Het worden finales en Rozenburg moet alleen maar winnen als het volgend seizoen ook nog in de tweede klasse wil spelen. Zaterdag Alexandria in Rotterdam. Eigenlijk nog de enige wedstrijd waar de Rood Gelen een steekje mogen laten vallen als Binnenmaas in Vlaardingen gaat winnen bij Deltasport. Afhankelijk bij verlies kan nog, maar daar zal Nauta met zijn ploeg niet vanuit willen gaan.

Never change a winning team. Of dat zaterdag ook voor Rozenburg zal gelden is nog maar de vraag. Bryan van der Laan is weer beschikbaar na zijn schorsing van 3 wedstrijden en zal zeker een basis plaats krijgen in het team dat zaterdag tegen Alexandria gaat spelen. Op het middenveld moet de strijd worden gewonnen. Of Peter-Marcel Nauta een plaats op het middenveld in gedachten heeft voor Van der Laan en hoe gaat Rozenburg dan spelen met 1-4-4-2 of 1-4-3-3 is nog niet helemaal duidelijk. Onur Zaif is nog niet beschikbaar, en wie gaan er op de bakposities spelen. Of is aanvoeder Bryan van der Laan de enige wissel in het elftal van Nauta. Zaterdag de beslissingen in de tweede klasse D. Voor het kampioenschap heeft DCV aan een puntje genoeg, thuis tegen Hellevoetsluis. In de derde periode zijn Spirit, Sparta en Binnenmaas nog in de race. Waarbij de kansen voor Binnenmaas wel erg klein zijn en alleen in theorie mogelijk. Maar Rozenburg moet onderin kijken en vooral naar zichzelf. Het moet winnen, daarna komt de nacompetitie in beeld.

Alexandria

De wedstrijd zaterdag wordt gespeeld aan de Leninggradweg op sportpark Oosterflank in Rotterdam. In de heenwedstrijd in Rozenburg, op 13 maart 2022, won de ploeg van Peter-Marcel Nauta met 2-0. Voor Rozenburg de tweede overwinning van dit seizoen en met een veldspeler in het doel. Vince Lissenberg was in die wedstrijd de doelman. Bethslot Woldeamanuel en Nick de Bil tekende voor de doelpunten. Ook in die fase van de competitie was het buffelen om uit de gevarenzone te komen en zoals we nu weten is dat niet echt gelukt. Alexandria is ontstaan in de periode dat Alexanderpolder een nieuwe woonwijk werd in Rotterdam. Uit de jeugd in de begin jaren van het bestaan hebben een aantal spelers het tot het profvoetbal gehaald. Zo komen Winston Bogarde, Nathan Rutjes en Waner Hahn uit de jeugd van Alexandria. De ploeg uit Rotterdam heeft veel ervaring op tweede klasse niveau. Al vele jaren speelt Alexandria op dit niveau, er waren zelfs uitstapjes naar de eerste klasse en de hoofdklasse. Maar zaterdag een ander scenario, Rozenburg moet en Alexandria is veilig en mag.

Foto's (archief) uit de wedstrijd van 13 maart 2022

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 7th. .