Voor NBSVV is er nog wel wat om voor te voetballen. De Nieuw-Beijerlanders zijn nog verwikkeld in de strijd om degradatie en/of nacompetitie. Er is voor Rozenburg nog een theoretische kans op winnen van de 3e periode, maar wie gelooft daar nog aan op sportpark West. Zeker als Rockanje dan moet gaan winnen aan de Botreep in Hoogvliet in een wedstrijd tegen RHS.

Het seizoen gaat dus langzaam als een nachtkaars uit. Een seizoen waar de supporters niet heel veel goed voetbal hebben gezien van Rozenburg. Een verloren seizoen? Statistisch gezien een voorspelbaar seizoen. Nadat Rozenburg was gedegradeerd uit de tweede klasse, inmiddels 5 jaar geleden, waren er afwisselde 3e en 7e plaatsen in de eindstand van de competitie. Vorig jaar een 3e plaats nu plaats 6 of 7. Maar de ambities liggen en lagen dit seizoen hoger, meedoen voor het kampioenschap en/of spelen in de nacompetitie. Als RHS wint van Rockanje aanstaande zaterdag komt een einde de mogelijkheid om de 3e periode te kunnen winnen. Dus Rozenburg moet winnen en vooral de sportieve plicht vervullen. En voor de rest bouwen aan het volgende seizoen. Wat er leeft in de groep en wat voor herinneringen heeft NBSVV nog bij Rozenburg. De 4-3 winst in de heenwedstrijd, het verlies van vorig seizoen of zijn er nog andere wedstrijden in het geheugen. We vragen het aan Elroy van Seventer.  

Elroy van Seventer

Geloof je nog in die kleine theoretische kans op de 3e periode? In theorie is de kans op een prijsje er nog steeds inderdaad, maar je moet ook realistisch blijven kijken en dan is de kans op succes wel heel erg klein. We hebben het (al een tijdje) niet meer in eigen hand en zijn dus afhankelijk van anderen. Er staan op dit moment twee ploegen boven ons in de stand om de derde periode, dus die moeten allebei nog punten verspelen.”

NBSVV is nog volop in de strijd om in de 3e klasse te blijven, hoe zit het met de sportieve plicht van Rozenburg? NBSVV heeft de punten hard nodig ja, staan momenteel gedeeld laatste met Rockanje en Zinkweg twee puntjes daarboven. Alleen een overwinning helpt voor hun dus. Ondanks dat voor ons de kans klein is dat we nog wat winnen, zullen we de wedstrijd van morgen wel in gaan om te winnen, lijkt mij dat iedereen dat altijd doen. Dus wat dat betreft zit het met de sportieve plicht wel goed. Vorig jaar verloren we trouwens wel daar uit met 2-1, dus het zal sowieso een lastige wedstrijd voor ons worden.

Wat weet je van NBSVV en welke wedstrijd tegen deze ploeg is je het meest bijgebleven? Eerste wedstrijd dit seizoen wonnen we thuis van NBSVV met 4-3, na de eerste helft stonden we met 4-0 voor maar zij kwamen toch nog terug tot 4-3. Laatste minuut kregen we toen nog een penalty, maar die ging er niet in. De wedstrijd die me het meest bijgebleven is tegen NBSVV is toch wel de kampioenswedstrijd van een aantal jaar geleden denk ik. Weet zo snel niet het jaartal uit mijn hoofd, ik dacht 2010, maar we speelden toen op het terrein van Abbenbroek om de titel in de derde Klasse. We waren allebei al gepromoveerd dus het ging puur om de titel. Helaas verloren we die wedstrijd waardoor NBSVV kampioen werd, maar die wedstrijd is me wel het meest bijgebleven, was een mooie ervaring.

Vermoedelijke opstelling

 

Thuis

 

Uit

SV Charlois

-

NSVV

DRL

-

Zwervers IJVV

GHVV'13

-

Botlek

‘s Gravendeel

-

Pernis

NBSVV

-

Rozenburg

Rijnmond HS

-

Rockanje

Zinkwegse Boys

-

Binnenmaas

In de laatste uitwedstrijd van dit seizoen is alleen Mitchell de Zeeuw nog een vraagteken. Mitchell moest vorige week vroegtijdig naar de kant met een hamstringblessure. Of de verdediger de schade heeft kunnen beperken door de wedstrijd niet uit te spelen? Aanvoerder Bryan van der Laan is er weer bij na een wedstrijd schorsing en een weekje niet beschikbaar wegens werkzaamheden. Paul Santra is terug van een schorsing. Afgelopen week tegen Rockanje speelde Rozenburg met twee spitsen. Met een volledige groep zou dat ook weer met drie spitsen kunnen. We laten ons verrassen wat coach Mark van Os uit de hoge hoed tovert.

Foto's wedstrijd NBSVV - Rozenburg 8 mei 2010

 

Een stukje uit de Schakel van de westrijd NBSVV - Rozenburg van 8 mei 2010 (overigens ook uit de pen van de redactie van sportenrozenburg)

Rozenburg grijpt naast de titel in de derde klasse D

‘Goed seizoen niet bekroont met een kampioenschap’

 

NBSVV – Rozenburg 2 – 1

Het leek allemaal zo mooi te kunnen worden voor de ploeg van trainer Wim van der Steene, afgelopen zaterdag in Abbenbroek, maar aan dat scenario wilde NBSVV niet meewerken. Twee slordige fouten werden genadeloos afgestraft en die achterstand van twee doelpunten konden de Rood Gelen niet meer recht zetten. Rozenburg heeft al met al toch een meer dan verdienstelijk seizoen achter de rug waar de ploeg onderleiding van Wim van der Steene tot op de laatste dag een gooi naar de titel leek te gaan doen. Voor de winterstop zette Rozenburg een goede reeks neer maar moest lijdzaam toezien dat het na de winterstop wat stroever begon te draaien. Vooral doelpunten maken werd meer en meer een probleem en dat beeld was er ook afgelopen zaterdag in de beslissingswedstrijd, in Abbenbroek, tegen NBSVV.

 

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 19th. .