Vovero dames 1 heeft tegen V=Volley geen potten kunnen breken. Zeker de eerste twee sets was het bijna een walk-over. Het is een moeizaam seizoen voor de volleybalsters uit Rozenburg. Het team van Madelon Spee kan zich maar moeilijk ontworstelen van de degradatiezone. Bij vlagen goed en aantrekkelijk volleybal, maar daar win je geen punten mee. Of zoals coach Madelon Spee het verwoord “We staan lekker te ballen alleen gaat de bal aan de verkeerde kant van het net op de grond.”

“Veel te vroeg voor conclusies”, laat Madelon Spee ons des gevraagd weten. “Het is pas gedaan als het laatste punt gespeeld is.” Natuurlijk is er met nog 7 wedstrijden te spelen nog van alles mogelijk. De degradatie zone waar Vovero dames zich nu bevinden kan nog makkelijk worden verlaten, maar dan moeten er op korte termijn wel punten worden gepakt. Verliezen is in het volleybal niet direct een drama, als je als ploeg maar punten sprokkelt dan kan je een overbruggingsjaar wel overleven. Punten sprokkelen deed Vovero in het begin van de competitie nog wel maar daar zit de laatste wedstrijden de klad in. Uit de laatste 5 wedstrijden pakte het dames 1 team van Vovero maar 2 punten en dat is te weinig om de degradatiezone te ontlopen. Madelon Spee ziet zeker nog kansen voor haar ploeg, als was het vooral in de eerste twee sets beneden de maat wat Vovero liet zien in Krimpen aan de IJssel.

Madelon Spee: “Aan het einde van een mooie rally lag de bal wel bij ons op de grond”

“Moet wel eerlijk zijn het was ook wel de verdienste van V=Volley. Voor ik goed en wel op de bank zat was de eerste set afgelopen. We hebben denk ik niet eens een rondje gedraaid. De ballen vlogen alle kanten op. Als je zo weinig punten pakt is er ook niet veel kans op verandering. Geen idee wat er met de meiden was, maar het stond als een plank. In die eerste set was er geen houden aan. Het gekke was dat we de tweede set wel goed begonnen. We speelde opeens hartstikke leuk mee en pakte ook hier en daar wel een punt. Alleen het leverde helemaal niets op. Aan het einde van de rally lag de bal wel bij ons op de grond en niet bij hun. Dan staat er aan het einde van de set stond er wel 25-10 op het bord, maar voor je gevoel was het helemaal niet zo erg. Dan kwam er één aan service bij de tegenstander die er 12 punten bleef staan. Ja, dan kan je nog zo leuk meespelen, maar punten leverde het niet op. De moed zakt dan wel in je schoenen zeker als je niet zo heel erg veel verkeerd doet. Moet ook zeggen V=Volley haalde wel heel veel moeilijke ballen van de grond, zeker een verdienste van die ploeg. Ze hadden mogelijkheden met de wissels, ze brengen een aanvalster aan het net en die ramt er gewoon een paar keihard in, dan ben je weg. We hadden zeker niet het gevoel hier moeten we snel weg, we gaan naar huis. Je merkte dat er meer in zat. Dat bleek ook wel uit de 3e en 4e set. Wat we zaterdag erg gemist hebben is dat we uit de service weinig punten konden scoren. V=Volley had een antwoord op onze service en werden we steeds in de verdediging gedrukt. Ze hadden op alles een antwoord. Als ik er neutraal tegen aankijkt speelde de tegenstander gewoon heel erg goed en wij niet zozeer heel erg slecht, al doen de cijfers anders vermoeden. Ze staan op de ranglijst niet zo heel erg hoog, het lijkt er wel op dat zij een wereldpartij hebben gespeeld.”

Setstanden: 1e set 25-6; 2e set 25-10; 3e set 25-18; 4e set 25-20.