Als de sterkte van je team op de bank zit, een winnende trainer altijd gelijk heeft, meer doelpunten dan je tegenstander punten oplevert en je met inzet veel goed kan maken was Rozenburg de terechte winnaar in het treffen met ’s Gravendeel. Ook al was de winnende treffer diep in blessuretijd wel randje, of randje er net overeen, buitenspel. Althans zeker volgens assistent scheidsrechter Van Jaarsveld.

Op de bank bij Rozenburg een dikke 750 wedstrijden eerste elftal. In de basis de 16 jarige Sander Kraaijeveld, zonder keeper op de bank en een hattrick van Nick de Bil. Ingrediënten genoeg voor een lekker middagje voetbal op sportpark West. In de 3e minuut kwamen de gasten uit ’s Gravendeel aan de leiding. In een mêlee van spelers schoof Sander Kraaijeveld de bal toevallig en onbedoeld tegen Colin Reening aan die voor de 0-1 zorgde. Of de schutter van ’s Gravendeel daar nu zelf heel veel aan heeft gedaan? Voor de 16 jarige Kraaijeveld een domper, maar voor het goed en volwassen spelende talent van Rozenburg had dit verder zeker geen invloed op de rest van de wedstrijd. Rozenburg al gelijk achter de feiten aan. De Rood Gelen hadden aanvankelijk niet zoveel grip op het spel van de ploeg van coach Barry Schipper, ‘s Gravendeel. Is Rozenburg coach Mark van Os verdedigend nog een beetje zoekende, in de voorste lijn heeft hij zijn keuzes gemaakt. Naast de snelle buitenspelers Floris van den Heuvel en Omer Ayyildiz is Nick de Bil de spits. “Dit was even nodig na de slechte pot van vorige week tegen Pernis”, straalde Nick de Bil na het maken van drie doelpunten tegen ’s Gravendeel. “Na de tegenvallende pot van vorige week hebben we goed getraind deze week. De vonken vlogen er af. Ik denk dat je dit in de wedstrijd, zeker de tweede helft, terug kon zien. We knokte met z’n alle tot het laatste moment. Komen we een beetje schlemielig op achterstand. Sander (Kraaijenveld, red.) heeft drie spelers om zich heen en schuift de bal tegen een been van een ’s Gravendeel speler aan.” Veel kon Rozenburg daar in die eerste helft niet tegenoverstellen, en eigenlijk had ’s Gravendeel de betere kansen om de score te verdubbelen. Jordie de Groot moest nog een balletje van de lijn halen om voor de thee erger te voorkomen. In de eerste helft creëerde de ploeg van Mark van Os amper kansen of het moet een vrije trap van Bryan van der Laan zijn geweest die op de lat terecht kwam. Maar toen stond de thee al in de kleedkamer koud te worden.

Na de thee was het duidelijk, Rozenburg ging uit een ander vaatje tappen. Nadat alles en iedereen met rood/geel bloed door de aderen nog even bij een bal op de paal door Martin Calmera met de schrik vrij kwam, was het de beurt aan de thuisploeg. De gelijkmaker kwam van de voet van Nick de Bil zoals alle drie de treffers van Rozenburg. “Ik miste eerst nog een kans. Een bijna identieke bal als bij de gelijkmaker. Bij die kans was mijn aanname niet goed. Bij dat doelpunt, weer een voorzet van Omer Ayylidiz legt hem op de zestien, kan ik lekker uithalen en in de hoek knallen. Die tweede was vanaf de zijlijn. Na een snelle ingooi kreeg ik de kans om naar de achterlijn te gaan. Ik moest kiezen, of terugleggen of in de korte hoek schieten. Dat laatste deed ik.

De trainer hamert er steeds op dat ik als spits zelf ook moet scoren. Nu dus met resultaat. Als je zo hard knokt krijg je nog zo’n lullige 2-2 tegen (doelpunt Jordy Westrein in de rebound, red.). Je ziet dat het leeft binnen de ploeg. Die derde, ik stond zeker geen buitenspel, snap niet waarom hij vlagde. Ik kwam er achter vandaan en legde hem er overheen.” Rozenburg wilde zo graag en dat was zeker in de tweede helft te zien. Over dat derde doelpunt zijn de meningen verdeeld, randje buitenspel of randje er overheen. Misschien was een puntendeling gezien het wedstrijdverloop een meer terechte verhouding geweest. Maar Rozenburg heeft dit seizoen al genoeg aan de verkeerde kant van de streep gestaan. Voetballen en knokken tot de laatste minuut bracht de ploeg van Van Os de punten. Dit keer in de 93e minuut. In de slotminuten werden Lennart Quak, Joris van Driel en Elroy van Seventer nog in de ploeg gebracht voor Omer Ayyildiz, Floris van den Heuvel en Paul Santra.