Charlois en Rozenburg zijn de koplopers in de derde periode en treffen elkaar op sportpark West. Voor beide ploegen is winst een ’MUST’ om nog te kunnen spelen in het toetje van dit seizoen, de nacompetitie. Rozenburg verloor in de laatste periode van dit seizoen één keer van NSVV. Charlois is nog ongeslagen en speelde zelfs tot nu toe een wedstrijd minder. Of Charlois na zaterdag ook nog ongeslagen is?

Afgelopen zaterdag won Rozenburg bij Zinkwegse Boys, een zakelijke overwinning in een matige wedstrijd waar de Rood Gelen nogal wat spelers miste. Charlois won in Rotterdam van GHVV ook met 3-0. Zaterdag op sportpark West staat de koppositie in de 3e periode op het spel. Rozenburg moet in ieder geval winnen om nog wat te maken van dit seizoen. Rozenburg heeft in de derde periode, samen met Botlek, de meeste wedstrijden gespeeld, vier. RHS die nog geen periode heeft, heeft pas twee wedstrijden gespeeld in de derde periode. Wel met de volle winst, dus zeker ook een ploeg met kansen voor de derde periode. Rozenburg speelt in de laatste wedstrijd van de competitie thuis nog tegen RHS. De Rood Gelen hebben dus veel en misschien wel alles in eigenhand maar dan mag de ploeg van Mark van Os geen cadeautjes meer weggeven. Alleen winst is wat telt op West en werken aan het doelsaldo. Elroy van Seventer speelde afgelopen week tegen Zinkwegse Boys weer 90 minuten, met hem kijken we terug naar afgelopen zaterdag en vooruit naar de topper tussen Rozenburg en Charlois op West. In de heenwedstrijd verloor Rozenburg met 3-1.

Elroy van Seventen

Tegen Zinkwegse Boys was het spel niet al te best, punten maken in deze fase van de competitie veel goed. “Het spel was inderdaad niet al te best, maar zoals je zegt maken de punten veel goed. Vooraf wisten we dat het waarschijnlijk een moeilijke en lelijke wedstrijd zou worden, en zeker dat lelijke bleek ook wel. We hadden moeite om het spel te maken, het veld hielp daarbij ook niet echt mee. Maar we creëerden te weinig, zeker eerste helft. Maar we hebben ook weinig weggegeven, eerste helft een klein kansje en de tweede helft een bal op de paal. Dus uiteindelijk denk ik dat we gewoon blij moeten zijn met de drie punten, verder ook geen schades opgelopen in de zin van kaarten of blessures.

Afgelopen week een voorbeeld van een te smalle selectie? “Dat denk ik niet, zeker niet te smal. Natuurlijk misten we wat spelers, maar uiteindelijk hadden we er gewoon 11 op het veld en een goede bank. De samenstelling is wat anders, dus dat is altijd wel een beetje wennen. Maar van een te smalle selectie afgelopen zaterdag is geen sprake vind ik. Zoals ik net al zei was het spel niet al te best, maar als je puur naar de uitslag kijkt, 3-0 winnen uit bij Zinkweg, is dat gewoon prima.

Charlois weer een finale, bij verlies is het seizoen over. “Morgen zeker een finale ja. Zowel Charlois als wij hebben 9 punten in de derde periode, alleen Charlois een wedstrijd minder. DRL staat er nog iets beter voor met 7 punten uit 3 wedstrijden, waar wij al 4 wedstrijden hebben. Dus we moeten morgen winnen om Charlois voorbij te gaan. DRL speelt tegen NSVV, dus als NSVV doet wat zij de laatste weken doen en wij ook winnen doen we hele goed zaken dit weekend. Zo niet wordt het lastig om nog wat van het seizoen te maken, dan moeten we wel heel veel geluk hebben met de overige resultaten. We zullen morgen dus gewoon moeten winnen.

Thuis

 

Uit

Binnenmaas

-

‘s Gravendeel

Botlek

-

Pernis

GHVV'13

-

Rijnmond HS

NSVV

-

DRL

Rockanje

-

NBSVV

Rozenburg

-

SV Charlois

Zwervers IJVV

-

Zinkwegse Boys

Vermoedelijke opstelling

Nick de Bil is nog een twijfelgevalletje voor zaterdag tegen Charlois. “Het enkeltje wil nog niet lekker”, vertelde Nick een dag voor de wedstrijd. “Spelen is zeer twijfelachtig. Balen en verschrikkelijk jammer.” Verder heeft Mark van Os zijn selectie redelijk compleet. Onur Zaif ontbreekt wegens een operatie aan de knie en ook Rick Tas is niet fit. Beide spelers al wat langer uit de roulatie. Waar gaat Mark van Os voor kiezen, speelt Maik den Ouden weer centraal of kiest hij daar voor Elroy van Seventer die er tegen Zinkweg stond. Wie neemt de spitspositie over als Nick de Bil niet speelt. We laten ons verrassen.

 

Stand 3e periode

 

Team

G

W

G

V

pnt

voor

tegen

saldo

1

SV Charlois

3

3

0

0

9

10

2

+8

2

Rozenburg

4

3

0

1

9

11

6

+5

3

DRL

3

2

1

0

7

5

2

+3

4

Rijnmond HS

2

2

0

0

6

7

3

+4

5

NSVV

2

2

0

0

6

5

2

+3

6

Binnenmaas

3

2

0

1

6

14

7

+7

7

Pernis

3

1

1

1

4

5

11

-6

8

Rockanje

3

1

0

2

3

5

6

-1

9

Zinkwegse Boys

3

1

0

2

3

1

5

-4

10

Botlek

4

1

0

3

3

9

9

0

11

's Gravendeel

3

0

2

1

2

1

4

-3

12

Zwervers IJVV

3

0

1

2

1

5

9

-4

13

NBSVV

3

0

1

2

1

3

9

-6

14

GHVV'13

3

0

0

3

0

4

10

-6

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 19th. .