Afgelopen zaterdag was er de misschien wel onnodige nederlaag op de thuisbasis tegen Alexandria. Een nederlaag, zoals de trainer van Rozenburg verder in dit artikel zegt, op zijn conto komt te staan. Het was een gok om met 10 man, na de rode kaart van Elroy van Seventer, vol voor de winst te blijven gaan. Maar ondanks het verlies is Rozenburg nog steeds koploper in de tweede klasse D, en daar heeft de man aan het roer bij Rozenburg, Peter-Marcel Nauta, ook een groot aandeel in.

Wat geweest is is geweest, de blik moet vooruit voor de mannen van West. Zaterdag FC Binnenmaas en dat is in Maasdam niet de makkelijkste tegenstander. Alhoewel Binnenmaas heeft op de Lange Weide dit seizoen nog niet gewonnen en wist Delta Sport er op 19 oktober jl. zelfs met 0-1 te winnen. Alexandria ’67 en CWO behaalde een gelijkspel. Vorig seizoen verloor Binnenmaas niet op de thuisbasis en verspeelde er maar 4 punten door, een gelijkspel tegen Rhoon en ’s Gravendeel. Rozenburg verloor vorig seizoen ook op ‘De Lange Weide’ met 2-1. Het was de laatste wedstrijd van de competitie, Binnenmaas al kampioen en Rozenburg een beetje met de gedachten bij de nacompetitie. Het Rozenburg doelpunt was van Bethslot Woldeamanuel. Binnenmaas is een lastig te kloppen ploeg op ‘De Lange Weide’, maar Rozenburg de koploper.

Coach Peter-Marcel Nauta over de wedstrijd tegen Binnenmaas en een kleine terugblik op de verloren partij tegen Alexandria.

“Zaterdag de terechte kampioen van seizoen 2017/2018 FC Binnenmaas, en hoe mooi is het dat zowel Binnenmaas als Rozenburg op dit moment de toonaangevende clubs zijn in de 2e klasse D. Vaak zijn de nieuwkomers alleen bezig met overleven, maar beide clubs laten zien dat ze mee kunnen op dit niveau en momenteel niet onder doen voor de titelkandidaten als Sparta, DCV en Deltasport. Binnenmaas herbergt veel voetbal en dynamiek, en met het aantrekken van Marco Jalink als nieuwe hoofdverantwoordelijke laat het zien nog veel meer ambitie te hebben. Jalink heeft een schat aan ervaring opgedaan bij o.a. RBC, FC Dordrecht, OVV en Xerxes DZB, waar hij de afgelopen 4 jaar (3 jaar zondag 1 en laatste jaar zaterdag 1) werkzaam was en helaas met degradatie uit de Hoofdklasse moest afsluiten. Binnenmaas speelde afgelopen zaterdag de derby tegen Strijen, en in een teleurstellende wedstrijd stond er na 90 minuten nog steeds 0-0 op de borden, helaas voor het publiek, maar beide ploegen hielden uiteindelijk wel een puntje over. De wedstrijd op West eindigde uiteindelijk in een teleurstelling voor Rozenburg, in plaats van de tent dicht te gooien bij 1-1, we speelden op dat moment al een kwartier met 10 man, wilde ik dat we voor de winst bleven spelen en dat was uiteindelijk een dure gok. Een nederlaag die dus op mijn naam mag. Toch kijk ik terug op een fantastische partij voetbal van Rozenburg, we hebben gedurende driekwart van de wedstrijd het spel gemaakt, veel kansen gecreëerd en toonde aan een hoog niveau te kunnen neerzetten, ik denk dat we het publiek vermaakt hebben, ook al hadden we liever wel wat overgehouden natuurlijk. Nadat we met 10 kwamen was er natuurlijk meer ruimte voor Alexandria ’66 en daar profiteerde zij van in de persoon van Marchiano Deekman. Het verlies maakt wel dat we ten aanzien van de eerste periode niet meer alles in eigen hand hebben, maar we hebben laten zien dat er wel degelijk rekening met ons moet worden gehouden. De doelstelling blijft echter onveranderd. Binnenmaas is een geduchte opponent voor Rozenburg en in de laatste 4 ontmoetingen waren er louter nederlagen voor Rozenburg, zaak dus om daar verandering in te brengen, zeker als we tot het einde van de eerste periode in beeld willen blijven, maar belangrijker nog, we naar 15 punten willen. Wanneer we in staat zijn om het spelniveau van afgelopen zaterdag te kunnen voortzetten, dan moet dat kunnen, en misschien staan de lat en paal ons dan niet in de weg. Zaterdag beschikken we niet over Elroy van Seventer (rode kaart, 1 wedstrijd schorsing), maar verder beschikken we over een volledig fitte groep.”

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 2nd. .