Dennis Zaal begint aan zijn derde seizoen bij Rozenburg, tijd voor een prijsje alhoewel de trainer zelf heel erg voorzichtig is in die voorspellingen. “Wat we tot nu toe laten zien mag je niet van de daken schreeuwen dat je gaat promoveren of kampioen wordt. Op het veld in ieder geval nog niet terug gezien”, is de coach van Rozenburg heel gematigd in zijn uitspraken. De resultaten waren niet goed misschien zelfs wel slecht, en dat terwijl de ploeg, in ieder geval op papier, breder en sterker is geworden.

 

Hoe kijk je terug op de voorbereiding en het bekertoernooi?

“De voorbereiding en het bekertoernooi waren ronduit teleurstellend en chaotisch. Je hebt altijd wel wat gevalletjes van vakantie, weekendje weg of dat spelers die naar een festival willen. Maar dit jaar was het wel extreem. Ook nog wat blessures en dan nieuwe spelers inpassen, uiteindelijk niet soepel verlopen. Zo’n wedstrijd tegen OVV was te vroeg gepland, dat was een les. Vroeg in het seizoen op een matig kunstgrasveld. Dan die wedstrijd tegen HVC was er dan één zoals we het graag willen zien. Daar speelden we met lef, druk naar voren, dominant willen zijn en dat hebben we daarna niet meer kunnen brengen. Bij Verburch moest Dave (Zaal ass. trainer, red.) zelfs meespelen. We hebben heel weinig met de zelfde formatie gespeeld waardoor je ook heel weinig in kan slijpen. Het tweede punt is dat we eigenlijk weer 4-3-3 wilde gaan spelen, zeker gezien de spelers die we erbij hebben gekregen, een aantal spitsen en verdedigers. Maar in de voorbereiding bleek dat we met dat systeem erg kwetsbaar waren. We waren heel vaak met veel spelers voor de bal waardoor we in de omschakeling heel veel problemen kregen. We hebben dat met de sterkhouders besproken en ook met het hele team en daar wilde we terug naar het 3-5-2 systeem waar we vorig seizoen veel punten mee hebben gepakt. Dat hebben we in de bekerwedstrijden gespeeld maar ook daar liep het niet gelukkig. We voerden het niet goed uit en werden daarop afgestraft. Als je bij een 4-3-3 hoog staat en je lijdt heel knullig balverlies heb je ook te veel spelers voor de bal. We voerden het niet goed uit, tegenstander gooit er een balletje overheen en je bent in problemen. De vraag moet eigenlijk nu zijn hoe komt het dat we vorig seizoen de minst gepasseerde verdediging hadden en nu met vrijwel de zelfde speler het niet loopt. En daar werken we hard aan.”

Of de lange voorbereiding nu een voordeel of een nadeel is, de tijd van de vele wedstrijden misschien beter besteed had kunnen worden aan trainingen. Het is achteraf makkelijk oordelen. Rozenburg heeft meer spitsen maar Lennart Quak was ook nog een deel van die voorbereiding op vakantie en Joel da Veiga Martins was geblesseerd, werken en op vakantie. Mitchell de Zeeuw werkt continu en krijgt net als doelman Stephan van Asperen geen vrij anders dan voor competitiewedstrijden. En een paar sterkhouders brengen nog niet wat van ze verlangt mag worden.

Kan Rozenburg de hooggespannen verwachtingen waarmaken?

“Mogelijk wel, maar nu eerst maar eens wedstrijden winnen. Hoog van de toren blazen met we gaan voor het kampioenschap nu even niet, daarvoor hebben te weinig laten zien. Even van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. Ik ga nu niet roepen dat we van DRL zaterdag en Zinkwegse Boys de eerste thuis even gaan winnen. DRL is een wedstrijd die we moeten winnen, maar eerst eens naar ons zelf kijken en iets laten zien en daarna zien we verder. Wij kunnen van de beste winnen maar ook van de slechtste verliezen, we zijn niet in de positie om maar van alles te roepen.”

Op papier een sterke selectie, hoe sterk wordt je bank?

“Een kwalitatieve bank kan je maken en kan je breken. Ik heb vertrouwen in de groep in z’n totaliteit en de bank moet sterk genoeg zijn om straks de ontbrekende stukjes op te vangen. Zaterdag zal dat moeten blijken, van de selectie van 20 man missen we er zaterdag al vijf. Zaterdag zal dan ook duidelijk worden of de bank dat op kan vangen en je dat als team verder gaat helpen.”

Wie zijn de kanshebbers in 3D?

“Ook hier wil ik voorzichtig zijn met voorspellingen. Maar een ploeg als RHS zal weer hoge ogen gooien. NSVV en Binnenmaas zullen als ex tweedeklassers bovenin gaan meedraaien. En Botlek, ’s Gravendeel en wij zouden dat rijtje compleet maken. Op basis van de individuele kwaliteiten moeten we daarbij zitten, maar ik ga niet even roepen dat we dat ook gaan doen.”

Derde jaar Rozenburg tijd voor een prijsje!

“Zou wel mooi zijn. Maar gezien de voorbereiding is het denk ik gepast dat we eerst zaterdag maar eens drie punten moeten pakken. De ambities blijven wel het zelfde. We hebben de kwaliteiten, maar als het allemaal op halve kracht gaat snijden we ons zelf in de vingers. Maar ik kijk uit naar het seizoen en ben er van overtuigd als het kwartje eenmaal valt er wel mooie dingen kunnen gebeuren.”   

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 28th. .