Wat moeten we ermee. Shredder, de prul of toch maar bewaren in een digitaal archief. Wat gaat de KNVB doen met de straffen uit het seizoen 2018-2019. Moet Deltasport de straf nog en dus opnieuw uitzitten. Begint Nick de Bil, als we het over Rozenburg hebben, weer met een schorsing van twee wedstrijden. Vragen waar nog geen antwoorden op zijn, of…? Toch ook een seizoen waar vooral Rozenburg voortvarend aan begon. Winst in de eerste drie wedstrijden als promovendus, een droomstart.  

We hebben de vraag, over die schorsingen, ook even bij de trainer van Rozenburg, Peter-Marcel Nauta, neergelegd. “Eigenlijk geen idee. Je zou zeggen dat de straf nog niet is uitgezeten en opnieuw ingaat. Bij mij is nog geen uitspraak bekend. Het zou vreemd zijn om een seizoen te schrappen, maar de straffen wel als afgehandeld beschouwen. Voor ons betekend dat Nick de Bil nog twee wedstrijden schorsing zou hebben. We wachten het maar af.” Als we dan toch bij trainers zijn. Het blijft een fenomeen, iets bijzonders, waarom presteert een elftal onder de ene trainer voor geen meter en onder de andere speelt een ploeg de sterren van de hemel. Voorbeelden genoeg, ook in het betaalde voetbal. De wissel bij Feyenoord waar Dick Advocaat het elftal binnen de korstte keren op de rails had. De Duitse kampioen Bayern München is ook zo’n voorbeeld. Niko Kovac kreeg FC Hollywood, zoals de rekordmeister uit Zuid-Duitsland ook wel wordt genoemd, niet aan het voetballen. Zijn opvolger Hans-Dieter Flick heeft nog niet verloren met de zelfde selectie. Dat lijkt, als we ons niet vergissen, op sportpark West ook een beetje het geval. Peter-Marcel Nauta is ook zo’n people manager, daar kan Rozenburg zeker nog mee vooruit. Soms een vingertje geven om een hele hand terug te krijgen. Nog wat schaven zo hier en daar, het gaat niet helemaal vanzelf. Maar aan de andere kant ‘je bent zo goed dan je laatste wedstrijd’ en dat is voor Nauta niet anders. Maar na het succes van de promotie vanuit de derde klasse zijn eerste seizoen, weliswaar afgebroken door de Coronacrisis, met Rozenburg in de tweede klasse was meer dan verdienstelijk. Alhoewel zijn ploeg toch wel een paar onnodige steekjes heeft laten vallen.     

Rozenburg verloor 8 wedstrijden en speelde er 2 gelijk, maar won er uiteindelijk ook 6 als promovendus.

Datum

thuis

 

uit

uitslag

21-09-2019

Rozenburg

-

De Zwerver

2 - 1

29-09-2019

Vitesse Delft

-

Rozenburg

1 - 2

05-10-2019

Rozenburg

-

Deltasport

4 - 1

12-10-2019

Rozenburg

-

SVS

2 - 3

19-10-2019

NSVV

-

Rozenburg

1 - 3

26-10-2019

Rozenburg

-

Alexandria’66

2 - 3

02-11-2019

Binnenmaas

-

Rozenburg

6 - 4

09-11-2019

DCV

-

Rozenburg

2 – 2

23-11-2019

Rozenburg

-

CWO

1 - 0

30-11-2019

Strijen

-

Rozenburg

1 - 1

07-12-2019

Rozenburg

-

Sparta AV

2 - 5

14-12-2019

Charlois

-

Rozenburg

3 - 2

25-12-2020

Rozenburg

-

Spirit

1 - 4

01-02-2020

De Zwerver

-

Rozenburg

2 - 1

08-02-2020

Alexandria’66

-

Rozenburg

0 - 1

15-02-2020

Rozenburg

-

NSVV

1 - 3

07-03-2020

Deltasport

-

Rozenburg

Afg.

         
 

Competitie stopgezet

     
         
         
         
         
         
         
         

Als je de eerste drie wedstrijden wint, als promovendus in de tweede klasse, moet er bij de supporters, zeker bij de oudere, de vraag naar boven zijn gekomen hebben we weer zo’n generatie die het ploegje uit het dorp aan het Scheur aan de top van het amateurvoetbal brengt. Maar na het onnodige verlies tegen ploegen als SVS (2-3) en Alexandria’66 (2-3) weer met twee voetjes in de Rozenburgse klei. Het besef moet er snel zijn gekomen dat als dit Rozenburg 120 procent geeft het ver kan komen en een ploeg is en wordt om rekening mee te houden. Maar achteroverleunen en denken komt wel goed is voor Rozenburg (nog) niet van toepassing.

Natuurlijk speel je als promovendus in de tweede klasse niet zomaar mee en kan je gaan voor de prijzen. Maar zeker die eerste periode van het afgelopen seizoen gaf duidelijk aan dat er potentie in dit Rozenburg zit. De toekomst zal het uitwijzen. En is Nauta in staat om er nog meer uit te halen. Hopelijk kunnen we er het nieuwe seizoen weer met supporters en veel publiek getuigen van zijn.

 

 

 

Wie scoorde de doelpunten

Bryan van der Laan

11

Nick de Bil

5

Vince Lissenberg

3 of 4?

Bethslot WoldeAmanuel

3

Elroy van Seventer

2

Patrick Struijk

2

Regillio van Buuren

1

Jordie de Groot

1

Floris van den Heuvel

1

Marnix Sonneveld

1

Eigen doelpunt Vitesse Delft

(1)?

 

          Ook dit afgebroken en afgelopen seizoen maakte Bryan van der Laan de meeste doelpunten, 11. Maar er is eigenlijk maar één vraag als het over doelpunten gaat. We gaan terug naar de wedstrijd uit in Delft tegen Vitesse. Rozenburg won met 1-2 en was het nu een eigen doelpunt van Vitesse of kunnen we die mooie treffer op naam schrijven van Vince Lissenberg. We vragen het Vince zelf. “Met een gelijke stand waarin zowel wij als Vitesse nog vol voor de winst gingen, was er veel ruimte in de omschakeling. Na een mislukte aanval van Vitesse kreeg ik de bal op de middenlijn aangespeeld. Vanaf daar versnelde ik met de bal totdat ik in de zestien was. Er was een hele goede bezetting voor het doel, denk een mannetje of 5. Ik gaf een scherpe voorzet richting te tweede paal, want daar stonden mensen klaar om de bal binnen te tikken. Vlak voor de doellijn werd de bal getoucheerd door een van hun verdedigers en toen vloog de bal de verre hoek in. De VAR zal waarschijnlijk zeggen dat het eigen doelpunt is, maar ik tel hem lekker voor mezelf. Ik denk overigens dat die goal wel symbool stond voor die wedstrijd, we wilden echt knokken voor de winst. Als we in de laatste minuut met 5 man voor de goal staan dan wil je winnen. En dan toch die goal nog maken.” Het was verdiend dat zeker. Rozenburg toonde vooral in die wedstrijd aan een ploeg te zijn om rekening mee te houden. En dat was op een paar mindere momenten/wedstrijden na de trend van het afgelopen seizoen.

Binnenkort deel 2 …….

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 18th. .