Voor Rozenburg en coach Peter-Marcel Nauta is de opdracht simpel, winnen. Daar ontbreekt het tot nu toe aan. Natuurlijk het is allemaal in aanloop naar de competitie en bekerwedstrijden zijn net als vriendschappelijke potjes meestal niet aan Rozenburg besteed. Wie wint heeft een plan en wie verliest meestal een excuus. Nauta heeft beide. Toewerken naar een basis team is met een waslijst aan geblesseerde spelers nog niet aan de orde voor de coach.

Als het plan is veel speelminuten geven aan de brede selectie wordt Nauta daar geholpen door de omstandigheden. Voor Nauta zijn het niet alleen de geblesseerde spelers, die hem parten spelen. Ook vakantie en daarmee eventuele verbandhoudende periode van Quarantaine zijn op sportpark West nog niet voorbij. Nauta blijft ogenschijnlijk rustig en een gelouterde uitspraak van de coach is ‘Het is zoals het is’. Maar hoe je het ook wendt of keert Rozenburg heeft een overwinning nodig om het blazoen weer een beetje op te poetsen. Zaterdag, let op het aanvangstijdstip van 17:00 uur, een kans tegen het Haagse HSMH. Eenvoudig wordt dat zeker niet, er zijn op dit moment geen makkelijke potjes voor Rozenburg. Over de opstelling doet Nauta geen uitspraken en of Jordie de Groot, terug van een enkelblessure, de gelederen gaat versterken ook niet. Er zijn veel vragen die open staan. We zullen moeten wachten tot zaterdag om er antwoordt op te krijgen.

Coach Peter-Marcel Nauta over de wedstrijd tegen HMSH

Aanstaande zaterdag de bekerwedstrijd tegen v.v. HMSH die net als wij zelf de eerste partij verloren. In onze partij tegen eersteklasser ONA hebben we ons zelf tekort gedaan, met name in het eerste half uur werd er redelijk gespeeld, we maakte een prachtig doelpunt, maar waren ook niet klinisch genoeg om de opvolgende kansen te benutten en de wedstrijd vroeg in het slot te gooien. Waarna we weer in het maken van dezelfde fouten vervielen en het niveau wegzakte, moeilijke oplossingen/keuzes, zeer slordige passes en geen discipline in de uitvoering van verdedigende taken met name op de rechterkant. Ondanks dat creëren we ook in de 2de helft kansen, maar mist de scherpte in de afwerking en vervolgens countert ONA naar de overwinning. Uiteindelijk een terechte nederlaag, maar het eerste half uur biedt toch het perspectief wat we nodig hebben.  

HMSH verloor ook haar eerste wedstrijd en werd na een gelijk opgaande eerste helft in de tweede helft overlopen door een goed spelend Vitesse Delft, uitslag 2-6. Wanneer we nog een rol van betekenis willen spelen, dan is de opdracht vrij eenvoudig, we moeten winnen van HMSH en dan in een rechtstreeks duel met Vitesse Delft uitmaken of we goed genoeg zijn voor nog een extra ronde beker. Wij gaan er alles aan doen om ons te herstellen van de nederlaag bij ONA, dus een goede verdedigende teamdiscipline, eenvoudige keuzes en focus op onze passing. Zaterdag dus niet een half uur oke, maar 90 minuten goed.

 

Foto's Archief: Coach Peter-Marcel Nauta en linkerspits Floris van den Heuvel die afgelopen zaterdag een treffer tegen ONA op zijn naam schreef in de  categorie beauty’s.

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Monday the 19th. .