Na zaterdag nog 15 ronden te gaan in de competitie. De laatste van dit jaar is een uitwedstrijd tegen Botlek. Botlek staat op plaats 11 en heeft maar 1 puntje minder dan Rozenburg op plaats 8. Alles dicht bij elkaar in de derde klasse D. Of Rozenburg naar boven kan kijken? Zaak voor de mannen van Nauta om weg te blijven uit de degradatie zone lijkt nu meer aan de orde.

Rozenburg heeft met RonardVenekamp een nieuwe trainer voor de komende jaren. Geen onbekende op West, als speler en trainer was Ronard vele jaren op West te zien.Wel opmerkelijk heel snel nadat het bestuur had besloten om de verbintenis met de huidige trainer, Peter-MarcelNauta, niet voor te zetten. Natuurlijk na vijf jaar, zeker in de voetballerij, niet ongewoon om niet met elkaar verder te gaan. Rozenburg staat misschien aan de start om nieuwe talenten in te passen, verjonging. Dan moet je of nog enkele jaren met de huidige trainer doorgaan of ook in de begeleiding een nieuwe start maken. Rozenburg heeft voor dat laatste gekozen. Maar terug naar dit seizoen. De laatste vier wedstrijden pakte Rozenburg maar 1 punt door een gelijkspel in de uitwedstrijd tegen OVV. De andere drie wedstrijden werden al dan niet terecht verloren. Rozenburg zit in de hoek waar de klappen vallen. Daar zou zaterdag verandering in moeten komen, anders ziet het er somber uit voor de ploeg van Peter-MarcelNauta. Als we naar het programma kijken kan Rozenburg bij winst wellicht goede zaken doen. Victoria moet naar koploper HBSS, Meeuwenplaat naar eerste periode kampioen DVO’32. OVV en OHVV spelen tegen elkaar en die ploegen staan rondom Rozenburg. Goede vooruitzichten, maar dan is winst een must. Hoe kijkt de trainer van Rozenburg naar de wedstrijd tegen Botlek.

Peter-MarcelNauta

Zaterdag de laatste kans om de eerste seizoenshelft goed af te sluiten. We treffen SC Botlek in Spijkenisse en na de afgelopen 3 nederlagen moet er gewonnen worden. De nederlagen tegen Kethel Spaland en Vierpolders waren terecht, maar die van afgelopen zaterdag niet, denk ik. Een puntendeling was terecht geweest, OHVV in de 1e helft optisch sterker, maar in de 2de helft waren wij de bovenliggende partij en verzuimde we om dit goed uit te spelen. Onze gretigheid werd uiteindelijk zelfs afgestraft met een goed uitgevoerde counter. Ondanks het verlies toch redelijk tevreden over wat we hebben laten zien, zeker ten opzichte van de weken ervoor. SC Botlek is aan een aardige reeks bezig, in de laatste 3 duels werd 2 keer gewonnen en 1 keer gelijk gespeeld, waarmee ze ons tot op een punt zijn genaderd. De onderlinge verschillen op de ranglijst zijn minimaal, 3 weken geleden waren we nog de nummer 4, nu staan we 8ste, zaak dus om af te sluiten met een overwinning. Ten opzichte van vorige week geen verrassingen, we starten nagenoeg in dezelfde opstelling.

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.