Langzaam wordt wel duidelijk wat de nieuwe trainer op West wil met dit Rozenburg. Attractief voetbal waar vooral er tactisch nog veel te verbeteren valt. Waar druk zetten op de helft van de tegenstander of juist laten komen tot de middenlijn, omschakeling en coachen vanuit de linies. Het overnemen van elkaars taken, rest verdediging, het moeten automatisme worden. Maar in de derde klasse wordt er ook fysiek gespeeld en op tijd uit de duels blijven en de bal het werk laten doen hoort daar zeker bij.

Afgelopen zaterdag won Rozenburg de vriendschappelijke wedstrijd in Hellevoetsluis van Vlotbrug, met 1-2. De in de middenmoot van de vierde klasse opererende ploeg van Tom Larssen was eigenlijk nog dichtbij een gelijkspel in de voor Rozenburg tweede en laatste oefenwedstrijd van deze winterstop. Er is nog veel werk aan de winkel voor Mark van Os. De coach is zoekende naar een keeper. Het jeugdtalent Rick Otte kan zeker een keeper worden voor de toekomst, maar nu al de verdediging van dit Rozenburg te leiden lijkt nog wat te vroeg. Van Os zal dan ook een keuze gaan maken tussen Tristan Pols en Silvio Spiessens. Spiessens heeft inmiddels met zijn werkgever geregeld dat hij de wedstrijden en de meeste trainingen kan gaan volgen. Afgelopen zaterdag speelde Spiessens en Pols ieder een halve wedstrijd. Tegen Vlotbrug heeft Mark van Os weinig kunnen zien en de keuze zal dan ook waarschijnlijk niet van de wedstrijd van afgelopen zaterdag afhangen. Tegen Vlotbrug was ook het scoren weer het manco bij de Rood Gelen. Nick de Bil, spelend in de spits was de maker van de 0-1 in de 35e minuut. Tien minuten daarvoor had De Bil ook al een honderd procent mogelijkheid maar strandde op de Vlotbrug doelman en in de rebound schoot Stefan van Es de bal van binnen de vijfmeter huizenhoog over. Rozenburg speelde zonder de nieuwe aanvoerder Bryan van der Laan die wegens werkzaamheden de wedstrijd in Hellevoet aan zich voorbij moest laten gaan. Ook Elroy van Seventer met een hamstringblessure en Paul Santra, lies, zaten niet bij de wedstrijdselectie. Voor Onur Zaif lijkt het seizoen nu al over, middenvelder zal waarschijnlijk een operatie moeten ondergaan. In de 62e minuut kwam Vlotbrug langzij door een doelpunt van Stan de Jong Segers. Daar mag de verdediging zeker nog eens aan terug denken, zo verdedigen in de competitie zal niet positief zijn voor het doelsaldo. In de slotminuut was het Nick de Bil die de winst voor Rozenburg alsnog over de streep trok. Een wedstrijd ‘vlees noch vis’ waar de trainers hopelijk genoeg hebben gezien. Zaterdag zal het uit een ander vaatje moeten. Mark van Os is vanaf half december bezig, een voorbereiding die trainers in zomer amper krijgen. De vraag is dan ook is Rozenburg klaar voor de tweede helft van de competitie.

Nick de Bil

“Winnen is winnen en dat hebben we dit seizoen nog niet zo vaak gedaan”, was de reactie van (plaatsvervangend) aanvoerder Nick de Bil, maar wij wilde naar volgende week kijken. “De keuzes zijn gemaakt door de trainer dat hebben we de eerste helft tegen Zuidland en vandaag kunnen zien. We hebben nog wel een paar probleempjes. Elroy valt weg dat kan Maik (den Ouden, red.) opvangen en die valt vandaag dan ook weer weg. Nog geen idee hoe het met hem is. Verdedigend zit het misschien nog niet helemaal lekker door blessures maar ook daar lijken de keuzes gemaakt. Als ik naar deze wedstrijd kijk gaven we de eerste helft vroeg pressie zette de boel vast en kwamen ze er niet aan te pas. Dat moet onze manier van spelen worden. De tweede helft was een stuk minder. Kansen creëren met veel mensen voor het doel komen. Natuurlijk wel afmaken, kreeg er vandaag ook een paar die er wel in moeten. We hebben best wel wat tikken gehad de eerste seizoenshelft. Derde trainer in één seizoen is ook voor spelers lastig. We hebben een goed trainingskamp gehad waar we als groep toch wel stappen hebben gemaakt. En of dat er volgende week uitkomt als de competitie weer begint gaan we zien. Over de keepers moeten we het niet meer hebben hoe moeilijk dat misschien ook is. Keuzes zijn gemaakt en draaien we niet meer terug. We moeten door met de beschikbare keepers. We zijn, hoe gek dat ook klinkt, een team in opbouw. De tweede periode is al gaande of we daar ons nog kunnen mengen zal ook van andere afhangen. Maar de derde periode staat nog helemaal open dan zullen we er moeten staan als we nog iets van dit seizoen willen maken.”