Rozenburg zet in op een herkenbaar elftal met veel Rozenburgers in de gelederen. Vooral coach/trainer Peter-Marcel Nauta lijkt voorop te gaan in dat streven. Bouwen aan de toekomst en het huidige niveau vasthouden of uitbreiden. Rozenburg talenten heeft hij weten terug te halen naar sportpark West. Een ingeslagen weg die tot succes kan leiden, maar zeker niet de makkelijkste weg naar succes.

Trainers zijn vaak passanten en willen op korte termijn succes. Sommigen brengen een bagagedrager vol spelers mee waar ze in het verleden mee hebben gewerkt. Nauta lijkt, althans tot nu toe, niet tot dat soort trainers te behoren, maar een trainer met een visie naar de toekomst waar het belang van Rozenburg voorop staat. Voor het volgende seizoen weet hij drie talenten met Rozenburgse roots terug te halen naar West, Luuk Visser, Kevin van Heemst en Armin Hasanovic. Met die laatste hadden we een gesprek.

Dit keer was de afspraak snel gemaakt, Armin was thuis, niet aan het studeren en van voetbal is op dit moment ook geen sprake. De achttien jarige student is een eerstejaars en heeft nog een paar jaar te gaan om zijn studie totaal management te voltooien. Als voetballer was hij als B- junior vertrokken naar Brielle om op een hoger niveau te spelen. Hij ging spelen in het zelfde team als Kevin van Heemst die ook terug komt naar West. Armin is een aanvaller en op de flanken inzetbaar. In de spits is zeker ook een mogelijkheid al zegt hij zelf fysiek sterker te moeten worden om in de tweede klasse op die plaats een rol van betekenis te kunnen spelen. Overigens een puntje waar hij hard aan werkt.

Armin Hasanovic

“Ik heb inderdaad een Rozenburg verleden. Toen ik eerstejaars B was kwam er een vriend uit Brielle kijken bij Rozenburg en die bracht me in contact met Brielle. Na een paar gespreken, onder andere met de trainer, besloten om daar te gaan voetballen. De B1 van Brielle speelde toen in de vierde divisie en dat was best wel een aardig niveau. Ik wilde dat wel een keertje meemaken en uit mijn comfortzone stappen. Ik speelde best wel een beetje in een vertrouwd team bij Rozenburg vooral met vrienden. Ik wilde gewoon kijken of ik dat niveau ook aankon als aanvaller.” Hoe ben je tot het besluit gekomen om terug te komen naar Rozenburg? “Via Marnix (Sonneveld, red.) had de trainer gevraagd of ik niet eens wilde komen praten. Bij Brielle was ik bestemd voor het tweede team. Dat gesprek met Peter (Marcel Nauta, red.) kwam goed op me over. Natuurlijk weet ik ook dat ik me verder moet ontwikkelen, maar wat zeker aan de orde was het krijgen van een echte kans, en daar was ik naar opzoek. Dat is wat ik ook nodig heb, ik moet me kunnen bewijzen. Natuurlijk weet ik dat ik me moet ontwikkelen op het punt van fysiekheid. De trainer gaf aan dat hij een speler zocht die acties in huis heeft, doelgericht is en assists kan geven en dat zijn wel punten die ik beheers. Dat alles paste in het plaatje van de trainer en daarna was de keuze snel gemaakt. Ik ken best wel wat spelers. Samen met Kevin (van Heemst, red.) heb ik de overstap naar Brielle gemaakt en met Luuk Visser heb ik ook veel gespeeld. Ik ken van de huidige selectie ook wel een paar spelers en dat heeft ook wel meegespeeld om terug te komen. Trainer kende ik niet, maar het gesprek gaf me wel veel vertrouwen. Wat de spelers ook vertelde kwam naar voren in het gesprek met de trainer. Ik snap ook wel dat het lastig kan worden. Ik kom van de A- jeugd (onder 19) en het eerste van Rozenburg speelt in de tweede klasse best wel een aardig niveau. Toch wel een beetje getwijfeld of ik mijn kans wel zou krijgen. Met jongens die nu bij de selectie zitten gesproken, zoals Marix (Sonneveld, red.) Bethslot (Woldeamanuel) en Yordes (Ramirez). De trainer komt na wat hij zegt, je moet het wel zelf invullen. Kort door de bocht ‘je kansen ga je krijgen het is aan jou’. Ik heb best een goed beeld van wat er verwacht wordt om basisspeler te worden. Maar ook wat ik van de technische staf kan gaan verwachten. Ik kan zowel links als rechts uit de voeten. Heb wel heel vaak in de spits gespeeld. De jongens die er nu spelen doen het best goed dus nog een hele kluif om een basisplaats te bemachtigen. Ik moet gewoon laten zien wat ik kan, maar uiteindelijk is het aan de trainer wie hij opstelt. Ik wil me bewijzen en knokken voor een plaats in het eerste team. Ik weet dat de jongens die er nu staan ook heel goed zijn. Maar die strijd ga ik aan.”

