“Niet tevreden maar bij met de punten”, was uiteindelijk de slotconclusie van Rozenburg aanvoerder Bryan van der Laan. Rozenburg had moeite om het spel te maken, maar Zinkwegse Boys was op het eigen sportcomplex ‘De Beijerse Polder’ zeker niet instaat het Rozenburg moeilijk te maken, laat staan om te profiteren van de matige vertoning van de Rood Gelen. Uiteindelijk eindigde Zinkwegse Boys met 10 man nadat scheidsrechter Obradovic doelman Martijn Krediet met rood naar de kleedkamer had gestuurd en stond er na 90 minuten 0-3 op het scorebord.

Rozenburg had nog de naweeën van de rode kaarten uit de wedstrijd tegen NSVV. Nick de Bil en Floris van den Heuvel moesten vanaf de zijlijn toekijken van wegen het rode kartonnetje in de wedstrijd tegen NSVV en ook Maik den Ouden stond niet tussen de lijnen en had nog last van een hamstringblessure, ook opgelopen in die wedstrijd. Ook kon vaste doelman Silvio Spiessens niet spelen, en was zijn vervanger Tristan Pols. Met een smalle selectie was dat ongetwijfeld puzzelen voor Rozenburg coach Mark van Os. “Een slechte pot, daarvoor hoef je niet zoveel voetbalverstand te hebben omdat te zien”, was aanvoerder Bryan van der Laan vooral blij met de punten. “We moesten het spel maken en daar zijn we eigenlijk niet zo goed in. We geven niet veel weg en creëren er toch wel een paar. Pas vlak voor rust scoren we de 0-1 en tegen zo’n ploeg moet je eigenlijk met dubbele cijfers winnen. In de kleedkamer waren we denk ik allemaal niet tevreden. Maar dit zijn wedstrijden waar het om de punten gaat, of dat nu met mooi voetbal gaat of oer lelijk maakt in deze fase van de competitie niet zoveel uit. Dan maken we na de thee de 0-2 en is de wedstrijd gespeeld, zeker toen ze ook nog eens een rode kaart kregen en met 10 man kwamen te staan. Eigenlijk moet je er dan overheen walsen maar daar zijn wij de ploeg niet voor. Als zo’n wedstrijd gespeeld is sluipt er toch soms gemakzucht in de ploeg, dan wordt het ook lastig om alles op sleeptouw te nemen. We gaan dan ook wisselen. Voor Bethslot Woldeamanuel natuurlijk leuk om het debuut te mogen maken als B- speler (Onder 17). Ook voor Ronald Fransen een mooie gelegenheid om weer wat minuten te maken. We speelde zonder echte spits. Eerst met Vince (Lissenberg, red.) maar die loopt van nature naar achteren, dat hebben we dan nog gewijzigd. Later met Omer (Ayyildiz, red.) krijg je wel meer dreiging in de spits. Maar Omer is een speler die je de diepte in moet sturen en gebruikmaken van zijn snelheid, in de voeten in het gedrang is het vaak wat lastiger. Punten zijn belangrijk voor de 3e periode en volgende week tegen Charlois kunnen we hopelijk weer wat voetbal laten zien. De invallers hebben goed gespeeld en voor Tristan Pols mooi dat we de ‘nul’ konden houden. Maar uiteindelijk, zeker niet tevreden.”

Op een slechte grasmat en tegen een ploeg die met moeite boven de rode streep kan blijven of zelfs moet vrezen voor de nacompetitie was Rozenburg wel de betere ploeg maar het voetbal wat de ploeg van coach Mark van Os op de mat legde was vooral matig. In de eerste helft gebeurde er eigenlijk niet zoveel. Rozenburg deelde wat spelde prikjes uit en Zinkwegse Boys dacht misschien wel aan puntjes op het eigen sportpark. Zover liet Rozenburg het niet komen. Vlak voor de thee maakte Omer Ayyildiz de eerste treffer van de middag. Sander Arkenbout stuurde Bryan van der Laan aan de rechterkant weg en op zijn voorzet kon Omer Ayyildiz Rozenburg aan de leiding brengen. Na de thee in de 54e minuut was het Joris van Driel die de score verdubbelde. Zinkwegse Boys probeerde nog wel terug in de wedstrijd te komen en had Rozenburg in de 60e minuut geluk dat een schot van Mees Lebbink tegen de paal belande. De wedstrijd leek na die treffer van Van Driel gespeeld. De doelpuntenmaker haalde zelf het einde van de wedstrijd niet en moest er met een gezichtsblessure vanaf en werd vervangen door Ronald Franssen. In de 64e minuut mocht Zinkwegse Boys doelman Martijn Krediet er met rood vanaf. Scheidsrechter Obradovic vond het neerhalen van Omer Ayyildiz door de doelman goed voor rood. Het was een doorgebroken speler daar had de scheidsrechter meer dan gelijk in. Stephan van Ruiven was de vervanger en moest er een veld speler vanaf. Later ging de scheidsrechter ook nog eens in discussie met trainer Mark Smeding over het aantal gewisselde spelers. In de 80e minuut zette Omer Ayyildiz via een been van een verdediger de eindstand van 0-3 op het scorebord. Een zakelijke en vooral nuttige overwinning van Rozenburg die mee blijft doen in de 3e periode. Bethslot Woldeamanuel (onder 17) mocht zijn eerste tien minuten in de hoofdmacht van Rozenburg maken.