We hebben een afspraak met Rozenburg rechtervleugelverdediger Vince Lissenberg. Het afgelopen seizoen stond hij op alle wedstrijdformulieren en op de eerste bekerwedstrijd na altijd in de basis. Een speler met een goudrandje op vele plaatsen inzetbaar en met een aanvallende drive altijd bereid om meters te maken. Ooit begonnen bij Bernisse en een aantal jaren voor Zuidland gespeeld. Tocht is Vince een Rozenburger geworden woont op het dorp en begint aan zijn achtste seizoen bij de Rood Gelen. Als eerste elftalspeler ook zeer betrokken bij het opleiden van de jeugd. Samen met Erik van de Ridder in het begeleidings- trainersteam van Rozenburg onder 15/1.

“Alweer een jaar of drie geleden ben ik begonnen met het trainen van toen het team onder 13/1. Erik vroeg me of ik het leuk zou vinden om dat samen met hem te gaan doen. Erik had net afscheidgenomen van het trainerschap B-selectie. Het leek me leuk, en zeker voor de jeugdteams leuk, als ik daar als speler van het eerste team ook bij betrokken ben. Erik is natuurlijk de man die de trainingen leidt en ik houd me wat meer bezig met individueel begeleiden. Erik heeft een achtergrond als trainer, heeft de jeugdopleiding bij Feyenoord doorlopen en heeft met Rozenburg jaren op het hoogste niveau bij de amateurs gespeeld. Op dat gebied dus de nodige ervaring. Je ziet dat in deze moeilijke vreemde tijden met corona de jongens toch wel wat wilde blijven doen, we zijn pas nog naar het strand geweest. En voor me mezelf ook belangrijk om bezig te blijven, leuk om te doen.”

Op alle wedstrijdformulieren het afgelopen (afgebroken) seizoen

“Dat klopt wel. Op de eerste bekerwedstrijd na, begon op de bank tegen Meeuwenplaat, in de basis. Wel een paar keer gewisseld. Geen schorsingen, geen blessures, als je zegt het beste seizoen tot nu toe, is dat denk ik ook wel zo. We beginnen aan seizoen acht en hoe dat seizoen er uit gaat zien? We hebben te maken met Corona, daar komt niemand omheen. Natuurlijk de hoop dat het weer niet stil komt te liggen. Eigenlijk zijn we daar met z’n alle bij. Als we ons aan de voorschriften en de regels houden moet dat lukken. Alhoewel we niet alles zelf in de hand hebben. We hebben wel een voordeel dat het complex goed kan worden ingericht voor de coronaregels. De kantine heeft twee ingangen en dat is ook zo bij de gang naar de kleedkamers, eenrichting is daar goed mogelijk. Ja, het is een beetje afwachten, of we met twee teams gelijk het veld op komen en of het publiek netjes op anderhalve meter zal blijven, geen idee. Ik was de laatste paar weken bij Spijkenisse. Wel veel strepen op de vloer in de kantine, maar tijdens de wedstrijd met een paar honderd man langs de lijn houd die afstand dan maar eens vast. Soms lijkt het erop dat er ook belangenverstrengelingen komen. De regels staan natuurlijk op nummer 1, maar clubs kijken misschien ook naar iets verkopen, is ook goed voor de club. Ik hoop dat het samen kan gaan en dat we kunnen blijven spelen.”

