Boris Romers wil slagen als wegrenner daar liggen de prioriteiten van het jonge Rozenburgse wielertalent. Komend seizoen start Boris bij de nieuwelingen een volgende stap op de weg naar de top van het Nederlandse wielrennen. Als overbrugging rijdt Boris in de winter ook wel wedstrijden bij de cyclocross en dat crossen gaat hem ook goed af. Deze winter stond hij al een tiental wedstrijden bij de veldrijders in zijn klasse aan de start. En zaterdag aan de start van het Nederlands Kampioenschap veldrijden in Sint Michelsgestel. Een nieuwe uitdaging voor de Rozenburger.

Na het NK gaat de veldfiets in de schuur

Boris staat nu op plaats 31 in het klassement bij de veldrijders in zijn klasse. Boris rijdt niet alle wedstrijden dus misschien had hij nog wel een paar plaatsjes kunnen stijgen. Het klassement bepaald overigens wel de startopstelling van zaterdag bij het Nederlands Kampioenschap in Sint Michelsgestel. Waarschijnlijk levert die plaats in het klassement een plaats op de 4e start rij op. Niet onbelangrijk bij de cyclocross. Een plaats bij de eerste twintig zou voor Boris al een geweldig resultaat zijn. Boris is eerste jaars bij de nieuwelingen en rijdt als overbrugging van het wegseizoen bij de veldrijders. Zijn beste plaats dit seizoen tijdens de nationaal cross competitie was in Utrecht waar Boris 8e werd.

datum

wedstrijd

klasse

plaats

uitslag

2016-12-17

24e Veldrit van Woerden

Nieuwelingen

Woerden

12

2016-12-11

TC 5 - Rabo Weekend cyclocross van Moergestel

Nieuwelingen

Moergestel

24

2016-12-03

Veldrit van Oudewater

Nieuwelingen

Oudewater

13

2016-11-12

TC 2 - Internationale veldrit Grote Prijs van Brabant

Nieuwelingen

Autotron Rosmalen

26

2016-11-05

RK Veldrijden Midden/Noord-Holland/Zuid-Holland

Nieuwelingen

Utrecht

8

2016-10-25

16e Kiremko Nacht van Woerden

Nieuwelingen

Woerden

24

2016-10-22

Veldrit van Harderwijk

Nieuwelingen

Harderwijk

23

2016-10-15

Veldrit van Albrandswaard

Nieuwelingen

Poortugaal

13

 

Boris stond niet alleen bij nationale cross wedstrijden aan de start. Hij werd 2e tijdens het clubkampioenschap bij zijn club Delta een prestatie die hij tijdens wedstrijden voor de veldcompetitie Delta/De Mol herhaalde. In Rijswijk stond Boris op de hoogste trede van het ereschavot. Wat Boris in Rijswijk liet zien is veel betekenend voor de toekomst. Ook bij het veldrijden zou Boris uit kunnen groeien tot klasbak zeker op dit moment in zijn categorie. Maar de focus ligt op de weg. Boris trainde deze winter bij de veldrijders één keer per week bij zijn club PRC Delta en reed in de weekenden vaak ergens een wedstrijd op nationaal niveau. Maar de meeste trainingen zijn toch op de weg, daar wil Boris slagen. Het lijkt er dan ook op de veldfiets na het NK in Sint Michelsgestel zal worden opgeborgen in de schuur en alles weer in het teken komt te staan van het eerste seizoen bij de nieuwelingen.

Foto’s: Met dank aan Koos ‘t Hart