Zaterdag gaat de competitie weer verder en speelt Rozenburg de lastige uitwedstrijd tegen Binnenmaas. Naast dat Binnenmaas een ploeg is die voor het kampioenschap mee wil spelen, ook een ploeg die de tweede periode aanstaande zaterdag kan winnen. Kortom een meer dan lastige opgaaf voor de Rood Gelen van Mark van Os.

Het is alweer een aantal jaren geleden dat Binnenmaas en Rozenburg op sportpark De Lnge Weide tegen elkaar hebben gespeeld. Het was het seizoen 2009-2010 waar Rozenburg onderleiding van Wim van der Steene promotie naar de tweede klasse afdwong. In dat seizoen was de eerste wedstrijd van die competitie uit tegen Binnenmaas en won Rozenburg gemakkelijk met 0-3. Voor Elroy van Seventer het eerste jaar als senior en ook de eerste wedstrijd waar Van Seventer in het centrum van de verdediging ging spelen, toen samen met Ronald Karsten. Voor Rozenburg scoorde Lennart Quak en Ravin Noor voor Rozenburg, en deed ook Joey Kortleven van Binnenmaas een duit in het zakje, helaas voor hem in eigendoel. Zaterdag andere belangen, Binnenmaas gaat voor de periode en heeft nog maar één puntje nodig en het kwakellende Rozenburg de laatste wedstrijd voordat de derde periode begint en in die periode wil Rozenburg nog wel meespelen. De nieuwe trainer Mark van Os is nu 2 ½ maand aan de slag en over het Rozenburg van nu, en de wedstrijd tegen van zaterdag praten we met Elroy van Seventer. In de heenwedstrijd van de huidige competitie verloor Rozenburg met 2-3 op sportpark West.

Elroy van Seventer

Binnenmaas gaat voor de periodetitel, kan Rozenburg dat feestje verknallen?Dat is wel de bedoeling, daar gaan we voor. Zal wel lastig worden, Binnenmaas heeft aan een puntje al genoeg om de periode te pakken. NSVV staat wel bovenaan deze periode, maar die hebben natuurlijk de eerste periode al. Eerste wedstrijd verloren we 3-2, stonden we nog wel 2-1 voor als ik me het goed herinner. Volgens mij had Binnenmaas ook wel een aardige ploeg.

Na Binnenmaas begint de derde periode, is de focus op die perioden en Binnenmaas de laatste test?Nee, zo zie ik dat niet echt. De focus ligt echt wedstrijd per wedstrijd, maar daarbij willen we straks wel mee gaan doen voor de derde periode. Maar zover is het nu nog niet. We hangen nog een beetje onderin de middenmoot en als we morgen winnen kunnen we ook weer wat aansluiting vinden bij de subtop. Na de wedstrijd van morgen gaat de focus wel op de derde periode, daarin zitten nog een aantal lastige wedstrijden, oa. tegen Botlek, NSVV en Rijnmond, maar we willen daarin wel mee gaan doen.

Hoe staat Rozenburg ervoor, inmiddels 2 ½ maand met de nieuwe trainer, wat is er anders???Afgezien van de stand waarin we nog steeds niet goed staan, denk ik dat we er redelijk voor staan. Het kan natuurlijk altijd beter, maar zoals je zegt is Mark pas 2 ½ maand bezig. Zijn vooral verdedigend bezig geweest, heel erg per persoon en per positie. Dus dat is wel anders dan iedereen gewend was denk ik. Mark steekt er heel veel energie in en ik denk dat dat ook wel overslaat op de groep, we trainen goed en maken ook echt stappen. Ook voor volgend jaar begint de selectie al redelijk vorm te krijgen. Maar eerst morgen winnen en daarna volle bak voor de kansen in de derde periode.

 

Thuis

 

Uit

Binnenmaas

-

Rozenburg

Botlek

-

Rijnmond HS

DRL

-

NBSVV

sGravendeel

-

GHVV'13

Pernis

-

Rockanje

Zinkwegse Boys

-

SV Charlois

Zwervers IJVV

-

NSVV

Vermoedelijke opstelling

Nick de Bil geblesseerd, Lennart Quak gestopt zijn zaken waarmee Rozenburg de afgelopen weken werd geconfronteerd. Onur Zaif voorlopig uit beeld door een blessure en ook met Rick Tas komt nog niet aan spelen toe. Bryan van der Laan zal ook niet spelen tegen Binnenmaas. Deze week is Rozenburg ook niet geheel gevrijwaard gebleven als het over de griepgolf gaat. De voortekenen lijken allemaal niet in het voordeel van Rozenburg. Over de opstelling laten we ons verrassen.

 

Foto’s: Wedstrijd uit het seizoen 2009-2010 op sportpark ‘De Lange Weide’

 

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Wednesday the 8th. .