Voor Rozenburg begint de nacompetitie met een thuiswedstrijd tegen SSS uit Klaaswaal. SSS eindigde het afgelopen seizoen op de derde plaats in de derde klasse D, achter kampioen v.v. Nieuwerkerk en LMO uit Rotterdam, de ploeg die op de tweede plaats eindigde. De ploeg uit Klaaswaal kwam in aanmerking voor een vervangende periode, de eerste periode. Als één na hoogste periode kampioen in de eindrangschikking tegenstander van nr. 13 van de tweede klasse, Rozenburg.

Voor Rozenburg is SSS geen onbekende. In competitieverband speelde beide ploeg diverse keren tegen elkaar. Het laatste seizoen waar SSS en Rozenburg in de zelfde afdeling actief waren dateert van het seizoen 2016-2017. Rozenburg won beide wedstrijden. Op 10 december, in een mistig Klaaswaal, won Rozenburg met 2-3. Rick Tas, die tegenwoordig ook nog wel eens Rozenburg uit de brand helpt door onder de lat te staan, had als speler (rechtsback) een hoofdrol in Klaaswaal. De opening van het artikel dat naar aanleiding van die wedstrijd op sportenrozenburg verscheen.

Lennart Quak neemt Rozenburg bij de hand

Rozenburg was afgelopen zaterdag te sterk voor SSS in Klaaswaal. De tuisploeg kwam tot twee keer toe op voorsprong, maar bij Rozenburg had Lennart Quak het vizier op scherp. Van zeker 25 meter schoot hij twee keer, van bijna de zelfde plaats, de bal snoeihard in de touwen achter de talentvolle jonge doelman van SSS Sylvano Diepenveen. Ook het derde doelpunt van Rozenburg was er één ondergedompeld in schoonheid en ook deze was van grote afstand. Rick Tas was de maker en de matchwinner.

En in de thuiswedstrijd op 13 mei 2017 werd het op sportpark West 3-0 voor de Rood Gelen. Ook van dat artikel het inleidende stukje.

Floris van den Heuvel groot aandeel in de overwinning  

Er stond niets meer op het spel afgelopen zaterdag in de wedstrijd tussen Rozenburg en SSS op sportpark West. Maar de prestigestrijd, tussen de beide toppers van de 3e klasse D, was genoeg voor een leuke wedstrijd. Rozenburg won en vooral Floris van den Heuvel had in de laatste competitiewedstrijd een groot aandeel in de overwinning. Zeker de tweede helft waar Rozenburg meer en meer met 3 spitsen speelde. Was de van nature linksbuiten helemaal in zijn element. (doelpunten in die wedstrijd 2 maal Lennart Quak en Floris van den Heuvel)

In dat seizoen werd Rozenburg derde achter kampioen Rhoon en Rijnmond Hoogvliet Sport die op plaats twee eindigde. SSS werd vierde, won overigens wel de eerste periode.

In de afgelopen competitie verloor SSS de laatste 3 wedstrijden. IJsselmonde uit met 2-0, thuis tegen Den Bommel werd het 0-5 voor de gasten en ook in de uitwedstrijd tegen LMO verloor SSS met 2-1. Dennis de Haan was het afgelopen seizoen in de derde klasse D goed voor 25 doelpunten en Mark de Bie wist het netje 12 keer te raken, voor de ploeg uit Klaaswaal. Henk Dirven, al 3 seizoenen aan het roer aan de Jaap Kosterweg in Klaaswaal, is de trainer/coach van de tegenstander van de Rood Gelen. SSS speelt de laatste jaren hoofdzakelijk in de derde klasse met een uitstapje in het seizoen 2017-2018 en 2018-2019 toen SSS in de tweede klasse uitkwam.

Rozenburg zal als tweedeklasser en thuisspelende ploeg in de favorietenrol gedrukt worden. Maar zo eenvoudig is dat dit seizoen niet. SSS is een ploeg die zeker niet onderschat moet worden. Overigens zal de wedstrijd ondanks dat de velden niet na 1 juni mogen worden bespeeld op het hoofdveld plaats vinden.

Het schema van de nacompetitie

  1. Rozenburg – SSS
  2. sv Charlois – HBSS
  3. LMO – Vierpolders
  4. Zuidland – Oud-Beijerland

2e ronde * (14 juni 2022) dinsdagavond
e) Winnaar b – winnaar d
f) Winnaar a – winnaar c
*Het hoogstgeplaatste team speelt thuis. 

3e ronde (finale) ** (18 juni 2022):
g) Winnaar e – winnaar f
**Finale wordt gespeeld op neutraal terrein.

In die wedstrijd komt de evt. tegenstander uit Charlois, HBSS, Zuidland of Oud-Beijerland. Dan moet Rozenburg wel eerst twee wedstrijden winnen, zover is het nog lang niet. Voor de verliezers van de 3e ronde is er nog een herkansing op 21 juni.

Finale ** (21 juni 2022):
i) Verliezer g 2e Klasse C / 3e Klasse A en B –Verliezer g 2e Klasse D / 3e Klasse C en D
**Finale wordt gespeeld op neutraal terrein.

De winnaar van de 3e ronde en finale plaatst zich voor 2e klasse, 2022/’23. De verliezers van de 1e /
2e ronde en finale plaatsen zich voor de 3e klasse, 2022/’23.

Als we het schema (bron:KNVB) volgen kan de derby tegen Vierpolders op de rol komen. Rozenburg moet dan in de eerste wedstrijd winnen van SSS en Vierpolders van LMO. Ook een eventuele tweede wedstrijd zal op sportpark West worden gespeeld. Maar laten we het koffiedik kijken aan andere overlaten. Voor Rozenburg een meer dan lastige opgaaf. Drie wedstrijden winnen en de Rood Gelen spelen ook volgend seizoen in de tweede klasse. Ergens onderweg verliezen betekent degradatie naar de derde klasse. Behalve in de derde ronde dan is er nog een herkansing op 21 juni in de verliezerfinale. Coach Peter-Marcel Nauta heeft Rozenburg in de tweede klasse gebracht, hij zal zijn ploeg er zeker willen houden.

De wedstrijd op 11 juni 2022 begint op sportpark West aan de Vinkseweg 31 3181HT in Rozenburg op 14:30 uur.

Foto's seizoen 2016-2017

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.