Einde voor de Rood Gelen in de Voetbal Rijmond Cup. De mannen van Peter-Marcel Nauta konden met opgeheven hoofd het veld na 90 minuten verlaten. Rozenburg had zich meer dan kranig verweerd tegen de drie klassen hoger spelende ploeg van Peter Wubben, die onlangs zijn contract met Spijkenisse verlengde. Spijkenisse was niet met een gelegenheidselftal naar Rozenburg gekomen en wilde zeker nog een rondje verder in de Rijnmond Cup. Peter Marcel Nauta, coach van Rozenburg, wilde vooral zien hoe lang zijn ploeg mee kon spelen met een hoofdklasser en hoe zijn ploeg er conditioneel voorstaat, vertelde de coach eerder in een interview met sportenrozenburg.

Bij Spijkenisse in de spits Kees Tol, en was de Volendammer goed voor alle treffers aan Spijkenisse kant. De Volendammer heeft naast bij Volendam ook gespeeld bij Cambuur, Spakenburg en Noordwijk. Scoorde in de Keuken Kampioen Divisie 4 keer en in de derde divisie 95 keer. En nu dus ook tegen Rozenburg ook 4 keer. In de eerste helft was het hoofdzakelijk verdedigen wat Rozenburg moest doen. Maar wist de ploeg van West toch met enkele goed uitgevoerde aanvallen gevaarlijk te worden voor het doel van Michael Termijn, een keeper uit de jeugdopleiding van Feyenoord. De doelman van Spijkenisse moest zich zelfs drie keer gewonnen geven bij uitstekend uitgevoerde aanvallen van Rozenburg. Binnen het kwartier stond Spijkenisse aan de leiding. In het centrum van de verdediging kreeg Kees Tol te veel ruimte en moest Wouter Bloodhoofd voor de eerste keer naar het net. Na 25 minuten haalde Kees Tol hard uit vanaf een meter of 20 en kwam Spijkenisse op 0-2. Rozenburg moest even alle zeilen bijzetten om niet onder de voet te worden gelopen. Met als resultaat de 1-2 van Bryan van der Laan. Floris van den Heuvel werd door Jordie de Groot de vrije ruimte ingestuurd, net terug van een blessure lijkt de linkerspits niets op snelheid te hebben ingeboet, en Bryan van der Laan hoefde alleen zijn voet tegen de bal te zetten en was het eerste doelpunt van Rozenburg een feit. Spijkenisse bracht de marge weer snel op twee treffers door Kees Tol, maar voor de thee was het Paul Santra die een goede aanval van Rozenburg doeltreffend afrondde.

Na de Thee was het snel 4-2 en leek het nog een eenvoudig avondje te worden voor de hoofdklasser Spijkenisse. Doelpunt in de 3e minuut na de thee van wie anders dan Kees Tol. Rozenburg wilde niet verliezen en als dan toch met opgeheven hoofd het strijdtoneel te verlaten. Elroy van Seventer nam een voorzet van Paul Santra in één keer op de pantoffel en kroop Rozenburg weer dichterbij, 3-4. Even leek het weer spannend te worden maar zover liet Spijkenisse het niet komen. In de slotfase nog een opstootje waar Regillio van Buuren bij betrokken was en dat tekende de instelling van de thuisploeg, gaan voor elke mogelijkheid om er toch nog een gelijkspel uit te halen. Blijft jammer dat dergelijke wedstrijden, op koude winteravonden, weinig publiek trekken. Dit keer hebben de thuisblijvers, zeker de supporters van de thuisploeg, een meer dan leuke wedstrijd gemist. En Rozenburg heeft zich meer dan naar vermogen geweerd en dat beloofd nog wat voor de competitie die zaterdag weer van start gaat met een wedstrijd tegen Piershil.