Het komende seizoen komt Stefano Tavares naar sportpark West. De tegenwoordige inwoner van Rozenburg was al eerder in beeld bij Rood Gelen, maar had toen al zijn jawoord gegeven aan Alblasserdam. Peter-Marcel Nauta, hoofdcoach en trainer van Rozenburg, wist dat Stefano het niet meer naar zijn zin had bij Alblasserdam en dat de ervaren verdediger ook nog eens op het dorp woont. Voor Nauta was één en één ‘twee’ niet wachten tot andere kapers met de ervaren verdediger aan de haal zouden gaan en wist hij Stefano Tavares aan zijn selectie toe te voegen.

 

Je had al vroeg aangegeven weg te gaan bij Alblasserdam wat was de reden? “Eigenlijk is het niet gegaan zoals het hoort te gaan. Wat onenigheid met de trainer heeft me doen besluiten verder niet meer voor Alblasserdam te spelen. Eerder heb ik er, in de eerste klasse, 5 jaar gespeeld en wilde de laatste jaren van mijn voetbalcarrière wel bij Alblasserdam spelen en mij carrière daar afsluiten. Maar het is anders gelopen. Dat ik nu in Rozenburg woon heeft daar niet zoveel mee te maken. Het is een klein halfuurtje rijden met de auto dus dat valt nog wel mee. Wel jammer, maar het is zo gelopen.” Heeft dat je nu in Rozenburg woont wel te maken met je keuze voor de Rood Gelen? “Misschien een beetje. Twee jaar geleden ben ik ook al eens benaderd door Erik van de Ridder. Hij had wat gelezen in de krant en wist dat ik naar Rozenburg zou komen om hier te komen wonen en wilde graag een gesprekje. Maar ik had mijn jawoord al aan Alblasserdam gegeven dus toen ging het niet door. Nu ik zonder club zit waren er wel clubs die interesse hadden, maar de trainer van Rozenburg heeft me gelijk gebeld, zeker nadat hij had vernomen dat ik Rozenburg ook wel zag zitten als toekomstige club.”

Het verleden

Wat zijn de posities waar je graag wilt spelen? “Ik heb meestal gespeeld als rechtsback, maar ook wel op de ‘Zes’, verdedigende middenvelder. Rechts op het middenveld zou ook nog wel kunnen. Eigenlijk waar de trainer mij nodig heeft ga ik spelen. Maar met aanvallend voetbal van achteruit opkomen over de flanken bevalt me het best.“ Waar heb je tot nu toe gespeeld en in welke klasse was dat? “Begonnen bij SVV/SMC in Schiedam. Een paar jaar gespeeld en ben toen naar Leonidas gegaan. Dat was denk ik vanaf de C- junioren tot en met de A1. Van Leonidas naar FC Maense gegaan, speelde toen tweede klasse dacht ik. Daarna naar Alblasserdam voor 5 jaar, speelde in de eerste klasse. Bij Pernis speelde vrienden en bekende en die wilde graag dat ik bij Pernis kwam spelen. Heb ik 2 jaar gedaan. Daarna kwam Pelikaan op mijn pad, een tweedeklasser en weer terug naar Alblasserdam, maar dat was van korte duur. Blessure, corona en onenigheid met de trainer. In de voorbereiding van het vorige seizoen, in een wedstrijd voor de beker tegen de amateurs van Dordrecht, mijn kruisbanden afgescheurd en een jaartje niet gespeeld. Dit seizoen was het na 4 wedstrijden klaar door corona.”

Stefano Carcia Tavares

“Ik ben 31 jaar en woon sinds twee jaar in Rozenburg met mijn vriendin en een zoontje van anderhalf jaar oud. Mijn vriendin woont hier al heel haar leven. We hebben samen een huisje gekocht. Eigenlijk wilde mijn vriendin wel ergens anders heen, maar ik vind het helemaal prima hier. Rustig en nu ik bij Rozenburg ga voetballen lekker dichtbij op de fiets naar de training. Na-afloop een biertje moet helemaal goed komen.”

Wat weet je van Rozenburg

“Ik ken Ünal (Bayka keeper, red.), maar die vertrekt naar Nieuwenhoorn. En Floris (van den Heuvel, red.) is een oud collega van mijn vriendin. Heb al app-jes gekregen van spelers. Dat voelt goed. Verder heb ik met Pernis wel eens tegen Rozenburg gespeeld. Heb ook een wedstrijd tegen Sparta gezien, daar speelt een neefje. Die kom ik waarschijnlijk ook nog een keertje tegen in de competitie. Verder heb ik begrepen dat de trainer aanvallend wil voetballen, dat kwam in ons gesprek ook wel naar voren. Maar verder nog niet over inhoudelijke zaken. Moet me natuurlijk eerst bewijzen. Ik kom voor een basisplaats dat zeker, maar of dat gelijk gaat lukken?”

Corona

“Moeilijke tijd. Ik ga me zelf wel fit houden. Hier kan je lekker lopen over de boulevard en nog wat mooie plekjes. Wil wel fit aankomen bij Rozenburg, ga zeker aan mezelf werken. Mijn knie moet sterk blijven en aan de conditie werken. Verder, nu ik niet meer speel voor Alblasserdam, kan ik Rozenburg volgen. Verder in deze tijd oppassen. Ik werk als tv monteur en kom veel bij klanten thuis. Gelukkig is er veel begrip met afstandhouden en mondkapjes. En we hebben een kleine dus uitgaan ligt achter ons. Hopen dat iedereen gezond mag blijven en dat we zonder gevolgen uit deze crisis kunnen komen. En natuurlijk dat ik er alles aan doe om volgend seizoen te schitteren bij Rozenburg. Op welke positie? Waar de trainer me nodig heeft.”

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 19th. .