Brielle

“Toen ik bij Brielle kwam heb ik er niet echt over nagedacht hoever ik kon komen. Ik speelde in de B1 en na de wedstrijd vaak gelijk door naar de A1, dat gaf wel aan dat Brielle het in me zag zitten. Dat is nu eigenlijk nog zo. Ik ben nu tweedejaars A en speel ook wel met het tweede elftal en onder 23. Ik heb ook wel gesprekken gehad waar ze bij Brielle aangaven dat de kansen er best wel zullen komen. Ik heb zeker een leuke tijd gehad bij Brielle maar de doorstroming naar het eerste toe is niet makkelijk, veel meer wil en kan ik er niet over zeggen. Ik heb mooie herinneringen de bekerfinale als B junior in de Rijnmond Cup tegen Spijkenisse en in mijn eerste jaar bij Brielle mocht ik meedoen in het tweede elftal en die speelde toen op het hoogste amateurniveau van Nederland. We kregen wel met 5-1 klop van Barendrecht, maar wel een hele mooie ervaring.”

Vrij snel besloten om naar West te komen

“Het ging eigenlijk best wel snel. Ik had een gesprek met de trainer en dat voelde gelijk goed. Wat ik graag wilde horen vertelde de trainer in zijn plannen. Iedereen krijgt bij Rozenburg een kans, natuurlijk licht het aan jezelf wat je er mee doet. Ik heb echt het gevoel dat ik een kans krijg en die zal ik moeten benutten, dat moet ik zelf doen. Dat ze echt Rozenburgse jongens een kans geven en niet zo snel spelers van buitenaf halen. Dat is heel mooi voor een club en daarvoor wil ik graag terugkomen. Nu natuurlijk wanneer ben ik goed genoeg om door te dringen. Bij Bethslot (Woldeamanuel, red.) gaat het snel. Misschien duurt het bij mij iets langer, maar ik ga er komen. Je vraagt me wat mijn doelen zijn voor de toekomst. Ik heb de beslissing genomen om voor Rozenburg te spelen en daar ga ik voor meer dan honderd procent voor. Een basisplaats en wat kunnen betekenen voor Rozenburg een beetje het pad wat Bethslot heeft bewandeld. Dat is een ideaal beeld. Ik ga me echt focussen om van belang te kunnen zijn voor Rozenburg. Hoe ver Rozenburg komt kan ik niet zeggen, daarvoor ken ik het spelen in de tweede klasse niet goed genoeg. Maar met wat jonge spelers en de ervaring die er nu al in de ploeg zit zou het best wel eens kunnen dat de tweede klasse niet het hoogst haalbare is. Maar nogmaals bij de jeugd heb ik ervaring op diverse niveaus bij de senioren niet. Misschien gaan we er ook wat langer over doen om hoger te komen.”

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 18th. .