Weer gaat Rozenburg in de slotfase onderuit. Eerst met een penalty in de 72e minuut en dan een paar minuten later schuift Lucas van Oeveren de bal tussen de benen van doelman Spiessens door. Kansen genoeg voor de Rood Gelen van West eigenlijk meer dan dat Sparta, de tegenstander van afgelopen zaterdag, wist te creëren.

Coach Peter-Marcel Nauta had gekozen voor een 3-5-2 opstelling. “Ik laat Brobbel en Boertje op de bank en ga met drie centrale beginnen. Bryan van der Laan in de midden en Elroy (van Seventer, red.) en Maik den Ouden links en rechts ernaast”, vertelde coach Peter-Marcel Nauta voor de wedstrijd. “Ze spelen met twee spitsen en moeten we ze op het middenveld op kunnen vangen. In de heenwedstrijd waren we de bovenliggende partij en stonden met lege handen. We gaan er nu iets aan proberen over te houden. Tenslotte beginnen we met een punt en die moeten we zeker vasthouden.”

In het eerste kwartier was het aftasten en een beetje heen en weer voetbal zonder dat de ploegen van Robert van Beek, Sparta, en Peter-Marcel Nauta, Rozenburg, uitgespeelde kansen wisten te creëren. Sparta kwam wel beter uit de startblokken dan Rozenburg. Maar het werd een eerste helft waar niets spectaculairs gebeurde. Rozenburg behoudend en vooral bezig, om begrijpelijke redenen, de deur niet wagenwijd open te zetten en Sparta die het wel probeerde, maar zeker de heenwedstrijd in Rotterdam in gedachte moet hebben gehad waar Rozenburg wel verloor, maar zeker de betere ploeg was. In de 39e minuut ging het dan toch nog bijna mis voor Rozenburg. Sparta scoorde uit een hoekschop bij de tweede paal, maar arbiter Mitchell Prins had een overtreding geconstateerd van een Sparta aanvaller en kwam Rozenburg met de schrik vrij.

In de tweede helft kreeg thuisploeg Rozenburg zeker kansen. In de 70e minuut kopte Bethslot Woldeamanuel in de rebound voor een leeg doel over en dat zou hem verder in de tweede helft nog een keer overkomen.

In de 72e minuut ging het dan toch mis voor Rozenburg. Een overtreding net binnen de zestien en op een plaats tegen de achterlijn die niet echt nodig was en ging de bal op de stip. Jordy van Buren liet zich deze kans niet ontlopen en stond de achterstand voor Rozenburg dan toch weer op het bord. Coach van Rozenburg Nauta bracht de snelle Tim Bekker voor Jordie de Groot en wilde op de counter nog een puntje redden. Zover kwam het zeker niet. Rozenburg had moeite de bakens te verzetten en als Lucas van Oeveren in de 78e minuut de 0-2 binnen schiet is de wedstrijd gespeeld. Ook nog een balletje op de lat van Sparta voorkwam erger voor Rozenburg.

Aanvoerder Bryan van der Laan

“Het wordt elke week een zelfde verhaal. Ze waren misschien wel iets sterker, en we hadden meer verdiend. Vooraf weet je dat het een lastige wedstrijd wordt en Sparta een goeie ploeg heeft. Als we dit er tegenover kunnen zetten niet helemaal ontevreden. Maar weer geen resultaat. Je ziet het verschil, wij krijgen een paar honderd procent kansen en scoren niet. Zoveel echte kansen heb ik bij Sparta niet gezien. Maar ze scoren wel twee keer, waarvan een keer uit een pingel. Dat is wel weer zuur. Die penalty zie je aankomen, normaal wint Maik (den Ouden, red.) zo’n duel nu zat hij er naast. Dat het niet allemaal mooi is besef ik me ook, maar elk punt telt dit seizoen. Uiteindelijk is het weer niet gelukt en dat we meer hadden verdiend zie je uiteindelijk niet terug. We stonden twee keer vrij voor een open doel. Bal op de paal en herinner me nog wel wat kansen. Dan sta je met 0-1 achter dan komt er een balletje overheen, daar had ik korter moeten zitten, en schuift hem tussen de benen van de keeper in het netje. Lastig om de motivatie vast te houden. We krijgen klap op klap, vorige week geven we binnen 10 minuten een 2-4 voorsprong weg en nu gaan we weer in de slotfase onderuit. Het zit vaak tegen dit seizoen. Als je kijkt over twee wedstrijd hoe we spelen tegen Sparta een goeie ploeg die op plaats 4 of 5 staat in de competitie horen we niet te staan waar we staan, maar wel de realiteit. We moeten punten sprokkelen en hopen, meer is het niet dit seizoen.”