Aanvallende back

“Ja, ik ga nogal eens mee naar voren, dat klopt wel. Gelukkig heb ik een redelijke conditie en ben meestal op tijd terug. Maar oke er zijn momenten dat ik er even niet ben, dat moet ik toegeven. En is het natuurlijk wel de bedoeling, en dat zijn ook de afspraken, dat het wordt opgevangen. Soms ben ik iets te enthousiast en kan het leiden tot hachelijke situaties. Het zijn vaak niet de opdrachten die ik van de trainer krijg, die zegt eerder doseren. Als back heb je vaak veel ruimte, zeker als de tegenstander met 4-4-2 speelt. Ik laat me wel eens verleiden door de ruimte die er ligt. Aan de andere kant heb ik als back ook 4 doelpunten gemaakt en wat assists afgeleverd, dus soms levert het toch wel iets op. Nu gaat het er niet om, om op de topscorerslijst te komen, maar wel leuk om ook op die manier een bijdrage te leveren. Als je me vraagt naar mijn favorieten plek, heb ik die wel. Het liefst centraal achterin en dan aan de linkerkant. Eerst een basisplaats en dan kijken we welke plek. Het klinkt als een cliché, ik sta waar de trainer me nodig heeft, maar eigenlijk is het wel zo. Van de verdedigers die we hebben staan de meeste het liefst in het centrum. Op de backplaatsen was er niet zoveel concurrentie. Jordie (de Groot, red.) en ik hebben bijna alles gespeeld. Jordie was één wedstrijd geschorst en in die wedstrijd tegen de Zwerver in Kinderdijk moest Patrick Struijk (aanvaller / middenvelder, red.) op linksback spelen, dat zegt eigenlijk genoeg. Als je terugkijkt was er denk ik ook niet echt veel redenen om te wisselen. Resultaten tellen natuurlijk ook mee voor de trainer om zijn team te laten staan. Ook al viel het kwartje redelijk veel onze kant op hebben we ook wel wat afgedwongen. We hebben niet veel wisselingen in de selectie. De sfeer is super, komt natuurlijk ook wel door de resultaten. Dat zag je ook wel in het seizoen van de promotie, iedereen wil erbij horen. En de trainer heeft ook zijn bijdrage. We hebben er de laatste jaren wel een paar gehad, ik ga niet te veel oude koeien uit de sloot halen dat heeft niet zoveel zin, maar deze trainer voelt het wel aan en heeft daar wat meer ervaring in. Misschien ook niet allemaal de schuld van die andere trainers. Belangrijk om te weten wat heeft een groep nodig. Noemen ze tegenwoordig geloof ik een people manager. Ook niet gelijk in paniek als het even wat minder gaat.”

Ben je nu een echte Rozenburger

“Ja, dat zeker. Ik woon hier en begin aan mijn achtste seizoen. Ooit begonnen bij Bernisse en acht jaar in Zuidland. Maar voor ik hier naar toe kwam kende ik al wel een aantal spelers. We hebben een leuke groep die ook nog eens een balletje kunnen trappen. Dan komt alles wel even samen, leuk en mooi om daarbij te horen. En als je naar het volgende seizoen vraagt, we gaan het zien. Er komen wat nieuwe jongens bij. Dat is denk ik wel goed, zeker ook voor de backposities. Daar waren we niet dik bezaaid het afgelopen seizoen. En of het allemaal gelijk eerste elftalspelers zijn moet blijken. De selectie is zeker breder geworden en hopelijk ook nog sterker.”

En hoe nu verder

“Je vraagt me naar Vitesse Delft voor de beker. Geen bijzondere wedstrijd voor mij. Maar als ik je hoor zeggen die wedstrijd van het vorige seizoen de aanzet was tot een prima eerste periode heb je misschien gelijk. Nu wonnen we (in blessuretijd door een doelpunt van Vince Lissenberg of een eigendoelpunt van Vitesse) met veel inzet van een titelkandidaat. Als je verlies wordt het wellicht anders en ga je met een ander gevoel de competitie in. De voorbereiding was niet echt glanzend. Dus die winst was belangrijk, dat zeker. Daarna begonnen we misschien wel een beetje te zweven na een paar potjes winst. Maar ervaring opgedaan en laten zien dat we zeker de eerste periode mee konden op dit niveau. Hoe het komende seizoen zal gaan? Er zijn wat sterke ploegen bij gekomen. Pelikaan en VVGZ zijn ploegen die hoger hebben gespeeld. Het wordt denk ik lastiger dan vorig seizoen. Toen was de doelstelling handhaven, dat is gelukt. Aan zoiets moeten we nu ook weer denken. Misschien als alles een periode meezit gaan voor een periodetitel. Een ploeg als Deltasport heeft zich heel erg versterkt. Daar winnen we niet zomaar van zoals afgelopen seizoen met 4-1 hier thuis. Dat zal een stuk lastiger worden. We hebben ervaring op gedaan en de groep bij elkaar weten te houden. Ergens in de midden moet denk ik toch wel mogelijk zijn. En als het een beetje meezit misschien meer dan dat. De toekomt zal het uitwijzen.” 

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 18th. .