburg luisteren goed getraind, maar het vertaald zich nog niet naar de resultaten in de stand op de ranglijst. De trainers wissel heeft niet het verwachte resultaat gebracht waar toch een beetje op gehoopt was. De groep is dank verschuldigd aan ad interim coach Erik van de Ridder en zijn assistent Leen van Es. Daar is maar één manier voor en dat is een klinkende overwinning, aanstaande zaterdag, op hekkensluiter NBSVV.

 

Het weer zat deze week niet mee er kon tot woensdag niet worden getraind op sportpark West. Maar of die ene training nu het verschil gaat maken valt te betwijfelen. Rozenburg zal hoogstwaarschijnlijk moeten spelen op veld 4, het kunstgrasveld op West. Voor de spelers zal dat geen excuus mogen zijn, zij trainen heel vaak op dat veld. Of het de juiste ambiance is voor de laatste wedstrijd van Erik van de Ridder valt te betwijfelen. We praten met aanvoerder Elroy van Seventer over de afgelopen week en kijken naar de wedstrijd van zaterdag tegen NBSVV.

Aanvoerder Elroy van Seventer

Hoe was de training van de week last gehad van het slechte weer? “Ja, best wel last gehad van het slechte weer, net zoals de rest van Nederland. Tot en met woensdag kon er op West niet getraind worden, ook niet op het kunstgrasveld, dus dinsdag hebben we niks gedaan. Gisteren mocht er weer getraind worden dus toen hebben we wel getraind.”

Laatste wedstrijd onder Erik van de Ridder nog speciaal of zijn jullie daar niet mee bezig? “Volgens mij zijn de meeste daar niet mee bezig. Helaas is het ook niet onder Erik gegaan zoals we gehoopt hadden, dat is trouwens niet de schuld van Erik. Voor ons was het in ieder geval fijn dat Erik het tijdelijk over wilde nemen en ik denk dat hij dat goed gedaan heeft. We hebben de afgelopen weken goed getraind, dat is alleen niet terug te zien in de resultaten. Maar ik denk dat iedereen goed samen gewerkt heeft met Erik, natuurlijk ook omdat de meeste hem wel kennen. Ik vind wel dat we Erik morgen drie punten zijn verschuldigt als afscheid voor alle tijd en moeite die hij erin gestoken heeft.”

NBSVV een ploeg in degradatie zorgen, alleen winst telt zaterdag? “Zeker, alleen de winst telt. We hebben de eerste seizoenshelft veel te veel punten laten liggen, dus morgen kunnen we maar een resultaat halen dat is winst. NBSVV staat onderaan maar dat zegt op dit moment voor ons niks. Als ik kijk naar de andere ploegen die bij de onderste drie staan, Pernis en Rockanje, hebben we daar maar 1 punt tegen gepakt. We zullen dus gewoon moeten winnen, willen we de eerste seizoenshelft niet nog slechter afsluiten dan dat die al is. We zeggen elke keer dat we een paar overwinningen achter elkaar moeten boeken, maar tot nu toe is dat nog niet gelukt. Als we een keer een redelijke wedstrijd gespeeld hebben is het de week erna maar weer af wachten hoe het gaat. Je ziet het, vorige week was helemaal niks terwijl de week daarvoor het niet onaardig ging. Laten we nu maar weer voor een goede week gaan.”

Als er gespeeld wordt zal het veld 4 worden, of? Is dat nog een nadeel? “Ik denk inderdaad dat het dan veld 4 wordt. Een nadeel als speler wil ik het niet echt noemen, maar ik ben het wel eens met wat Stephan gisteren zei op jouw site. Het is denk ik leuker voor zowel ons als spelers als voor de club om niet uit te wijken en gewoon alles op het hoofdveld te spelen. Wij spelen zelf ook liever op het hoofdveld dan achteraf op veld 4 en ik kan heel goed begrijpen dat de supporters geen zin hebben om 2x drie kwartier in de kou te staan buiten terwijl ze normaal alles vanuit de kantine goed kunnen volgen. Maar goed, we kunnen er nu niks meer aan veranderen, we hebben gekozen voor uitwijken dus zullen we er zaterdag ook moeten staan.”

Vermoedelijke opstelling

Erik van de Ridder zal in zijn laatste wedstrijd geen grote veranderingen meer doorvoeren, althans wat is daarvan nog het effect. In de aanval heeft de ad interim trainer niet zoveel keus. In een 4-3-3 systeem zullen Floris van den Heuvel, Lennart Quak en Nick de Bil ongetwijfeld spelen.

Thuis

 

Uit

Binnenmaas

-

Zinkwegse Boys

Botlek

-

GHVV'13

NSVV

-

SV Charlois

Pernis

-

‘s Gravendeel

Rockanje

-

Rijnmond HS

Rozenburg

-

NBSVV

Zwervers IJVV

-

DRL

Als de coach met Sander Arkenbout achterin wil blijven spelen ligt daar een keuze voor de coach, spelen als rechtsback met Vince Lissenberg of Elroy van Seventer. Elroy van Seventer naar het centrum en met Jordie de Groot gaan spelen op het middenveld is zeker ook een optie. Maar op dat middenveld heeft Erik van de Ridder al een handjevol spelers, Stefan van Es, Paul Santra, Joris van Driel, Bryan van der Laan en als de Groot daar ook nog bij komt toch even puzzelen voor de coach. We laten ons verrassen.

Foto’s: Wedstrijd RHS – Rozenburg en de wedstrijd tegen NBSVV van het vorige seizoen

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 12th. .